Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na velikosti záleží rozhodně není film, který by měl ambici jakýmkoli způsobem zasáhnout do dějin kinematografie, a rozhodně bych mu nepřiřadil přívlastky typu výjimečný, špičkový nebo dokonce přelomový. Označil bych ho jako milý, příjemný a vtipný snímek o střetávání rozdílných kultur a především lidských povah. Film se dívá na lidské slabosti s porozuměním a dokonce s láskou a všem, kteří mají větší či menší handicap, sděluje: zkuste ze své nevýhody udělat přednost, je to jen o vynalézavosti. Tenhle snímek mi jednoduše svým jemným humorem a stylem zvedl náladu. Mimochodem, já že jsem tvrdil, že mi nic neříkají romantické komedie? Tahle parta metráčků má mé sympatie, vždyť nevlastní jenom oděv velikosti XXL, ale každý z nich má taky zatraceně dobré srdce. Celkový dojem: 90 %. ()

filip333 

všechny recenze uživatele

Takový super film a já seděl v kině sám, nikde ani živáčka. Opravdu kvalitně natočený a odvyprávěný film. Vzpoura většinovou společností utlačovaných, nebo spíše až šikanovaných pučmelounů, u které jsem se nenudil ani chvilku. Herci byli skvělí, především hlavní představitel. Na scénky - pohovor s dietoložkou, kdy jí kazil statistiku a "malé auto" jen tak nezapomenu. 70% ()

Reklama

elgreco 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct: Parta špekounů se vyflákne na diety a začne trénovat sumo. Zaděláno na „řachandu“? Kdepak. Hrdinové jsou poněkud zoufalí (ne trapní!) tlustí lidé, nikoli parta legračních špekounů a komediálnost spočívá "v úhlu" pohledu na jejich vlastně dost smutné osudy. Děj je předvídatelný (nikoli tupě šablonovitý) a to je jen dobře. Vše směřuje bez naschválností, kam má a jak má. Herci jsou (jako celý film) příjemně civilní a vše dobře dopadne. Pokud je venku nevlídně, nálada nevalná a život nejde, jak by mohl, je to přesně ta kombinace, kdy tenhle film zafunguje nejlíp. Já jej viděl právě za těchto podmínek a dávám vděčné čtyři hvězdičky – s poznámkou: vážím 70 kilo. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po velmi kladných ohlasech z MFFKV jsem čekal něco lepšího=zábavnějšího. Vtipné momenty tam byly, předvídatelný příběh tolik nevadil... ale opět se mi projevilo to, že film s mně nesympatickými postavami mě prostě nebaví. Navíc v Aeru několikrát vypadly titulky a jednu krátkou scénu pustili dvakrát (asi jako zaseklá gramodeska). ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Na stylu filmu je hodně znát, že jde o koprodukci a že je film určen pro většinové evropské festivalové publikum. Nic převratného to není, ale jde o vcelku povedenou záležitost, která neurazí a na vzorku několika přátel ukáže vhodnou alternativu pro smíření se s nadváhou, když boj byl už dávno vzdán a nějaká sezení a povrchní snaha zhubnout je jen úlevou vlastnímu svědomí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Přibližně čtvrt roku před natáčením odjeli tvůrci do Japonska nasbírat informace o sumo. (Nyck)

Reklama

Reklama