Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Cheval! Cowboy! Indien! Kopa tehál! Jeden z najlepších animákov, aké som kedy videl. Musím si pozrieť aj seriál. Výtvarne úchvatná a scenáristicky bizarná francúzska sranda. "Mali sme mu kúpiť čapicu!" A citujúc blureca, s ktorým sme to spolu s yshish sledovali: "Ten film nemá jediné hluché miesto." Súhlasim. Vážne nemá. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, jehož koncepce je tak originální, že dovede královsky bavit asi čtvrt hodiny a pak už začíná uondávat. Vezměte staré plastové, případně cíněné hračky, jako jsou kovboj, indián, kůň, traktor a podobně a hrajte si s nimi, jako byste byli malí, přestože už dávno máte pár křížků na krku._________Představuju si ten původní večerníček pro dospělé, ovíněné či zkouřené, a moc bych si přál, aby se někdy vysílal i u nás, třeba na ČT2 v pozdních nočních hodinách, v původním francouzském znění. Krátká stopáž dovede všechny ty surrealistické výstřelky, dané často nikoli neomezenými ale spíše omezenými možnostmi, využít naplno. Jakmile ale legrace trvá přes hodinu, člověku je jasné, že pokračovat se dá v podobném duchu donekonečna a pomalu ztrácí zájem.______________ Každopádně, na téměř žádném filmu jsem nezažil tak hurónské výbuchy smíchu v celém sále, jako u této bezskrupulózní koniny, kde se kůň sprchuje, čte si noviny, surfuje na internetu a chce chodit do hudebky učit se hrát na piáno, ale bohužel mu to nevychází, protože mu pořád někdo krade zdi domu a on se při pátrání po zlodějích propadne přes zemské jádro až do Antarktidy a..a.. to to to není vše přátelé, tádydádydá. _____________ Mírně překvapující je, že se tvůrci vyvarovali zbytečně lascivních vtípků, což bývá první krok, kudy se obvykle vydává naše fantazie. Panika v městečku opravdu je návratem do dětství, kdy zapomeneme na všechny dospělácké problémy a typická dospělácká témata, nicméně dětská hravost je podpořena určitými zkušenostmi a nadhledem, kterého děti ještě nejsou schopny. ()

Reklama

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uááá, tak to jsem nečekala. Proč takový hravý film dávají na čt2 od 9 večer? Však je to super pohádka pro děti, není tam nic brutálního, erotického a drastického, takový film by mohli pouštět klidně v sobotu ve 3 odpoledne. Film mi hodně připomínal hry dětí, které vymýšlí neuvěřitelné příhody svých plastových hrdinů a co vidíme ve filmu, to musely snad vymyslet jedině děti. Ponořuji se do děje a mám pocit, že sleduji hru dětí někde ve školce s postavičkami a sled událostí je naprosto nepředvídatelný. SPOILER: vědci, kteří zmlátí mamuta, krávy jako munice, partička karet na padajícím kusu skály, milostný tanec prasete s chobotničkou nebo vášnivý hasič s pěnou, který hasí třídu. To jen tak někdo nevymyslí :))) ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nebudu troškařit a označím tento animák za geniální. Když Kůň odhodil podkovy, přikryl se, zhasl a takto "uložen" ke spánku zůstal stát, musela jsem film stopnout, protože jinak bych, nemilosrdně odzbrojena, přišla o příští pětiminutovku. A nebylo to poprvé ani naposled. V tom nejlepším smyslu slova vyčerpávající film...S tou dabovanou verzí to nemyslí vážně, že ne? ()

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 + 36. LFŠ UH 2010 - AČFK UVÁDÍ - Přehled 2009 / 2010 (Panique au village / A TOWN CALLED PANIC / Panika v městečku) - Tak na tohle jsem v Karlových Varech čekal... Né, že by toho ulítlého letos bylo málo, ba naopak, ale tohle bylo ještě něco extra... Musím film někde sehnat, protože jsem na první shlédnutí určitě přehlédl mnoho geniálností o které bych nechtěl přijít... Ke všemu geniální muzika u závěrečných titulků. Jako nejlepší film festivalu nemůžu tuto ztřeštěnost vybrat, ale do mé TOP6 festivalu se dostane určitě. Bravo INDIÁNE, bravoo KOVBOJI, bravooo KONÍKU, bravoooo FRANCIE ... - 95% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)

Reklama

Reklama