Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Helo 

všechny recenze uživatele

"Víte co mi ještě chybí? Pizza. -Call of duty Modern Warfare. -Vole, dyť zažíváš Call of duty." Viděl jsem trailer a řekl jsem si: "Juchuu, zfilmovaný World in Conflict!" A zfilmovaný World in Conflict to mohl být, to by do toho ovšem museli vrazit víc peněz a jako režiséra dát třeba Baye nebo Emmericha. Místo toho je tu parta skautíků hrajících si na vojáčky a snažících se získat jakési EMP zařízení, které ale ve výsledku nedává vůbec smysl. Průměrné akční béčko s epickou dvouminutovkou, úvodními titulky rekapitulujícími nedávnou krizi v Severní Korei, jedním WTF momentem a jinak slušnou, ale častokrát jinde viděnou akcí. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"For them, this is just a place. But for us, this is our home" Tak já nevím. Příběh opravdu silný a herecké obsazení super. Jenže vše ostatní... nic moc. Nejhorší kamera co jsem v poslední době viděla. Při akčních scénách jsem ani nevěděla kde je nahoře a kde dole. Nechám to na průměru. Obecněš mě film bavil, ale kvalita nikde... 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Spracovaný je film skvele, o tom žiadna. Nepretržitá akcia s množstvom nápadov, ľudia umierajú na oboch stranách atď. Ale napriek tomu to všetko pôsobí predsa len surovo. S akčnými scénami sa nešetrilo a zvyčajne sa na ne dá aj pozerať. Bradley sa počtom spotrebovaných guliek a horiacich áut celkom úspešne snaží diváka donútiť, aby veľmi nepremýšľal. Avšak akonáhle sa prestane strieľať a začne hovoriť, je to zlé. Chris Hemsworth nesklamal a aspoň to tiahne sám do akčného priemeru. Je to on, kto aj cez svoje dovtedajšie drobné herecké skúsenosti dokáže diváka na film nalákať. Bohužiaľ si to Američania zase pokazili svojim prehnaným patriotizmom a snahou všetko zakončiť pozitívne. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem zhlédl s očekávání,že se dočkám naplnění docela zajímavého pojetí (oblehlé město vojáky a proti nim bojující místní),ale tohle tedy byla docela hořká pilulka.Film pro mě byl dobrý tak prvních 15-20minut a pak to bylo další veledílo nesoucí se na vlně pubertálních filmu kde jednou bojujou a jsou v aréně a přitom mají hlad,jednou si losují společnost a bojují a zde pro změnu si parta kluku veme samopaly a jiné hračky a během pár dní z nich jsou super bojovníci a střelci co se utkají s celou armádou a dostanou se nepovšimnuti všude možně.No pro mě docela promrhaný potenciál.Za mě tedy celkově 40% a dvě hvězdy. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Pew pew pew, this is 'Merica." Nudné, blbé a podpriemerne natočené béčko. Číňania sa hrajú na Kórejcov a vôbec im to nejde, neustále sa trápne tlačí na patriotistickú strunu a čo sa týka hercov, tak buď je Red Dawn prvým komerčným filmom, ktorý do jednej z hlavných úloh obsadil šušľavého chovanca z nejakého treťotriedneho zariadenia pre mentálne retardovaných, alebo je Josh Peck najhoršie herecké poleno, aké som mal možnosť vidieť za posledné roky. Jediné, čo stojí za pochvalu, je Chris Hemsworth a jeho nezlyhávajúca charizma, a tiež ako tradične parádny Ramin Djawadi, ktorý si dal na svojom heroickom soundtracku záležať oveľa viac, než si to táto kravina zaslúžila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama