Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film na téma co by, kdyby. Realizuje myšlenku invaze Sovětů do USA. Útok přichází nečekaně a všichni jsou jím šokováni. Myšlenka je to nereálná, ale nápad je to zajímavý. Patrick Swayze vede partičku studentů, kteří se stanou partyzány. Začnou provádět výpady proti okupantům. Nad filmem doporučuji vypnout mozek a nad ničím nepřemýšlet. Malá domu: Ve třetí světové válce se bude válčit přece jenom nečím jiným. Pak se budeme opět učit používat kyje a pazourky. Vzhledem k tomu, že se jedná o 80. léta, tak budiž. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Jedná se o akční válečný film popisující invazi Rudé a Kubánské armády do USA. Parta mladíků utíká do lesa po té co je jejich město obsazeno nepřítelem. Zakládají partyzánskou skupinu Wolverines (Rosomáci - dle svého školního maskota) a začnou Rusko-Kubánské jednotce zle zatápět. Bohužel pro ně, nic není úplně růžové a válka si nevybírá. Bere každého a vše. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Myšlenka invaze SSSR do USA je sice nereálná a absurdní a v předvedené podobě i úsměvná, ale v tomto případě to jediné zajímavé a originální na celém filmu. Viděla jsem řadu válečných snímků od klasických ruských až po současné americké velkofilmy, ale tak trapnou naivní slátaninu či komediální válečnou agitku by pohledal. K filmu mě nevážou žádné nostalgické vzpomínky, proto hodnotím jen z dnešního hlediska, i když za mého dětství si kluci taky hráli na partyzány. Levná výprava, slabé herecké výkony a stupidní dialogy umocněné mizerným dabingem tomuto dílu nasadily korunu. Obvykle bývám k tvůrcům milosrdná, protože dělali co mohli, ale tento klenot si moc milosrdenství nezaslouží, tak aspoň hvězdu za tu originální myšlenku a velký počet skolených agresorů. Ještě že se Patrick a Jennifer přeorientovali na tanec, protože jako partyzáni pohořeli. Možná ale, že jsem tak nemilosrdná proto, že mne štve ta vyhozená stovka za DVD. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Reynolds, John Milius .. Já jsem si tento snímek opravdu užil a v pohodě překousl i tu naivitu pozdějšího odboje. Příběh je perfektní a takhle zpracovaný námět (tedy uskutečnění se) invaze SSSR do USA se často nevidí.. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Válečná fikce, ve které SSSR společně s Kubou napadne Ameriku, načež se parta dospívajících zachrání útěkem do hor, má své kouzlo nejen proto, že si „malí partyzáni“ začnou říkat Wolverines. Poměrně hutná atmosféra se ale v druhé polovině ztrácí a skoro rambovský konec ji nakonec definitivně zabíjí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Speciální jednotka, která dopadla Saddáma Husajna používala kódové označení právě z tohoto snímku, včetně partyzánské přezdívky Wolverines. (Pradlík)
  • V PC hře "Call of Duty: Modern warfare 2", kde Rusové taktéž provedou invazi do USA, se nachází mise s názvem "Wolverines". Jde o odkaz na tento film. (Guilemot)
  • Při natáčení si Patrick Swayze a Jennifer Grey absolutně nesedli. Později však vytvořili nezapomenutelný pár ve snímku Hříšný tanec (1987). (Redyx111)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama