Reklama

Reklama

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si naprosto vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Celková amnézie je mrzutá věc, obzvlášť když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde vládne tvrdou rukou nesmlouvavý plukovník Dolarhyde (Harrison Ford), jenž ho řídí metodou pěsti a biče. Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj – tomu se říká permanentní teror. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí. Postupně se mu vrací paměť, a jak si vzpomíná, kde byl a co tam prožil, uvědomuje si, že drží v rukou klíč k tajemství, které zdejším kovbojům dává aspoň nějakou naději v boji s  technologicky mnohem vyspělejším protivníkem. Otázkou je, jestli mu chronicky nedůvěřiví obyvatelé uvěří a jestli mu Dolarhyde dobrovolně přenechá otěže vlády nad městem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Je to hrozná kravina, podruhe to videt nechci a to jsem byl na sebe nasranej kdyz to davali v tv a ja se misto toho ožral v hospodě. Raději tu ranní kocovinu než koukat na takovou hovadinu. To se na mě nezlobte..

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

'I wasn't totally naked so that helped. From one angle we shot I had a bandeau bikini on – nude coloured – and from another angle I had tape on the front covering my breasts so my back could be bare,' she told Metro.co.uk in an exclusive chat.

Uživatel MartinezZ smazal svůj příspěvek.

Sctyri

Sctyri (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, jestli u scén jako zde např. když Olivia Wilde povstala z ohně a "nahá" se producírovala před dvěma desítkami herců + štáb, jestli je možné že byla opravdu celá nahá? Nebo se používá nějaké neviditelné prádélko? Případně se v postprodukci odstraní řemínek od podprsenky atp..? :D

na příspěvěk reagoval MartinezZ, marlboro

CJFlip

CJFlip (hodnocení, recenze)

Rozhodně jsem od tohodle filmu čekal víc. Jednou jsem ho shlédl a už bych ho vidět nemusel. Škoda.

na příspěvěk reagoval GigaPudding

retrix

retrix (hodnocení, recenze)

Nejdřív jsem si myslel, že režíser při natáčení asi hulil trávu, protože točení většiny scén za tmy, kde je vidět akorát nějaké stíny pobíhat, to není to pravé ořechové. Naštěstí v druhé půlce je něco točené i za dne. Na druhou stranu to vlastně bylo i jedno, příběh možná i zajímavý, ale scénář a režie stupidní, herecké výkony hvězd již tomu pak nemohly nijak napomoc.

PiperW

PiperW (hodnocení, recenze)

Film docela vydařený, ikdyž musím říct, že dát Fordovi takovou malou roli po Indym je docela divný...moc tam toho nenahrál no :(

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

no tak tohle byl takový šedý průměr, ale aspon se na to šlo dodívat.. Conan, stylizace a prostředí zajimavé, ale vše ostatní, opravdu hrůza, prostě jsem musel přeskakovat a nakonec jsem to vzdal úplně. Ještě to v rámci nějakého masochismu zkusím, ale.. fakt nevím, to i Twilight mně zaujal více

Luigi.K.

Luigi.K. (hodnocení, recenze)

nahodou. Tohle se mi celkem libilo. Znam teda i lepsi filmy, ale ja jsem se celkem bavil. S tim Conanem souhlasim, to byla fakt sracka.

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

tak tohle byla jen ztráta času stějne jako conan a immortals to jsou filmy ze bych brečel...

packa

packa (hodnocení, recenze)

Z námětu šlo vytřískat mnohem víc, kdyby tvůrci film nepojali příliš vážně. Favreau zábavu umí, viz Ironman, ale tenhle kousek evidentně neukočíroval. Zajímalo by mě, kde se lastně stala chyba? Špatný scénář? Nekompetentní producent (sorry Stevene)? Škoda že film není horší, mohl by z něj být báječný Plan 10 from Outer Space. Že film nakonec není tak hrozný, jak praví zvěsti, mu paradoxně škodí :-) . 50%

TinoArts

TinoArts (hodnocení, recenze)

Nakoniec to u mňa dopadlo na  ***. Absolútne súhlasím s POMO-m, takže sa tu nejdem zbytočne rozpisovať.

GigaPudding

GigaPudding (hodnocení, recenze)

Ondro1112: protože se špatně díváš asi :) v dni nezávislosti se k otázkám války a míru vyjádřili jasně a srozumitelně třeba :)

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Proč všichni ezmáci v americkejch invazních filmech nemluví, ale chovají se jako zvířata a divně škřečí po lidech bez jakékoliv známky komunikace?

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Mě se to líbilo. Stejně jako mi nový Conan přišel jako skvělé fantasy Béčko, tak mi tady Kovbojé a vetřelci přišli jako skvělé sci-fi béčko. Westernovou tématiku mám fakt rád a už Rockstarová kombinace westernu se zombie (Red Dead Redemption) mi učarovala dost na to, abych si tuhle parádně vyzerající "hloupost" plnými doušky užíval. Ostatně proč ne? Film se ani nesnaží tvářit se vážně, ba naopak, je to od začátku až do konce jedna velká nadsázka, kterou čas od času obohatí nějakej ten vtípek. Herecké obsazení velmi dobré a pan Ford mě o5 utvrdil v tom, že má na dalšího Indianu Jonese, tak ať sebou mrskne a brzo nám ho se Spielbergem servíruje... (smile) Za krásné 4*.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

taková odreagovačka, film na pobavení, nevíte co se bude dít, dobrý vizuál... tento mix Western vs Alien sci-fi tu ještě nebyl, takže já se u toho docela odreagoval... 4*

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Sysel_CZ v komentu:"Jde o to, že ty chyby tam NEJSOU a ti pseudoinťouši je musí VYMYSLET"
Naprostej souhlas, hodně dobrej film ...

j@hn

j@hn (hodnocení, recenze)

Jak moc sem se na to těšil, tak moc sem byl zklamaný. Pro mě učebnicová ukázka toho, jak dokurvit výborný nápad ... aneb nikdy nevěř trailerům :)

Norzog

Norzog (hodnocení, recenze)

Teda tím fénixem mě dostali... jinak 160 mega, je vidět že lidi od vfx si dneska musí pěkně mastit kapsy.

(fjw)

(fjw) (hodnocení, recenze)

Na konci filmu je povedená momentka :-) Jak Craig s Fordem utíkají z jeskyně, odkuď odletá ta loď, Craigovi upadne kloubouk a stihne ho rychle sebrat a nasadit :-) Kdyby tam nebyl Ford, tak bych si toho nevšiml.. :-) Na co to asi bude variace ?? :-)

hillary

hillary (hodnocení, recenze)

Ocakavala som od toho viac ale hlavne ze som sa nenudila a uzila som si hned dvoch mojich oblubenych hercov z mojich 26 : ) Craiga a Forda, parada.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

mzss1: nejde o žádnou novinku na CSFD  je kotel podohdnocených filmů (Krvavý sport, Ztracený svět : Jurský park, .....)

wdolek

wdolek (hodnocení, recenze)

JohnnyiS: mnojo :) spise takove obecne konstatovani + vyjimka potvrzujici pravidlo.

wdolek

wdolek (hodnocení, recenze)

Tento film byl mnohem zabavnejsi nez Cpt. America. Cpt. America byla komedie, ktera se ze zacatku neskonale tahla, a naopak ve finale rychle speje k zaverecnym titulkum... Kovbojove a vetrelci alespon nebyli tak primocari. Samozrejme, neni to zadne vele-intelektualske dilo, ale... ja sem byl asi vazne na necem jinem - kdyz tak vidim ty komentare o "vaznosti", popripade o zmenach psychologie postav... To jsem skutecne nezaznamenal, a naopak jsem se naramne bavil. Pekne sci-fi v nevsednim prostredi.
A vlastne bych si dovolil jeste dalsi srovnani s "trhakem" letosniho leta - Zrozeni planety opic. Nerozumim tomu povyku kolem filmu, ktery ma s puvodni planetou opic (popripade celou puvodni serii) spolecne jen par opicich jmen, ve kterem je tuna nesmyslu, s jeste vetsi davkou opic jakoby vypadlych z filmu Jumanji (animace neprirozena az beda!)...
... vlastne uz vim, tenhle film nenatocil zadny skvely a renomovany reziser - proto je to preci brak. Kdyz skvely a renomovany reziser natoci kravinu, hodnotici se muzou pretrhnout aby se uhvezdickovali i pres sebevetsi blbost.

Ralph666

Ralph666 (hodnocení, recenze)

mno tak tech 160 Mega asi nacpali Harrisonu Fordovi ... jinak si to neumím vysvětlit
ale film byl docela dobrej 75% pro mě

DJ Obelix

DJ Obelix (hodnocení, recenze)

Zeck: Jak říkám - celkového hodnocení filmůu mě nehraje takřka žádnou roli, ale ... ano. Už z toho důvodu, že zde hodnotí Češi a Slováci, kteří mají často oproti běžným Američanům úplně jiný vkus. Když se chci podívat na nějaké celkové hodnocení, které má nějakou váhu, kouknu se na rotten tomatoes, kde film hodnotí lidé, kteří filmům rozumí...

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

DJ Obelix: Nebo máš pocit, že 655 hodnotících na CSFD (60% z camripů) má větší průkaznost než 17 000 lidí na IMDb?

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

DJ Obelix: Pochopitelně, že IMDb je vždy průkaznějším a více směrodatné, když tam hodnotí diváci z celého světa v mnohonásobně větším počtu než tady. Statisticky je tedy více přesně.

DJ Obelix

DJ Obelix (hodnocení, recenze)

Zeck: Tak teď jsi mě rozesmál. Na hodnocení IMDb skutečně nevidím nic převratného, natož snad průkaznějšího. Já osobně na celkové hodnocení příliš nekoukám ani tady - stačí se řídit hodnocením mé "Top 20 uživatelů". Od toho to tu v podstatě je, že?

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

SeTTi: Jde o klasický stádo efekt, který je na CSFD běžný. Mnohem lepší obrázek o filmu udělá vždy IMDb.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Brousitch:  Díky za video, super rozhovor. Na takový se ti čeští amatéři nezmůžou.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Malem jsem se komentářema tady nechal odradit, ale nakonec jsem to zkouknul. Jak o tomhle filmu může vůbec někdo psát že si na něco hraje? Je to perfektně napsaný i zahraný film ve kterém nejsou žádné vážné nedostatky. První letošní kvalitní sci-fi navíc zasazená do prostředí divokého západu.

D.Moore

D.Moore (hodnocení, recenze)

Tak v plzeňském Cinema City se Kovbojové a vetřelci s titulky pravděpodobně vůbec neobjeví, v CineStaru budou k vidění prý "během září"... Holt si na ně ještě počkám.

relentless

relentless (hodnocení, recenze)

moviesfan: tak tak at se kazdy sam podiva pred pouzitm protrepe svoju makovicu a pak at si udela nazor.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

no neříkejte že tenhle film je stejne tak špatný jako barbar connan.

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

Expendables 3 – Cage, Eastwood, Ford?

14.08.2012

Jde samozřejmě především o zbožné přání producentů a tak trochu laciný způsob, jak před premiérou dvojky ještě jednou vydatně zčeřit mediální hladinu. Zkusme si z toho ale vytáhnout i relevantní… (více)

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

Oldman vs. Ford: high-tech špionáž

24.07.2012

V sobotu 21. 7. oficiálně odstartovalo natáčení thrilleru o korporátní špionáži Paranoia. Chrisův mladší brácha Liam Hemsworth (v pořádné akci se předvede díky roli v The Expendables 2) si ve filmu… (více)

Reklama

Reklama