Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhezčích komedií Buda Spencera a Terence Hilla. Bitek i humoru je dost, podbarvené chytlavou písničkou tehdejšího Italského popu. Ze všech humorných scén u mě vítězí sborový zpěv. Tohle byla asi první Spencer-Hillovka, kterou jsem v dětství viděl. Nedávno jsem oprášil starou videokazetu, podíval se i na jeho opakování v televizi a bavil jsem se pořád jako malej. Oddechová zábava, která nestárne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa najlepší film s dvojicou Terence Hill / Bud Spencer a aj môj najobľúbenejší. Ako prvé by som rád napísal, že si ani neuvedomujem pri sledovaní tohto filmu, ako je film veľmi starý, vždy si to uvedomím, keď si spomeniem, že keď mala moja mama toľko rokov čo ja teraz, bola na tom v kine. Druhé čo by bolo dobré spomenúť, je to že k tomuto filmu patrí úžasná pieseň Oliver Onions - Dune Buggy, ktorú si púšťam rok čo rok a vždy mi zdvihne náladu. Možno keby som tento film videl prvýkrát dnes, asi by som nedal tak vysoké hodnotenie a možno by som si na neho ani nespomenul. Ale ja som ho videl prvýkrát v detstve a to človek inak vníma svet a filmy tiež. S oveľa menšími skúsenosťami a s oveľa väčším nadšením, so srdcom a očami otvorenými dokorán. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z tejto Spencer/Hillovky som si pamätal len par scen, ale nemohol som si vôbec spomenut na zapletku. A uz viem preco. Ten film ziadny dej nema. Spenceovi a Hillovi znici jeden mafian ich milovanu buginu a oni od neho chcu novu naspät. Tato veta je komplikovanejsia ako samotny film pretoze ten tvori jedna akcna scena za druhou s minimom dialogovych scen. Prave z toho dôvodu tu postavy Spencera a Hilla ani nemaju nejaky charakter a preto tentoraz medzi nimi ani nie je akakolvek komedialna chemia. Nie je na to cas. Zo samotnych bitiek ma bavila prakticky len bitka v telocvicni, ktora bola komplikovanejsia ako je v tychto filmoch zvykom. Dalsie uz ma tak nezaujali. Rovnako ako ostatne akcne sceny. Nahanacky, zavod z uvodu, demolacie alebo hudobne cislo so zborom. Kedze ma v tomto filme nezaujali ustredne postavy, tak mi boli ukradnute aj ich akcne dobrodruzstva, napriek tomu, ze su prevedene kvalitne. Takze 1* davam za bitku v telocvicni a druhu za chytlavu ustrednu melodiu. 4/10. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tohle byla úplně první komedie Budem Spencerem a Terence Hillem, co jsem viděl, a asi pro mě zůstane tou nejlepší od této bitkařské dvojice. Nejsem nijak velkým přívržencem tohoto typu humoru, ale v dobách socialistického Československa hold patřily jejich filmy k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu, co se v TV a v kinech vůbec objevovalo, takže ty 4 hvězdičky jsou spíše ze sentimentu. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu, než jsem se na něj šel dívat v televizi, mi vyprávěla moje mamka, že když na něm byli za komunistů v kině, tak se ještě druhý den popadali za břicha. A popravdě řečeno musím uznat, že za komunistů to muselo být něco neobvyklého a absolutní vrchol jednoduchého humoru. Na mě to nezapůsobilo jako na moji mamku, ale měl jsem z toho naprosto vynikající pocit a bavil jsem se na jedničku(ostatně jak jinak by jste se chtěli s touhle dvojkou taky bavit?).... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • V závěrečné bitce utrpěl Terence Hill tržné zranění, které mu museli šít na pohotovosti. (sator)
  • Hra s tyčí a odpalovaným kouskem dřeva se dvěma hroty, při které se oba ústřední aktéři vzájemně trumfují, se v italském originále nazývá lippa. Používá se však mnoho oblastních termínů, neboť hra je rozšířená v celém Středomoří. (ČSFD)
  • Počáteční autokrosová scéna byla natočena v Poggio S. Romualdo (dříve Porcarella). Jedná se o vesničku v obci Fabriano v provincii Ancona v regionu Marche. (sator)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama