Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí režiséra Marcella Fondata jsou dva automobiloví závodníci a věční rivalové Kid a Ben. Přestože dříve by je nikdo neudržel v jedné místnosti, teď se od sebe oba odmítají hnout. Alespoň dokud nevyřeší, komu bude patřit závoďák Buggy – výhra z jejich posledního závodu. A právě zbrusu nové vozítko zapříčiní, že se nesourodá dvojice dostane do křížku s gangsterskou bandou, jejíž šéf, podněcovaný psychopatickým doktorem, chce sobě a celému světu dokázat svou moc. V příběhu plném bláznivých situací, honiček a bitek se hlavních rolí chopilo oblíbené komediální duo Terence Hill a Bud Spencer. (Česká televize)

(více)

Recenze (512)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ťa hnevá?“ – „Všetko.“ Tak toto je sila. Dvojica Spencer a Hill bola odjakživa skvelá, ale akčná komédia AK SA NAHNEVÁME, BUDEME ZLÍ sa obzvlášť vydarila. Skvelé slovné i fyzické gagy (horiace auto), choreograficky perfektne zvládnuté akčné scény a skvelá zábava. Keď to títo dvaja frajeri rozbalia, je sa na čo pozerať. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je podle mě to nejlepší v čem hrála dvojka Bud Spencer a Terence Hill. O skvělých vtipech a rvačkách netřeba mluvit. Výtečnou hudbu reprezentuje titulní píseň Dune buggy a také sborová píseň Il coro, která hrála Paganinimu k neúspěšné práci. Navíc Donald Pleasence si dobře poradil s rolí psychouše. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha "kulťáků" italské bitkařské provinience. Když se mě někdo zeptá na jména Spencera s Hillem, pak první film co si vybavím je právě tenhle. Scénář je zcela primitivní, prakticky hovadina, ale ta působivost, atmosféra a leckdy až přehrávané vtipy prostě zabírá. Ve filmu je hned několik značných chyb, od utažení matičky a následného nastartování auta sama od sebe počínaje až po zmačnaný závoďák, jenž je ještě tentýž večer bez jediného škrábnutí konče. Ale tohle všechno je divák ochotný přehlédnout. Geniální zasazení Donalda Pleasence jakožto poradce hlavy gangu, legendární sbor a Spencerovo sólo a závěrečná projížďka autem v hale domu, to prostě byl vrchol komedií v mém dětství. Něco na co nejde přes stovky nových teenage komedií nikdy zapomenout. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V 70 tých letech přišla do našich kin novinka z Itálie : fackování za každých okolností a rány do nosu po kterých už téměř nikdo nevstal. Byla to laciná legrace a smáli jsme se,protože to nebylo tendenční ani politické. Jenže ! Pak se ty scény s drobnými odchylkami opakovaly v následujících filmech, kde hráli tito dva výtečníci Terence HILL a Bud SPENCER. No a český divák se jich přejedl a už se tak nelíbili. Jenže, to už je dávno... 23.9.2008 vyšlo to na DVD a já si to koupila, Bavila jsem se, ale už jsem se tak nesmála. Zkrátka dnes už má divák jiné nároky na komedii. Nicméně pro oddych stále dobré. Ale tehdy v roce 1975 to byla crazy-bomba ! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dneska si pouštíme na počest včera zesnulého Buda Spencera. Film, který jsem miloval na VHS u tety v Hostivicích v době, kdy u nás ve městě ještě nikdo videopřehrávač ani neviděl. Nestárnoucí klasika, tabadabataptap, tabadabataptap... Jasně že to je bejkárna, ale tak fantasticky promyšlená, že si zkuste něco podobného napsat dneska. Žádná parodie která v posledních dvaceti letech vznikla, nesahá bugatce ani po blatníky. Dabingové mistrovství a zároveň pro nás mladší nezvyklé obsazení některých postav, protože v tomto filmu mluví (v závorce typičtější dabér a číslo dabingu, v něm se objevil) Jiří Ornest Terence Hilla (Pavel Trávníček ve 3.), Jiří Zahajský Buda Spencera (Jiří Zavřel ve 2., Jan Schánilec ve 3.). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Jednu z ústředních skladeb “Dune Buggy“ napsal S. Duncan Smith a text Marcello Fondato. Zpěv poté obstarali italští hudebníci – bratři Guido a Maurizio De Angelis, též známí jako Oliver Onions. (Stocki)
  • Honička na motorce byla natočena v lese Bosco Manziano za Římem. (sator)
  • Hra s tyčí a odpalovaným kouskem dřeva se dvěma hroty, při které se oba ústřední aktéři vzájemně trumfují, se v italském originále nazývá lippa. Používá se však mnoho oblastních termínů, neboť hra je rozšířená v celém Středomoří. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama