Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

uiu 

všechny recenze uživatele

Příběh se vyvíjí opravdu slibně. Charlie a jeho malý bráška Sammy si slíbí, že každý den před soumrakem budou trénovat baseball, jenže ten večer se dostanou do automobilové nehody a Sam umře. Charlie se na chvíli ocitne "na druhé straně", ale oživí ho. Od té doby Charlie vidí nejen svého brášku, ale i jiné mrtvé kamarády. Vzdá se vysoké školy a budoucnosti nejlepšího jezdce na plachetnici a stane se z něj městský podivín, který pracuje na hřbitově. Jakmile se do toho zamíchá jeho dávná sokyně a budoucí láska, příběh upadá a nikoho neudiví zvrat, který zjevení oné dívky přináší (nechci spoilerovat, ale mě to bylo jasné už od první chvíle, kdy ji uviděl na hřbitově). Na tvářičku Zaca Efrona se velmi dobře dívá a trochu je mi líto, že stejně jako Robert Pattison asi nikdy nedostane vážnější roli než tu v romatickém filmu. Ovšem tohle je teprve pořádný snímek, kde Zac ukazuje, že umí hrát (a na všechny ty Muzikály ze střední se snad jednou zapomene). Kim Basinger hraje ve filmu všeho všudy 3 minuty a stejný prostor má i Ray Liotta, takže celý film drží na Efronovi. Není to žádný zázrak, ale do půlky mě film opravdu těšil. (Nechápu všechny "odpaďáky", kteří film hodnotí jen kvůli tomu, že tam hraje Zac Efron, tak na truc dávám ze 3* na 4* ;)) ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nádherný dojemný snímek, nikdy bych neřekla, že Zac Efron dokáže tak dokonale obsadit hlavní roli v dramatickém příběhu. Nakonec však ne nadarmo se říká, že lidé, které milujeme či nás milují, nás nikdy neopustí. Dlouho jsem se těšila na tenhle film a hle, čekání se vskutku vyplatilo. "Navždy budeme bratři"! Každopádně se těším na další Zacův herecký výkon, doufejme, že nezklame ani příště. ()

Reklama

atmen 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem neviděl ani jeden Muzikál ze střední, takže nemám Z. Efrona zaškatulkovaného jako většina zdejších uživatelů. Takže při vyslovení jména Efron se mi v žádném případě neježí chlupy. Ba co víc, třeba ve filmu Znovu 17 se mi jeho projev líbil a opět na rozdíl od většiny si myslím, že drama by dokázal v pohodě zahrát, jenže zde pokulhává kostrbatý fantasy scénář, který je spíše od druhé poloviny dobrodružnou pohádkou než lidským dramatem... Škoda, že se příběh neodehrával v rovině, která byla v první polovině filmu... To bylo uvěřitelné... ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

No, a co napsat o tomhle :-) Je to hodně roztomilý a docela kouzelný (tím nemyslím nadpřirozeno). Drama to je, ale jenom nějak do poloviny filmu, protože pak hned víte, jak to skončí. Věřím, že kniha je o hodně lepší a ve skutečnosti, dostal jsem chuť si ji přečíst. Pokud byl tohle záměr, tak to na mě zafungovalo. Bohužel, Efron nezvládá vypjaté situace a jelikož je jediná postava, která z tý obrazovky nevypadne, tak začne být postupem času i trochu otravný. Ať už vás ke shlédnutí přesvědčuje jakýkoliv jiný herec, ta na ně zapomeňte, protože ostatní postavy jsou opravdu okrajové a takové...nevybarvené. Kim Basinger je tam například cca. 4 a půl minuty. Ale Zac Efron není hrozný herec, to by se Začík mohl na mě naštvat. Nechám tedy na vás, jestli máte zrovna náladu koukat na něco hodně přeslazeného, co by zrovna tak přeslazené být nemuselo. Je to ale jednoznačně příjemné a zvláštním způsobem podmanivé. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem 100% „heterák“, tvrdím, že Zac Efron v současnosti působí svou vizáží jako bezkonkurenční TOP kocour, u něhož naprosto chápu, proč si jeho podobizny lepý „týnky“ na zdi svých pokojíčků, protože on pro mě skutečně v tuhle chvíli definuje pojem krásný. Nicméně, pro mě, jako filmového fanouška, je ovšem daleko podstatnější, že se z něj stává i poměrně výrazný mladý herec, objevující se převážně v působivých a ne až tak příliš tuctových snímcích, což lze brát s ohledem na jeho další filmovou budoucnost jistě jen pozitivně a právě snímek Smrt a život Charlieho St. Clouda je toho zdárným důkazem. A ikdyž opravdu velkému zážitku z této podívané brání jeho vážně silně nedotažená a plno kopanců obsahující zápletka, určitě nejde ani o snímek, za který by se museli jak tvůrci, tak samotný Zac, ve svých filmografiích stydět. Ono to s tou zápletkou je totiž docela těžké. V žádném případě nechci tedy tvrdit, že mě nudila, že mě emočně nezasáhla, že neměla spád, že se v ní tvůrcům nepodařilo namíchat působivou atmosféru a že mě závěrečný happyend upřímně nepotěšil, ale vyskytlo se tu několik momentů, nad kterými doteď jen kroutím hlavou a fakt mě štve, že si s tím nedali autoři větší práci, aby celá ta zápletka ve výsledku fungovala daleko líp, než se nakonec stalo. Jak už jsem ale zmiňoval, zbytek šlape poměrně slušně a i po stránce obsazení nemám co vyčítat, Zac Efron byl ve své čistě dramatické roli velice přesvědčivý, Amanda Crew je sympatický kotě, líbily se mi i camea vstupy stále nádherné Kim Basinger a charismatického Raye Liotti, prostě pohoda. Takže, já jsem ve výsledku docela spokojený, jde o průměrné drama, které sice asi navíc skutečně nemělo, nicméně díky působivým emocím a velmi příjemnému obsazení určitě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Zelená reštaurácia pri prístavisku s názvom "Flynn´s Reach" je v skutočnosti povestná "Molly´s Reach" zo seriálu The Beachcombers v meste Gibsons, štát Britská Kolumbia. Kvôli natáčaniu bola dočasne premenovaná a premaľovaná na zeleno. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama