Reklama

Reklama

Superman/Batman: Veřejní nepřátelé

  • USA Superman/Batman: Public Enemies
Trailer

Země zmítaná potížemi přijala zoufalé řešení: Lex Luthor se stal prezidentem a Liga spravedlivých je ve službách vlády. Proti novému režimu se postavili jen Batman a Superman – a jejich neloajálnost je přesně tím, oč Luthor usiloval. Využil jejich statut vyděděnců, vyprovokoval proti Supermanovi skandál a konečně slaví vítězství nad mužem z oceli. Tento originální animovaný film DC Universe, založený na populárním comicsu Jepha Loeba a Eda McGuinnesse, natočený ve výkonné produkci Bruce Timma a opatřený hlasy herců z animovaných televizních seriálů Batman a Superman, včetně Kevina Conroye, Tima Dalyho a Clancyho Browna, překypuje politickými intrikami a akcí nabitými souboji mezi hrdiny, kteří bez výjimky věří, že právě oni stojí na správné straně zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin. Na jedné straně poměrně drsně "hláškující" ústřední dvojice, motiv zrady a ekonomické krize, napětí a dobře ztvárněné souboje táhnou Veřejné nepřátelé k vysokému hodnocení. Na straně druhé je naopak některé infantilní momenty(raketa?!) značně srážejí. Rozpor je alespoň pro mne tak velký, že nemohu dát více než 3*. Sice silné, ale pouze 3. ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanouškem Marvel animace, či seriálů, ale rozhodl jsem se dát (video) filmu šanci. Zhlédnul jsem se synovcem, který to vzdal o půl hodiny dříve než já sám. Ze začátku se to nezdalo špatné, později však začaly dlouhé a nekončíci rvačky, které ocení asi vážně jen děti 6+.. 32% ()

Reklama

Aelita 

všechny recenze uživatele

"Život je zase nudný. A nudný znamená dobrý, nebo ne? Ekonomika je v pořádku, zločin vzácný, nejsou války ... a tak ... " ___ Vlastně určitým způsobem ano. Je lepší být tvůrčí a konstruktivní, než naštvaný, vše zavrhující a ničící. Nebylo dost bourání? Co takhle přestavba a proměna :-). Revoluce přece může být stálá, postupná a příjemná. A to nemám na mysli tento absolutně klasický komiks, kterému není co vytknout, ale reálný život. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na komiksových animácích si příliš neujíždím nebo pokud bych měl být konkrétnější, vůbec je nevyhledávám ale v po tomto snímku svůj status možná přehodnotím a podívám se po dalších kouscích. Svižná a zábavná podívaná z větší části poskládaná z akčních scén a navíc s Batmanem a Supermanem v hlavní roli. Slušná animace japonského stylu, řada akčních scén a sympatická dvojice. Slušné 3*. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprumerny animak, ve kterem davaji dvojity direkt Batman a Superman s.r.o. :)) Vetsinou kdyz se tihle dva sejdou, jedna se o akcni podivanou. V soucasne dobe, po vydani "Dark Knight Returns" (2012/13) a vubec filmech od Jay Olivy, uz mi asi vzdycky bude chybet vetsi psychologicka hloubka a "skorojakohrane" podani. Ale pokud chce divak oddech, tyhle lehce starsi mix kousky od DC jsou porad zabavne. Animacne je to navrat ke klasice (po experimentalnich "Justice League: The New Frontier" [2008] a "Batman: Gotham Knight" [2008] ) a myslim, ze celkove vizual neurazi. Hlavni hudebni motiv od C. Drakea (delal hudbu i k "DKR"), ktery zazni predevsim v titulcich, je "spravne hrdinsky" a zapletka je taky fajn. Luthor je v dobe ekonomicke krize novym prezidentem USA a predevsim Supermanovi tak nastavaji zle casy. A zatimco on dodava "svaly", partak Bruce prida "mozek" a sve vychytavky. Vsechno odsypa, je tu par sikovnych forku a naznaku, z kterych vyplyvva, ze jsou B a S opravdu kamosi, a otazkou dne je, kdo zastavi meteor smerujici k zemi. A ze Luthor opravdu neni Mirek Dusin asi neni treba zminovat :) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (4)

  • Všechna práce s herci probíhala v jedné místnosti, aby byla umožněna vzájemná interakce. (JORDY)

Reklama

Reklama