Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 1

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (388)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úvodní špičkovou scénu (z jejíž režie podezírám samotného Guillerma del Toro) sice co do hrůzostrašnosti nic nepřekoná, nicméně Nebojte se tmy je i tak slušný horor s dobrou atmosférou a výtečnou hudbou. Kazí ho jen několik nepochopitelných situací, jako je například tahle: Někomu se stane něco opravdu nečekaného a hodně ošklivého, přijede policie, aby to vyšetřila, odjede a dál už je každému jedno, jak a proč se to tomu člověku asi mohlo stát. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No co tohle mělo zase bejt? Kombinace strašidelnýho domu a víly zubničky? A prej se v tom všem anagažoval i bápež. Tohle se teda del Torovi zrovna moc nepovedlo, stejně jako casting, ve kterym je jednoznačně nejprotivnější postavou ústřední holčička. Moc jsem nechápal bez zájmu hrajícího Pearce a nehrající Holmes, že jí pořád zachraňovali. Já vim, že to měli ve scénáři, ale já bych to nezvlád ani tak. Za to jim dávam 10%. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už vám někdo vyprávěl vtip, a blbej k tomu, stylem: Víš jak padá teplej kámen ? To se posereš voe, to je fakt úplně boží, fakt jsem lepší vtip neslyšel, tak teplej kámen padá... já fakt nemůžu, vole, tomu neuvěříš... si představ - buchinky buch.. hahahahahahahahaha. A přesně takový pocit jsem měl z Nebojte se tmy - trapná pachuť. Všechno krásně nalajnováno, předem oznámeno, místa kde se máte leknout jasně označena a všechno to graduje k naprosto makabróznímu a zcela překvapivému finále - ne to jsem přehnal, k naprosto debilnímu finále, to bude lepší. Jediné co mi ještě chybělo k absolutní nespokojenosti byl hodný a nejlépe i zraněný skřítek - vzbouřenec ( tak snad ve dvojce se ho dočkáme). Abych jen nechválil, ta atmosféra byla vážně hustá, že by se dala krájet, ale asi si někdo zapomněl nůž. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dům číslo 6 457 289 120 473 164 588 846 425..., který však neukrývá duchy, nýbrž prapodivné zubaté víly Zubněnky, jež uzavírají dohody s papežem a celý film se snaží vtáhnout do svých temných tunelů dítě, aby se nakonec spokojily s dvaatřicetiletou ženskou. Omlouvám se za spoiler, ale stejně si nemyslím, že by se tenhle "horor" stal vaším oblíbeným.;-) No, uvidíme, jak dopadne připravovaný "Crimson Peak" - a snaž se Guillermo, od pětihvězdičkového "Faunova Labyrintu" (potažmo čtyřhvězdičkového "Sirotčince") jsi se moc nepředvedl!:-( ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Guilermo nám začíná na stará kolena trochu Troškařit. V tomhle se ještě objevit nějaký bukvicoidní princ, je z toho hollywoodská "Z prdele klika 3" jako vyšitá. Ovšem alespoň profesionálně natočená. Nicméně ústřední holčička je otravná až slizká, Gáj se v roli vyloženě nudí, Kejtý by se měla do budoucna věnovat výhradně kojení malých scientologů a je škoda, že nikdo nevyhodil do luftu Most do Terabithie, aby jim odtamtud nezdrhali nudní krysoskřeti, schopni vyděsit akorát tak pětileté retardy. O scénaristických dírách se raději rozepisovat nebudu, mohlo by to vyvolat nevhodné asociace s dámským přirozením a zkazit mi můj pracně budovaný image plachého hocha z katolické rodiny! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • V původním filmu z roku 1973 se Sally jmenovala Alexova (Guy Pearce) manželka. (Pavlínka9)
  • Snímek měl mít původně nižší laťku divácké přístupnosti. Tvůrci byli připraveni na zjemnění, ale pak dostali od americké komise MPAA rating 'R' s dovětkem, proč kazit tak skvělý strašidelný film ? [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)
  • Přibližně v čase okolo 1 hodiny a 27. minuty je možné ve scéně, kdy je Sally (Bailee Madison) vláčena po zemi, všimnout pod její hlavou „jezdící dráhy“. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama