Reklama

Reklama

Oblasti ptačí a lidské aneb Natura paradoxa

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2006, 38 min

Režie:

Jan Hošek

Scénář:

Jan Hošek

Hrají:

Zuzana Vojtíšková (moderátor), Miloslav Holman (vypravěč)

Obsahy(1)

Natura 2000 - projekt ochrany evropské přírody. Naučíme se přírodu a děje v ní chápat tak, abychom v historii krajiny zanechali svým potomkům pozitivní stopu? Přírodopisný pořad. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Průvodce ptačími druhy v Čechách a jejich starostmi v provedení, které poučí a z diváka nedělá pitomce. Hvězdičku navíc za odborný casting 58 druhů a kameramanské zpracování filmových miniatur z jejich životů. Sc. a rež. Hošek ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsou zde samé známé lokality. Uvítal bych exkurzi po menších neznámých ptačích oblastí například Jesenicko (u Jesenice a Karlovarsku) , Manětínsko apod. Ornitolog ať si přidá hvězdu navíc. https://www.ceskatelevize.cz/porady/10219853114-oblasti-ptaci-a-lidske-aneb-natura-paradoxa/ ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Taký malý sprievodca chránenými územiami Česku, ktorý sa zaoberá hlavne vtáctvom. Nič svetoborné, taký obyčajný priemer, čo sa týka záberov i informácií. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Báječný přírodopisný pořad, bez známky ekoterorismu, jak tomu bývá zvykem. Je známé, že Příroda, jsou-li odstraněni lidé, se o rovnováhu postará. Osobně mne mile překvapilo, že pořadem provázela paní Zuzana Vojtíšková, která si odskočila z ČRo. Je šikovná a dalo se na ni (přinejmenším před těmi deseti lety, kdy dokument vznikl) koukat. Příjemné pokoukání. ()

Zajímavosti (1)

  • V Česku bylo navrženo a rokem 2009 také vyhlášeno k ochraně celkem 41 ptačích oblastí o celkové rozloze 706 000 ha, tj. necelých 9 % rozlohy státu. (Dragoni)

Reklama

Reklama