Reklama

Reklama

Vo Francúzsku prebieha nemilosrdná vojna medzi tajnými službami a islamistickými teroristami. V mene radikálne odlišných ideológií však jedni i druhí často používajú podobné metódy a zbrane, medzi ktorými nechýbajú ani ľudské bytosti. Patria medzi nich ich aj Diane, študentka, ktorá sa nechala naverbovať tajnou službou, a Pierre, mladík, ktorý verí, že radikálny islam mu pomôže nájsť riešenie jeho problémov. Vytrénovaní a pripravení na svoje "misie" sa čoskoro obaja ocitnú vo víre udalostí, z ktorých niet úniku... (RTVS)

(více)

Recenze (65)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pokud jsi svou duši ještě nezaprodal Ďáblu, bude so On snažit ji od tebe koupit......... Film o špionáži a ženě, která se stal špionem a ani pořádně nevěděla jak. A ono ji to začalo bavit. CITÁT - Agent není lidská bytost, je to jen zbraň.......... Zajímavý špionážní dramatický snímek o brilantních taktikách špionů i teroristů. Potvrzená hrozba se nazývá atentát........ ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný teroristický film v priam hollywoodskom spracovaní, ktorý v podaní francúzov vyzerá pomerne svojsky a inak. Škoda tej dotrasenej kamery, už ma to dosť štve, keď si to aj tak dobrí európski filmári začínajú požičiavať od západných, a snažia sa po nich, úplne zbytočne, opičiť. Mierne sklamanie z postáv, ktoré boli nemastné-neslané a slabo vykreslené, čo je na takýto dobrý film celkom škoda. Napätie to ale malo, a scenár vôbec nebol na zahodenie. Jednohubka, ktorá priaznivcov žánru poteší. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Thriller o boji proti terorismu, kterej nepůsobí prvoplánovitě, zběsile akčně, ale naopak rozvážně, přestože akce nechybí. Francouzům se podařilo s určitým citem přistoupit k téhle tematice a vypustili tak do světa velice schopnej snímek, kde je povedenej příběh, casting i způsob natočení. Jo jo, najdou se nějaký ty dírečky ve scénáři nebo v občasným podivným chování postav, ale není toho zase tak moc, to vůbec. Ve srovnání s tímhle by se našly mnohem větší hrůzy. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od žabojedlíků fakt nečekal. Docela silně si myslím dovolili šáhnout na nynější problematiku teroristických útoků což si myslím ucházejícím způsobem ještě nedovolili ani američani. Ale frantíci se s tím nemazlí, nasadí tématiku Islámu a už je tu tajná služba, která má nakonec ve všem prsty. Skvěle používaná kamera, do toho klapající muzika a do toho všeho skvělé herecké výkony. Bravo jen tak dál! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dokud neprodáš svoji duši ďáblu, nepřestane se snažit ji koupit…. Sýrie, Damašek. Francie jako příčina utrpení ,,bratrů“. Kolonizovala jejich země a jedinou obhajobou je, že mají Zidaneho. Salafisté, bratrem může být kdokoliv. Francouzský agent v Damašku, muslimové ve Francii. AGENT NENÍ ČLOVĚK, JE TO ZBRAŇ! Film s politickým kontextem věrohodně zobrazuje možné osudy, přípravu agentů a praktiky obou stran. Každý má své důvody. Každý se snaží získat informace. Jedni se chtějí mstít, druzí…. Alespoň tak je nám to předkládáno. DNES JSEM SELHAL. ZÍTRA USPĚJÍ JINÍ. BŮH JE VELKORYSÝ. Film věnovaný lidem, jenž jsou nuceni činit rozhodnutí. KONEČNÁ. Od 11.9. 2001 zneškodnily Francouzské tajné služby více než 15 bombových spiknutí. A o tom je tento film! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Viaceré z tréningových metód, vykreslených vo filme, pochádzajú z kontroverznej knihy bývalého dôstojníka Mosadu Victora Ostrovského "By Way of Deception" (vyšla v českom preklade pod názvom "Lstí a klamem"). (Pembroke)

Reklama

Reklama