Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Všechno důležitý z celýho filmu by se dalo shrnout do pár vět. Tady je to roztahaný do 88 minut. Po herecký stránce je to slušný, Nicole Kidman mám docela rád a tu postavu jsem jí prostě věřil. Aaron Eckhart, od kterýho jsem to teda moc nečekal, zahrál taky celkem uvěřitelně. Jinak film má i nějakou atmosféru, ale celý to strašně pomaličku plyne, až to dojde k takovýmu nicneříkajícímu konci. Ty 3 hvězdy tomu dám, ale řikám si, že jsem asi až moc hodnej. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

I za pouhé tři hvězdy, které jsem udělila, musím vyzdvihnout několik scén. Především velmi originální příměr tíhy k obyčejné cihle, kterou musí každý, kdo někoho pohřbil v sobě nosit. Dianne Wiest, která se na této scéně podílela je pro mě sílou Rabbit Hole, která jde ve většině scén s emocemi na trh. Nejsem toho názoru, že film by hrál na emoce, nefér způsobem. Naopak vyrovnání se se ztrátou dítěte, je pro mě zde velmi přesvědčivé. Vyprahlost, kterou si většina postav nese v sobě, se dere na povrch nikoli v dialozích, ale v držení těla, mimice a pohybu v prostoru. Film by klidně mohl být beze slov. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo si Boh nejakého anjelika nevyrobí?"...Nicole Kidman sa s pribúdajucimi rokmi mení na "plastic barbi", no vďaka za to, že jej herecký prejav sa nezhoršuje a je stále rovnako dobrý ako kedysi. Poniektorí užívatelia spomínajú, že film je robený podľa divadelnej predlohy a je to aj trochu poznať, pretože film je založený v prvom rade na hereckých výkonoch a dialógoch. Príbeh je komornejší a prináša pohľad do rodiny postihnutej tragédiou. Našťastie sa ocitáme v čase "8 mesiacov po" a sme tak ušetrení citového vydierania. Emócií ponúka film aj tak dosť. N. Kidman tu od mnohých dostáva poklony za herecký výkon, ktorý samozrejme chválim aj ja, ale A. Eckhart sa m i zdal ešte lepší. Slabšie štyri.70%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a hlavně velmi intenzivní drama. Nic pro diváky empatiky, protože těm by to mohlo rozhodit celý jejich křehký svět. Pět superlativy na Kidman a Eckharta by bylo nedostatečné, ale je zajímavé, jak ideálně je doplnila jen na minimálním prostoru Sandra Oh. Na závěr jsem si pomyslela, že je to vlastně velmi dobrá hra a ona je to skutečně hra. Tak jsem se přeci jenom asi už něco naučila. Formálně to mělo stejný nápad na ukončení jako Frankie a Johnny. Dabing je samozřejmě průser kdykoli kdekoli otevře pusu Lucka Vondráčková, ale to člověku tu druhou nominaci Nicole na Oscara fakt nenaruší. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Těžko komentovat tak obyčejné nevýrazné drama jako je Rabbit Hole, jakkoli je výborně řemeslně odvedené. Přes zajímavou zápletku ve mě film nic nezanechal, nijak si nerýpnul do svědomí ani nic podobného, zároveň však díky tomu není ani zbytečně moralizující a patetický. Ve výsledku mi tak připadá jako pouhý herecký koncert (nejen) ústřední dvojice bez jakékoli přidané hodnoty; upřímný, nijak zvlášť náročný, ale nádherný herecký koncert! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu nabírá Becca (Nicole Kidman) hlínu holýma rukama. V následujícím záběru ale má rukavice. (noelcoward73)
  • Pro Nicole Kidman se jedná o první snímek, v němž hrála ustřední postavu a zárověn byla jeho producentkou. (ČSFD)
  • Při jízdě autem cca od 00:30:00 není Nicole Kidman připoutaná. Při debatě s manželem jsou neustálé záběry na ni a na něj (není tam prostě prostor k tomu, aby se připoutala). Když ale její manžel v 00:34:28 prudce brzdí, Nicole je připoutaná a tak se jí nic nestane. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama