Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok na Vánoce si miliony lidí po celém světě koupí vánoční stromeček. Tento milý krátký film režiséra Jasona Eisenera pak ukazuje, co se stane, když se zdánlivě nevinným jehličnanům přestane toto každoroční kácení přisprostlými dřevorubci a následné zdobení hloupými vánočními ozdobami líbit. Zpočátku pohodovou atmosféru Vánoc překazí horor, na který nejen Ježíšek jen tak nezapomene... (Davies182)

(více)

Recenze (131)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Perfektní! Za audio evokující jazyk stromků by měl tvůrce dostat Oskara, protože takhle jsem se dlouho nenasmál! Pišišvorné mrmlání a pískání prostě nemá chybu, stejně jako několik trefných vět v angličtině (we must stick together!). Jako doprovodný snímek ke dni vánočnímu se sice tohoto masterpiecu v televizi nejspíše nikdy nedočkáme, ale Youtube to jistí. Jsem si poměrně jist, že tento horor, při jehož brutálních krvavých scénách jsem se řehtal na celé kolo, pustím v čase vánočním každý rok spoustě lidem... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

OU, tak to muselo bolet. Aneb jehličnany, které po staletích týrání začnou v nějakém podivném maloměstu s velmi podivnými obyvateli svoji revoluci. Hnusnou krvavou revoluci plnou brutálních scén a činů. Řeč stromů je hodně dobře vymyšlená, a filmeček se svojí atmosférou dobrý doplněk Vánoc. A pro ty, kteří používájí umělé stromky: Heh počkejte až se vzpouří umělá hmota.. ()

Reklama

Andresito 

všechny recenze uživatele

My, vánoční stromky, máme hodně trpělivosti. Rok co rok nás kácejí, unášejí od našich rodin, urážejí a nadávají nám v obchodech že jsem moc křiví, moc malí, nebo moc zelení. A když už si na tomhle novodobém trhu s otroky jednoho z nás milostivě vyberou, ještě nás ve svých příbytcích mučí osekáváním, ořezáváním a hrubým štelováním do stojanů. A když už vytrpíme všechny ty útrapy, přijdou ti malí, pomstychtiví caparti a věší na nás trapné a potupné ozdoby, v kterých beztak vypadáme jako maškary. Letos to ale takhle nedopadne. Naše trpělivost je u konce. Jednou se někdo musel postavit na odpor. Jednou někdo musel říct dost. Vánoce už nikdy nebudou jako dřív. A jestli vám bude připadat, že náš příběh má pomalý rozjezd, tak vězte, že jeho druhá polovina je prostě masakr. Doslova. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Povedená jednohubka s originálním námětem a výtečnou stylizací, která je ve své podstatě parádní satirou na všeobjímající pohodu a takový ten pocit "musíme na sebe býti hodní o vánocích..." Závěrečný masakr si nezadá s kdejakým zombie filmem a dokonale navozuje atmosféru apokalypsy, způsobenou zoufalými vánočními stromky.... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V úvode aj v závere filmu hrá legendárny soundtrack z hororu Kanibali (1980). (Marceloo)

Reklama

Reklama