Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 4

(série)
USA / Velká Británie, 2014, 8 h 44 min (Minutáž: 48–63 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen, Rory McCann, Sophie Turner, Kit Harington, Maisie Williams, Rose Leslie (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lannisterové, posílení po masakru na Rudé svatbě v Řekotočích, kde bylo zrazeno a povražděno mnoho jejich nepřátel z rodu Starků, stále drží železný trůn. Dokáží však překonat vlastní egoismus a odolat neustálému ohrožení z jihu, severu i východu? Zatímco nepřemožený Stannis Baratheon pokračuje v budování armády na Dračím kameni, bezprostřední nebezpečí přichází z jihu, když Oberyn Martell, Lannistery nenávidějící Rudá zmije z Dorne, dorazí do Králova přístaviště, aby se zúčastnil svatby Joffreyho a Margaery z rodů Tyrellů a možná vyřídil nějaké další záležitosti. Na severu, zdá se, vyčerpaná Noční hlídka již nedokáže dále odolávat útoku Divokých Mance Rydera. Těm však hrozí ještě větší nebezpečí ze strany nesmrtelných Bílých chodců. K tomu ještě, Daenerys z rodu Targaryenů v doprovodu svých tří draků a armády Neposkvrněných osvobodí největší otrokářské město Meereen na východě. Získá tak sílu uskutečnit svůj hlavní plán - přeplout Úzké moře, dobýt Západozemí a usednout na železný trůn, který jejímu rodu ukradli Lannisterové. (HBO Europe)

(více)

Recenze (65)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, bezesporu zatím nejlepší série. Oproti minulým sériím příběhově vypiplané, také výborná práce s postavami, které dostávají více prostoru v jednotlivých dílech, a fakt že výčet hlavních postav značně prořídl tomu taky pozitivně přispěl. V čem ale tenhle velkolepý seriál doposud exceloval nejvíc, jsou zvraty, které jsou naprosto nečekané, nekompromisní a často velmi brutální. Finále dovedené téměř k dokonalosti. Jinak odkazuji na trefný komentář uživatele Kaka. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Martin se knižně rozmáchl, a na to, aby se v všech jeho postavách čtenář dobře vyznal, by musel psát na GoT diplomovou práci, ale seriálu se daří uchovat divákovu soustředěnost na všechny dějové linie díky osekání postav a (bohužel) někdy podivných personálních a časových posunů. Nicméně nevadí, základ je silný, s mnoha emotivními momenty a některé z postav nejenže neubírají, ale rožšiřují knižní dojem - ve 4.serii jasně Tyrion a Jamie Lannisterovi. Přeobsazení Hory dopadlo dobře, u Daaria, myslím, spíš ne. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál se pomalu mění. Je to plíživá změna z neotesané pornem líznuté řezničiny na ubohou soap operu. Díky náhodě jsem totiž omylem vynechal 4. epizodu a z 3. skočil hned na pátou... a ono to vůbec nevadilo. Všiml jsem si toho až se začátkem 6. epizody. A to je smutné. Děj se nafukuje kravinama které nijak dění kupředu neposouvají. Překvapením byla celá jedna epizoda věnovaní boji na zdi... až jsem z toho byl v nesvůj. každopádně díky tomu, že počet sledovaných linií klesl a hlavně blond spratek to má za sebou. Největší pozitivum série kvůli kterému stojí za to se dívat dále :) ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzdávám to, na tohle vážně nemám nervy. Mluvená valyrijština nemá naději vyvážit ty "zábavné" zhůvěřilosti prokvétající odhnívajícími pozůstatky předlohy. Světlejší okamžiky připomínají lepší FanFikci, zbytek radši nevidět. TOP scény: Joffrey (Long live Jack Gleeson!) a Purpurová svatba; roztavení Ledu; souboj Red Viper vs. The Mountain; v rámci série i Tyrionovo přiznání Hodnocení: *** z 10 pozn.: Po zralé úvaze vyřazuji z oblíbených. Ačkoli tam první sezóna má své právoplatné místo, zbytek- tj. většina seriálu- je téhle kategorii na míle vzdálen. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zatím nejlepší série. Velkolepá, výpravná. umělecky ambiciózní, stylová. Přitom ale nechybí emoce, osobitý příběhový spletenec postav a jejich provázanost, ani syrová atmosféra středověku se vším co k němu patří a více (fantasy prvky). Je zde konečně i krásně vidět zrání jednotlivých herců nejen scénáristicky (charakterně), ale i věkově. Především u mladých umělců se jedná o přirozenou, impozantní a ve filmech v podstatě nevídanou veličinu, která seriálu dodává punc opravdovosti a širokého časového záběru, který defacto žádný film nedokáže obsáhnout, zprostředkovat. ()

Galerie (781)

Zajímavosti (28)

  • Toto je první epizoda, ve které není žádný člen rodiny Starků, ani jeden z jejich nejbližších spojenců (jako je Brienne z Tarthu nebo Samwell Tarly). (mikki089)
  • Tato epizoda pokořila torrentový rekord, když jí v síti BitTorrent současně sdílelo skoro 200 000 uživatelů a samotný díl si během 24 hodin nelegálně stáhlo kolem 1 500 000 lidí. (MatyM)

Reklama

Reklama