Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (104)

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zima konečně přišla. Ta hláška "the winter is coming", kterou omílali od prvního dílu, už mi celkem slušně lezla na nervy. Pravda, trvalo to šest let, ale v tomto seriálu je čas relativní. Hlavně při cestování. To takhle někdo cestuje z města do města věky, jindy ale rovnou přes půlku světa a člověk má pocit, že se portnul. Stejně tak je to s informacemi. Někdy se něco neví měsíce, jindy to vypadá, že používají Twitter. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 100%. Výrazne lepšie ako predošlá séria a zároveň asi aj najlepšia séria spolu zo štvrtou. Štvrtá séria priniesla šokujúce zvraty a po slabšej piatej sérii, šiesta prináša šokujúce odhalenia a vynikajúcu akčnú stránku, ktorá je čoraz lepšia a vďaka ktorej sa posúvame výrazne vpred aj v príbehu a v ktorej zas po dlhšej dobe pocítime pocit odplaty a víťazstva. Epizóda Battle of the Bastards by sa nestratila ani veľkom plátne. Navyše záver šiestej série vyústil do podoby, v ktorej je už cítiť vojnu o trón a zavŕšenie seriálu. Winter is Here. Obľúbený soundtrack: Light of the Seven, Khaleesi, Winter Has Come, The Winds of Winter. ()

Reklama

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se sračkou jsem počítala, ale něco takhle strašného jsem neviděla snad ani při psově posledním krvácivém průjmu. Jistě, na jednu stranu je šestá série příšerná úplně stejným způsobem jako ta předchozí – nekonzistentní, většinou dokonce regresivní charakterizace odčiňující dřívější vývoj, mizerně naklíčované klišoidní bayoviny určené těm nejuslintanějším idiotům, KATASTROFÁLNÍ plynutí a dávkování příběhu, jedna ukázka retroaktivní kontinuity za druhou, výhradní upřednostňování ŠOKUJÍCÍCH, od kontextu zcela izolovaných okamžiků, které letos kvůli své předvídatelnosti a vyčpělosti nezvládly šokovat snad ani devadesátiletou ýbrkonzervativní jeptišku, promrhaný potenciál mnoha talentovaných lidí, kteří z příšerně pojatých bitev zvládli díky nesmírnému nasazení udělat něco estetického, rozvláčnost a ubíjející nedějovost, VATA, VATA a pro změnu zase VATA, a především hangáry nelogičností, kvůli jejichž čirému množství neuplynula za celých deset epizod jediná minuta, na niž by se z toho či onoho důvodu nedalo pyčovat. Pár podstatných rozdílů tu ale oproti loňsku přece jenom je: jednak nikdy nebylo patrnější, že Benioffovi a Weissovi je nějaká snaha o koherentní, scenáristicky přijatelný počin už definitivně u řiti, a tak výsledná amatéřina, s níž se obtěžovali cákat na papír jednu nesouvisející hovadinu za druhou, všechny zmíněné vady nejméně desetkrát umocnila. A dále pátosezónové nevybíravé kuchání všech dějových linek a pozdější nepochopitelná snaha se co nejpřekotněji dostat k závěru jakékoli promyšlenější a hlubší dílo už od prvního dílu vylučovaly a způsobily, že sedmá i osmá řada nemůžou jinak než sračkoidnost dále stupňovat. Seriálová, rozumem neobsáhnutelně stupidní verze blížícího se konce naneštěstí rovněž způsobila, že zpětně už si nikdy nebudu moct vychutnat ani ty jediné dvě sezóny, které jsem měla upřímně ráda. Vždyť jak bych se znovu mohla tetelit z ojedinělé přítomnosti knižní Cersei v bitvě o Černovod, z Rudé svatby, Aryiny interakce s Jaqenem, Theonovy tragické zrady Starků, Oshy, Sansina manipulování v Králově přístavišti, Danyina dobývání zátoky Otrokářů nebo Jaimeho v harrenhalské vaně, když teď dobře vím, že nic z toho nakonec k ničemu nevedlo a zákonitě už vést ani nemůže? Hra o trůny je mrtvá, ať žije Píseň ledu a ohně. Pro příští, snad už poslední dvě série nezbývá než doufat, že se místo hysterického nasraného pyčování na každičký detail zvládnu dostat do pokročilého stavu nirvány a tváří tvář hrůze se spokojeně chechtat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší páté sérii má ta šestá opět koule. Vymanila se z knižní svazující předlohy a otevřela si tak prostor ke své fantazii. Charaktery se krystalizují, hlavní postavy se kosí jak na běžícím páse a ty ultrahlavní předvádějí show, která nemá obdoby. Závěr série je přímo dechberoucí a čekat další rok tak bude zase pěkně skličující. Už aby to bylo! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestka má nejedno nej. Je zřejmě nejtemnější, nejfilmovější a vizuálně nejpodmanivější. Bohužel prostředek je více než kdy dřív zbytečně taktizující, nudný a mít tahle řada pět dílů, bude to akorát. Což se ovšem zřejmě nehodí do krámu z hlediska financí, takže musí být divák trochu natahován. Tady mi už vzhledem k tomu, že se to opakuje poněkolikáté, vadí ten trik v podobě strhujících posledních dvou dílů a navnazení tak do dalších sérií. Avšak i přesto, že je to občas tak trochu kalkul a na efekt, je to filmařsky fantastická práce a ještě zajímavější je fakt, že máme GOT rádi především a hlavně kvůli dokonale propracovaným postavám. A další série přes všechny neduhy budeme hltat jako maliny. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)

Reklama

Reklama