Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (108)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do poloviny sezóny každý díl překonal ten předchozí, pak to šlo opačným směrem. Čert vem zdánlivou teleportaci celých armád (spíš už zkrátka neměli postavy na cestách co rozebírat, proto nás tím filmaři nezatěžovali), očekávaná i překvapivá emotivní shledání / setkání mě pravidelně rozebírala - míříme totiž mílovými kroky k finále a jedna zásadní událost tak stíhá druhou. Ovšem fakt, že se již scénáristé nemohli opřít o bohatou předlohu (protože ji lemra líná GRRM né a né dopsat), byl často bolestně znát nejenom na účelném zrychlení, ale zejména na nedůsledném propracování a hojném využívání hollywoodsky efektních berliček (záchran v poslední chvíli či iluzorní blízkosti smrti - hrdina spadne do vody, armády se vzdálí, on po dlouhých minutách vyplave nebo je vytažen). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když mě hanba fackuje, musím přiznat, že jsem po předchozí řadě doufal ve zlepšení. Ano, mea culpa. Většinu toho,co jsem chtěl napsat, už přede mnou zvládl KM Phoenix, takže bych jen dodal, že mi opravdu vrtá hlavou proč rod Greyjoyů nevládne v Západozemí, když je evidentně nejpočetnější. Přestože Yara a Theon odplují se stovkou lodí, Euronovo loďstvo dokáže zaplnit celý obzor, jeho lodě navíc obeplouvají kontinent takovou rychlostí, že se Euron musel několikrát vidět i zezadu. Takovou rychlost mohou vyvinout už jen Daenerysini draci, ale ti alespoň létají. Nepochopil jsem, co se stalo s Malíčkovým myšlením (Alzheimer? Demence?), protože jeho intriky byly už velice chabé a průhledné, což je škoda. ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se změnila. Místo pomalého taktizování a politikaření je tu otevřená válka na více frontách, zatímco košatící se dějové linie se zase sbíhají dohromady. V prvních řadách spousta zdánlivě zásadních motivů vyšuměla do ztracena a mnoho dějových linií bylo ukončeno násilně nejen doslovně, ale i vypravěčského hlediska. Teď si můžeme definitivně oddechnout, že se to samé nestane s celým seriálem, protože tady se už zúročují roky bohaté expozice a konečně se naplno dojde na spoustu dříve jen naznačovaných událostí. Při plánování řady už Benioff s Weissem nezestručňují Martinovy tisícistránkové knihy, ale naopak rozvádějí jeho poznámkové bloky. A byť to seriál v některých ohledech neskutečně nakoplo, v jiných mu to zase ublížilo. Některá strategická rozhodnutí není prostor pořádně probrat ze všech stran a pak se do nich snadněji strefuje, nepochybuji že v knize by stejné fungovalo lépe. Opravdu nemám problém s tím, že když se postavy potřebují jednoduše dostat z bodu A do bodu B (v kontrastu s putováním během něhož dochází k charakterovému vývoji), tak že to netrvá deset dílů. I když je na pár místech (opravdu jen pár) by skutečně neuškodila trochu lepší dramaturgie co se týče vzájemné chronologie různých dějových linek. Co ale utrpělo, je v některých případech přeci jen přílišná schematičnost vztahového vývoje (Jon/Dany, Sansa/Arya), protože to prostě do pouhých sedmi epizod všechno narvat nešlo. Je trochu smutným paradoxem, že dřív nebyly peníze na příliš scén s digitálními draky, teď už zase nejsou peníze na víc dialogů drahých herců. Příliš nechápu stesky na „studené“ epizody a absentující emoce, já je totiž až na vzácné výjimky viděl prakticky všude. I když ne všechno při smrtícím tempu patřičně vyznělo, mrazení v zádech i upřímných obav o postavy jsem si užil až až. Draci a armády nemrtvých, Dothrakové v Západozemí, původ Jona Sněha, opětovná shledání ztracených příbuzných nebo setkání a zajímavé dialogy postav, jež si ještě loni snad nemohly být vzdálenější. Všechno to jsou divácké laskominy. Jen bych je neoznačoval za fan service, ostatně to není jako kdyby tvůrcům došly předlohy, a tak dopsali nové epizody podle teorií a diskuzí na internetových fórech, ale k tomu všemu sám G.R.R. Martin celou dobu směřoval (jen mu to bohužel trvá asi tak o pár dekád déle, než by mělo). Srdce fantasy fanouška stále plesá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmička je lehká evoluční korektura oproti předešlým dílům. Těžko říct, zda za ní může výměna scénáristy, či zkrácení o tři díly, každopadně ať je to jak chce, změna je to markantní. Jednak co se týče posunu a rychlosti plynutí děje a jednak až neuvěřitelně skokově rychlé přesuny hlavních hrdinů z lokality A do lokality B. S trochou nadsázky se dá řict, že tam draky mají snad všichni, nebo je používají namísto dopravních prostředků. Ani tento neduh však neubírá na tvůrčí atraktivitě a faktu, že ať se stane téměř cokoliv, tak vůle diváka toleratovat to jen kvůli tomu aby viděl, jak dopadne souboj living vs death, je nezměrná. Specielně po těch posledních pár minutých poslední epizody, která rozdává na osmičku impozantní karty a opět bude na co se těšit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem prostě epic. Musim říct, že mě GoT baví asi víc než kdykoliv předtím. V každým díle pomalu bitva. Kdo přichází s originálními nápady i v sedmé sérii? Koukněte na WD a poznáte propastný rozdíl :D Filmová řeč samozřejmě jede na plné obrátky, postavy se náhle zjevují ba přímo teleportují, když je je nejvíc potřeba a celkově se na poměry GoT umírá jen velmi opatrně (zčásti to napravuje právě velkolepé finále, ale nic nečekaného). Triky vypadají naprosto fantasticky a na úrovni blockbusterů před několika lety a stále více se potvrzuje, zvlášť v případě takového molochu jako HBO, že se dříve tlustá linie mezi filmy a seriály pomaličku smazává. To čekání bude pekelně dlouhé. PS : Finále řady by se mohlo zapsat do seriálové historie jakožto předloha jak se má natáčet obecně seriál, obecně libovolný díl a obecně velkolepé finále! Nejlepší momenty : 1) Bitva s drakem ve čtvrtém díle 2) Arya vs Brienne, 3) 7 statečných, 4) Missandei a Grey worm 5) Moje sbírka memeček ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Na cestu za Zeď se vydá dohromady 10 lidí. Během bitvy s nemrtvými a medvědem prokazatelně zemře 6 lidí. Ovšem zpátky se dostane pět hrdinů + Gendry, který běžel pro pomoc. To je dohromady 12 lidí. (Timak)
  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)
  • I přesto, že má tato série pouze 7 dílů, její natáčení trvalo déle, než u předchozích řad. Natáčelo se 6 měsíců, od srpna 2016 do února 2017. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama