Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 2
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (107)

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru o trůny jsem měla moc ráda, byla plná událostí, napětí, politických intrik a plná zajímavých životných postav. Do příběhů jsem se snadno vžila a při sledování "historických" epizod jsem kolikrát ani nedýchala. Scénář je s každou sérií slabší, nereálnější, postavy a dříve rozehrané partie jsou nevyužité. Do popředí se dostávají triková kouzla, vizuální kumšt, draci, usekávání končetin nemrtvým a akční vyduchlá složka, která mě osobně moc nebere. Příběhově je už seriál slabý, většina času je pouze věnována bojům a nezáživných příprav na ně. Děj se nikam zásadně neposouvá,stagnuje a je plný logických chyb, nejeden kritik se dokonce vyjádřil "že série zdegenerovala." Samotné vyprávění je zkratkovité,nedotažené, takže se do postav nedokážu tolik emocionálně dostat. Sedmá řada už jako by nebyla z tohoto světa. Je to odfláknutá, prostříhaná, vykuchaná záležitost. Dříve zajímavé, uvěřitelné postavy mají jiný charakter bez předchozího vývoje, přestaly být interesantní, často tam jen zbytečně postávají, řada z nich by tam pro to vůbec nemusela být. Zůstávají naopak od samotného počátku naprosto nudné a zbytečné postavy, kterým je naprosto bezúčelně věnovaný čas (vykleštěný šedý červ a jeho milá, kteří se oddávají nepřesvědčivým sexuálním hrátkám??? a neřekli jedinou zajímavou větu ani neučinili nic poutavého). Některé postavy měly sice naopak zajímavě rozehrané nedořešené vztahy, ale seriál se na jejich potenciál vykašlal a udělal z nich zbytečné figury, prostě je zazdil. (Například nyní takřka neviditelná Brienne.... Nebo už v šesté sérii nedořešený vztah pracně vyškolené a vycvičené Aryi Stark s Jaqenem, který pro ní měl jistou slabost. Nejvíc mě zaráží, že Jagen nechal dívku z uzavřené sekty i se všemi informacemi a znalostmi jen tak odejít, dívka ani nemusí svůj výcvik ničím splácet, nikomu se zodpovídat a může si dělat co chce, (respektive začít vraždit koho chce?), čekala jsem, že se tahle linka ještě dořeší, zkomplikuje a rozkošatí právě v 7.sérii..... Tahle nedotažená linka mi osobně velmi vadí, muž bez tváře byl navíc hodně tajemnou a přitažlivou figurou, s níž šlo ještě pracovat. V sedmém díle se měl znovu objevit, ale nakonec od tohoto záměru tvůrci odstoupili a postavy jsou nyní opravdu ploché, povrchně načrtnuté, naivní a nevěřím jim.I chemie mezi Jonem Sněhem a Daenerys je nulová. - Svět nemá řád, například z Citadely si kdejaký druhořadý zaměstnanec může beztrestně odnést vzácné knihy, protože se osobně domnívá, že u něho budou v lepších rukou a budou více k užitku. To je jen jeden z mnoha příkladů, podobný svět absolutně bez řádu, kde se už dávno neplní skoro žádné sliby, například ty dané Noční hlídce, by se musel dávno zhroutit. Tak chladné, nepromakané, nekvalitní a povrchní zakončování si slavný seriál opravdu nezasloužil. Zatím neodvysílanou osmou řadu dokoukám, v důstojný konec ovšem nedoufám. Přesto mě ještě trochu Hra o trůny baví, to nelze popřít, jen je to oproti prvním sériím mnohem slabší, čemuž odpovídá i můj komentář. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž bych těch výtek taky asi našel dost, nemám problém (stejně jako v šestce) napálit pět hvězd. Hlavně za to ďábelské tempo, ve kterém se jede jede v každém ze sedmi dílů a díky tomu nezbývá čas na "zbytečné dialogy". Akce je v téhle sérii tolik jak v prvních třech dohromady - takže dokážu pochopit, že má s tímhle někdo docela problém. Mě tohle ale vyhovuje. Kdo má ale čekat rok a půl na další sérii? ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepější, akčnější, výpravnější a krutě nostalgická. Taková je předposlední řada Hry o trůny, která za svými předchůdci zaostává ve vychytralých zvratech, intrikách a kvantitou dialogů. Vše však vynahrazuje ostře nastaveným tempem, které si nebere s nikým a s ničím servítky a ukazuje jeden epický výjev za druhým stylem, že by si je jen blázen nechtěl bez připomínek vychutnat. 8.5/10 Více v mé plnohodnotné spoiler free recenzi na webu Filmový Guru. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasný - jeden tábor mele, že je všechno moc rychle hnané, další tvrdí, že jak to už není podle knížky,tak je to až moc psycho a scifi, další zase, že armády se teleportují na širokém území až přehnaně rychle.....ano,tomu se asi nic vytknout nedá a dá se s tím víceméně souhlasit, ale jakmile mají být masy ukojeny, budiž jim to servírováno právě v téhle podobě, protože jinak by se zase našlo spoustu remcalů a pochybovačů, že tamten charketer nedostal prostoru moc kvůli tomu jinému apodobně..7.série je přesně taková, jakou jsem jí chtěl mít - opatrné plánovací pasáže napřímo střídá kulervoucí akce, domy hoří, lidi hoří, draci chcípou,draci vstávají z hrobů...a navíc jsem mooooc rád, že chodci mají konečně navrch a lidská banda, která se žene po trůnu a po moci, dostává lehce po koulích - těším se na závěr !..................moje hodnocení = 10 z 10. ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, už se nejedná o hru plnou intrik odehrávající se na malém prostoru...vše nám tak nějak přerostlo přes hlavu. Oni taky opravdoví sviňáci chcípli, takže teď půjde do tuhého...ale to až v osmé, poslední řadě. Ta sedmá nám představila možnosti, vlastnosti a schopnosti především draků a těch za Zdí. Někomu vadí teleportování a jiné blbosti, ale o to tady přeci neběží. Nebo ano? Já se na poslední díly těším...takže někdy za rok a půl...spíš za dva, na viděnou u GOT řežby. ()

Galerie (455)

Zajímavosti (13)

  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • V jedné ze scén, v níž nemrtví obklíčí Jona Sněha (Kit Harington) a jeho přátele, je v pozadí na kopci vidět nákladní auto. (Geriel)

Reklama

Reklama