Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaképak finále? Do dvou let očekávám 9. řadu. Chci vidět skutky malé rady, co Arya našla na západě a co vytvořil Jon na Severu. Všechny otravné postavy zdechly a mohlo by být slušné pokračování. Dělám si prdel. Zklamání ani nejde vyjádřit, dostali jsme totální happy end. NK mrtvý,Cersei mrtvá dokonce i Daenerys. Co je na tom bittersweet. Vždyť všichni skončili šťastně a tak jak chtěli. V závěru není snad nikdo se špatným koncem snad jenom ten kretén Torgo Nudho. Asi jsem očekával moc, když jsem chtěl aspoň trochu smutný konec...ale to bych asi musel být fanda Daenerys a to radši chcípnu. No co už, jednou se snad dočkám. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je opravdu konec, vážení. A lepší být nemohl. Co bylo osmé sérii kladeno za zápor, uspěchanost a nesmyslnost scénáře, je zde pryč a v pomalu nastoleném tempu poslední epizoda dává ZASLOUŽENÝ prostor, solidní dialogy a vlastní konec snad všem žijícím postavám, které se v seriálu objevily. Přesto to, soudě dle hodnocení, není dobře. A tak už mi v hlavě vyvstává jediný dotaz: Co víc jste chtěli? Pokud jste vydrželi 8 sérií proto, abyste sledovali, kam se děj vyvine, budete spokojení. Pokud jste těch osm sérií sledovali jen proto, abyste v pondělí ráno měli důvod si stěžovat, ušetřete 80 minut a ten odpad tomu napalte rovnou. Silné zakončení výjimečného seriálu s několika dost emotivními momenty - a já chci do Západozemí zpět. ()

Reklama

Wayne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář patří k celé sérii, ale vkládám i sem, když vidím, jak tady někteří obviňují fanoušky, že by se jim nelíbil žádný závěr. Nicméně... Do poslední chvíle jsem doufal, že ještě něco vymyslí... ale ne. Takže... Jon byl Targaryen bezdůvodně. For real, jeden z největších twistů z Martinových knih je v seriálu naprosto k ničemu, protože kdyby byl Stark, tohle všechno by se odehrálo stejně. I tak by tam jen chodil a kecal o své queen. Seriously, jaká byla pointa to do toho seriálu dávat, když to neovlivnilo nic (kromě zničení dalších mozkových buněk Varyse). Série sledujeme, jak Bran putuje někam za zeď, pak dvě série vykládá, že nebude lord of Winterfell, protože je vrána, ale král bude... nic víc? Takže vrána chtěla být králem, ale o Chodce se vlastně nezajímala, jo? Okay. Že se teda namáhala to Branovi ukazovat tím pádem. Prince, who was promised... taky nic? Okay. Night King je jen rebel bez příčiny? V knize ani Night King není, to zlo je prostě jen entita, v seriálu jej ztělesnili, aby měl snad nějaký charakter, důvod, aspoň něco nám prokecl, ne? Ne. Stačí udělat pár kroků k prvnímu hradu a umřít - vypadá to, že vlastně fakt tak velká hrozba nebyl. Character development neexistuje nebo je šíleně uspěchaný, že nedává smysl. Postavy zapomněly na svoje vlastní příběhy a oběti (Jaime zabil krále a zachránil miliony, aby pak řekl, že mu na nich nezáleží?? WHAT?). Seriál měl logické chyby od páté série, ale dalo se to (podle mě) odpouštět. Teda minulé sérii už moc ne, ale tady má každá postava až brutální amnésii. Gendry dokonce nezná svoje vlastní jméno (nejmenoval se nikdy Rivers proboha, bastard je z místa, odkud pochází, tak když už, tak Waters. To si ti dva tupci neumí ani nastudovat prameny?). Poslední scéna je samozřejmě taky fajn - v největší zimě, u které měly podle pověstí všem umrzat teď koule i nejvíc na jihu, se stejně vrátíme za zeď... nehledě na to, že spousta z free folku chtěla žít na druhé straně zdi a ne se vracet. Celý příběh o sjednocení, o životě proti smrti samotné, o tom, že nezáleží, kdo sedí na trůně, abychom zjistili... že na tom vlastně záleží. A pak samozřejmě plno stupidní taktiky, plot armoru, naprosto nesmyslných rozhodnutí postav, která jim nesedí do jejich charakteru, transportování z místa na místo v rozmezí dní či hodin, co dřív byli dlouhé týdny a takhle by se dalo pokračovat. Dumb and Dumber obětovali příběh, logiku i postavy za cenu překvapit diváka. Nedivím se, že byli herci tak zklamaní v rozhovorech. Pokud se vám to stále líbí, tak vám to přeju, plno krásných efektů a kostýmů a hereckých výkonů, a to je super sledovat, protože si na tom plno lidí dalo práci. Ale z hlediska příběhu je tohle jedna z nejodfláknutějších sérií, co jsem kdy viděl. Ještěže to hodnocení na IMDB a podobných mluví za vše. Tak a teď se jdu připravit na zkoušku z poetiky a až se mě zeptá na anticlimax, řeknu mu o třetí epizodě... dopiš ty knihy, Martine, nebo mi z tohoto jebne. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná epizóda poslednej série predstavuje ľahký nadpriemer v rámci štandardu nastaveného podpriemernou ôsmou sériou. Aj napriek unáhlenému a nie dobre zvládnutému scenáru (ktorý sa pochopiteľne nemôže rovnať scenáru vychádzajúcemu z knižnej predlohy) považujem uzavretie jednotlivých príbehových liniek za pomerne zadosťučiňujúce a aj samotný záver za vcelku uspokojivý, čo odvodzujem z pocitu nostalgie a melanchólie, ktorý sa vo mne rozlial po záverečnom stmavnutí obrazovky. Takže aj pri hodnotení počúvam v tomto prípade svoje srdce a nie hlas rozumu. Som vďačný, že som mohol byť divákom jednej z najväčších sérií, ktoré boli za posledné roky natočené, triasť sa zimou na ďalekom severe, dobývať otrokárske mestá na exotickom východe či intrigovať na politickom juhu, vidieť zvraty, ktoré sa zaryli pod kožu tak hlboko, že si na ne pamätám dodnes a vlastne baviť sa o príbehu a teóriách ako takých s priateľmi a okolím. GOT si zaslúži (aj napriek nie veľmi podareným 7 a 8 sérii) obrovskú poklonu a absolutórium na pomyselnom železnom tróne televíznej a seriálovej zábavy. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znamenité zakončení jednoho velkého televizního fenoménu, který nechte být tak, jaký je a nebuďte bezmozci, co prahnou po nějakých připitomělých přetáčkách. I kdyby ta petice měla 100 mega podpisů, tak Iron Throne už bude stejně projednou tentam a správný vládce se ujme Šesti království. “Long live the rest of the best characters!” ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama