Reklama

Reklama

V úsilí najít dárce plic pro svou dceru, se manželský pár dostává do nebezpečných vod... Každý den Paul Stanton, úspěšný okresní advokát ze Santa Fe a jeho manželka Diana čekají s novou nadějí, že se najde dárce plic pro jejich dceru Chloe. Dcerka má zřídkavou degenerativní nemoc a je na dlouhém seznamu čekatelů na dvojitou transplantaci plic. Nemoc se zhoršuje a Paul je v zoufalství ochoten riskovat všechno, jen aby zachránil své dítě. Dozví se, že v Mexiku existuje doktor, který by mohl Chloe zachránit. Ale když  za ním přijede, zjistí, že doktorovi dárci jsou vlastně nedobrovolné oběti a jeho činnost je kriminální. Paul se ocitl na životní křižovatce: má zastavit nelegální operace a zachránit tak stovky životů nebo zachránit život své dcery … (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Zadne sokujici dramo se nekonalo. Kdo jde do jistych zdravotnickych nestandartnich benefitu si nemuzue myslet, ze je to jinak. Vsechno ve scenari stoji na neuveritelnem sledu nahod a vypadnout tam jedna jedina, tak je po filmu. Zde probirane moralni dilema je osidne stejne jako obhajovani pederastu, k nemuz se hrdina po akci nejspis vratil, takze je to o vodce a vode. Nicmene to prostredi mexickeho prihranici je opravdu podane pekne - muzu posoudit, byl jsem tam :)) ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

Po výborné pětihvězdičkové komedii S milenkou mé matky, režisérském debutu, je Inhale mé druhé seznámení s tvorbou tohoto islandského režiséra, tentokrát jde ale o žánrově radikálně odlišné dílo, o děsivé, neuvěřitelně kruté drama s obsahem odkrývajícím na příběhu zoufalých rodičů a jejich malé dcerky, jíž selhávají plíce, pozadí temného světa ilegálního obchodu s pro transplantace vhodnými orgány a s hrůzně zvrácenými praktikami při jejich opatřování, potenciálních dárců je totiž stále nepoměrně méně než kolik je na transplantace čekajících příjemců, komu z řady čekatelů dát tedy přednost, zachránit právě jeho život, když je pro každého tak velmi vzácný? Lidé jsou pak pro tu naději přežití ochotní podstoupit cokoliv, stačí jen mít hodně peněz a ochotně jimi zaplatit, mimořádné, až brutálně silné dílo se skvělým hereckým obsazením Diane Kruger a Dermotem Mulroneyem v rolích rodičů nemocné Chloe. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl doporučen, jako dobrý a že se na něj mám podívat. Já v něm ale moc kvalit nenašla. Otec odjíždí do Mexika, aby našel doktora, který dělá nelegální transplantace orgánů. Polovinu filmu ho jen mexičani mlátí, okrádají nebo mu ho transvestita kouří (fakt chuťovka) a jako divák si pořád říkáte: omg, tak kdy už toho doktora najde? Konec se mi sice líbil, ale i přes poměrně krátkou stopáž je to nekonečný film, který nepotřebuju vidět podruhé. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře zpracované Drama, se zajímavým a reálným podkladem. Herci zvládli role zahrát velice přesvědčivě. Při sledování se mé hodnocení pohybovalo okolo 80%. Pro ty co čtou komentáře před zhlédnutím filmu: !Zbytek si přečtěte raději až po projekci! Ale přece jen musím 10% přidat za ten pro mě "nečekaný" závěr filmu, protože jsem do poslední chvíle netušil jak to dopadne. Já bych určitě zvolil opačnou možnost, "ale kdo ví". Po cca. roce a půl jsem viděl film znovu a furt se mi moc líbil, i když jsem vlastně už věděl jak to dopadne. Hodnocení 90%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl začít svůj komentář, že Inhale je fackou přes divákovu tvář, ale to bych hodně zmírnil jeho účinek, neboť tohle drama je pořádnou ránou pěstí do ksichtu. A bohužel se nemohu vyhnout s porovnáním k Affleckovu Gone, Baby, Gone, jen s tím, a teď všechny pěkně naseru, že Inhale je o dost lepším filmem. Oba dva snímky totiž sice svou pointou vyvolávají širokou diskuzi a především pokládají stejnou otázku: "...a jak by ses rozhodl ty?", jen s tím podstatným rozdílem, že zatímco Affleckův film je "komerčně" přizpůsobený, Kormákurův Nádech je syrová, drsná, nekompromisní šleha, kde není místo pro kytičky, včeličky, medíček. Samozřejmě je to u Inhale způsobeno i díky mexickému prostředí, které se svým životem skutečně blíží k peklu na zemi, tvůrci k tomu navíc ale rozehráli zatraceně dechberoucí, šokující a špinavou hru, která prostě nemůže mít dobrý konec a je to nářez. Kormákur tu navíc dokázal výborně pracovat s gradací příběhu, kdy když už to vypadá přeci jen na alespoň trochu příjemnější a uvolněnější záležitost, přijde zvrat, kdy jsem sral maggi v kostkách a závěrečné dilema opět strká známější a oceňovanější Gonne, Baby, Gone hravě do kapsy. Nádech je zkrátka jedno z nejlepších dramat, co jsem kdy viděl, je neskutečně poutavé, emočně totálně nervydrásající a jde o jeden z filmových počinů, který mi zůstane v hlavě ještě jistě mnoho a mnoho let. Vážně krutá síla, a o to smutnější, že kurevsky reálná a neskutečně složitá!!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Napriek tomu, že sa veľká časť filmu odohráva v Mexiku, celá snímka sa natáčala v USA, konkrétne v Las Vegas a Santa Fe. (Laslo)

Reklama

Reklama