Reklama

Reklama

Studená válka v oblacích

(TV film)
  • Německo Krieg in den Wolken - Luftspionage über der DDR (více)
všechny plakáty
Německo, 2008, 51 min

Obsahy(1)

Vzdušnou špionáží nad NDR se Západ snažil získat vojenské informace z prostoru za železnou oponou. Německý dokument

Na nebi nad NDR se bez vědomí veřejnosti odehrával jeden z nejnebezpečnějších duelů mezi dvěma supervelmocemi. Po celých čtyřicet let se v tomto vzdušném prostoru objevovala americká špionážní letadla. Lidé na celém světě nevěděli nic o rozsahu vzdušné špionáže nad východní částí Německa, ani o nebezpečí, které to přinášelo. Teprve dnes, mnoho let poté, co studená válka skončila, to vychází na světlo. Ve filmu o tom hovoří mnoho přímých účastníků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Zvláštní jak se dál povolený letecký koridor nad NDR využít (zneužít) nejen pro zásobování západního Berlína. Tenhle dokument není nudný, a dá se na něj dívat více než 1x krát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pár fragmentů z časů vzdušné špionáže nad NDR, kdy se využívalo toho, že zásobovací koridor pro Západní Berlín nebylo jak oplotit. Na můj vkus až příliš mluvících hlav a málo detailů ohledně těch krasavců, co rádi fotili přírodu pro milovníky crateologie. Ať už fandíte jakékoliv straně, neškodí si občas připomenout, že i tenhle způsob „dick measuringu“ udržoval mezi jadernými mocnostmi tolik potřebnou rovnováhu, neboť kdyby jeden tehdá seznal, že ho má tak dlouhého, že by s ním druhého klidně umlátil, mohla se nám ta studená válka nebezpečně rychle ohřát.. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Pro pobavení to není špatný dokument... Z celkového hlediska je ale zcela zkratkovitý... Zvolené téma nelze vměstnat do stopáže 51 minut, a to ani když se v dokumentu jedná "pouze" o leteckou špionáž západu nad NDR. ()

Reklama

Reklama