Reklama

Reklama

Film je založen na skutečném příběhu Howarda Markse, držitele diplomu z Oxfordu, který se stal hlavním dovozcem marihuany v šedesátých letech ve Velké Británii a podařilo se mu uniknout na čas vězení tím, že předstíral, že je agent MI6. Stal se také bojovníkem za legalizaci marihuany, díky čemuž se objevil i na kandidátce do parlamentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (52)

Mukunda 

všechny recenze uživatele

První polovina je zoufale utahaná, druhá polovina se pak snaží zachránit, co se dá. Částečně se to daří, nemohl jsem se ale ubránit pocitu, že snímek vyznívá do ztracena. Informací o tom, že je film dle skutečné události by se neměl nikdo snažit omlouvat mizerný scénář. Dramatické momenty mi připadaly umělé, komediálních prvků moc nebylo (i když těch pár bylo povedených). Slabší tři hvězdy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem lepší pojetí příběhu a tak jsem byl velmi zklamán. Obsahově však příběh stojí za zamyšlení a hlavně za podívání. Snad někdy přijde čas na tu správnou pravdu. CITÁT - Dealer je ten kdo si toho koupí víc než vykouří. Já si toho koupil hodně, ale kurva, jak jsem to měl všechno vykouřit?!?!........ ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne je to pozerateľný film, miestami dokonca veľmi zábavný, ale mne tam chýbalo čosi, čo by filmu dávalo šťavu. Hlavný predstaviteľ musel byť v danej dobe poriadny borec a asi ho netrápilo, čo si ňom ľudia myslia, no mám pocit, že filmári nám tu tohto filozofa predsatvili ešte obyčajnejšieho než v skutočnosti bol. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný životopis slavného britského dealera, kde jsou dobří Ifans a Thewlis, dobový soundtrack a pohodová atmosféra vytvořená stylovým vkládáním do záběrů. Hezky to odsýpá, divák se nenudí, ale já mám problém s pozitivním tónem líčícím hlavního hrdinu, který mě prostě sympatický nepřipadá... 60% PS: Febiofest 2011 ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

bylo to moc dlouhý a tak nějak podobný od vejšky pašoval, pašoval víc, ještě víc. pak ho chytli v usa, začal od začátku až ho zase chytili. Přitom používali šifrovanou řeč, nevázaný sex, hašiš a marjánku. je to docela hezky natočený takovej ten mafiánskej přístup s cool chlapíkem co si věří že je nedotknutelnej. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (10)

  • Na vrcholu své kariéry pašoval Marks 30tunové zásilky z Pákistánu a Thajska do Ameriky a Kanady a měl kontakty s takovými organizacemi jako CIA, MI6, IRA a mafie. (Kroup4)
  • V roce 1996 vydal Marks svou autobiografii nazvanou „Mr. Nice“, která zůstává mezinárodním bestsellerem v oblasti literatury faktu v několika jazykových verzích. Ve vztahu ke knize Marks říká: „Skrze bezpočet rozhovorů s médii a několik veřejných čtení knihy mi bylo jasné, že hlavním důvodem, proč tolik adolescentů a vysokoškolských studentů čte a hltá knihu Mr. Nice, byla jejich frustrace zákonem zakazujícím užívání konopí a obchodování s ním. Do té doby jsem neměl představu, v jaké neuvěřitelné míře dnešní mladí lidé užívají konopí.“ (Kroup4)
  • Film měl premiéru v březnu roku 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama