Reklama

Reklama

Kon(tro)verze

všechny plakáty
Česko, 2008, 25 min

Obsahy(1)

Náhodná cesta kolem liberecké synagogy změnila před dvěma lety Mirkovi celý život. Mladý počítačový odborník, kterého záležitosti víry a boha nechávaly vždy chladným, tehdy ze zvědavosti vešel dovnitř. Zážitek, který mu prostředí synagogy připravilo, se mu v hlavě natrvalo usídlil. Začal se sem vracet a postupně v něm dozrávalo velké rozhodnutí: podstoupí konverzi k judaismu. Rozhodnutí, jež znamená radikální změnu ve způsobu života i zásadní přehodnocení životních priorit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, který jednou ze zvědavosti nakoukl do synagogy, vyslechl si něco o kabale a nechal do sebe zahlodat červa. Svědomitá červíkova práce po nějakém čase zaplnila podstatnou část jeho podvědomí, které pod přetlakem touhy po vědění začalo v mozku vzbuzovat pocit nutnosti konverze k judaismu. Jedná se o poměrně zajímavý snímek, jehož přednost spočívá v tom, že dává nezaujatému pozorovateli dostatek informací, aniž by mu cokoliv vnucoval. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mladík byl osloven "posvátnem", které občas cítí každé a nejbližší se mu zdála židovská víra. Doporučuji knížku religionisty Otta Posvátno. Popisuje zde údiv, úžas a bázeň z něčeho, co nás přesahuje. Zajímalo by mě, jestli teď, po jedenácti letech se hlavní aktér opravdu přestěhoval do Izraele. ()

Reklama

Reklama