Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrej díl. Jen s tím problémem, že příběh svými přesmyčkami z minulosti do budoucnosti a z budoucnosti do přítomnosti udělal tak strašnej brajgl, že se horko těžko dá časově srovnat s předchozími díly. Hlavně se třetím dílem, kterej úplně vyignoroval. Na druhou stranu to tady s přehledem srovnává Arnold, který si tím málem v jeho herectví vystačí na to, aby dokázal nejenom pobavit, ale i zahrát na nostalgickou strunu. Tak akorát na tři hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pokusit se přepsat původní filmy nebyl zas tak blbý a svatokrádežný nápad, jak by jeden řekl, ale zároveň se tím rozbila dosavadní úsporná přehlednost a černobílost prvních tří terminátořích filmů, kdy stál po celý film vždy jeden dobrý voják/terminátor proti zlému. V SALVATION a zde je přítomno více terminátorů, z nichž někteří jsou hodně rychle zničeni, což poněkud shazuje jejich jedinečný a nezničitelný status. Následující dvě věci jsem pak vyčítal i VZPOUŘE STROJů - chybí apokalyptická atmosféra a a nový terminátor není ani náhodou tak cool, jako kdysi ten původní nebo později ten tekutý. Celkově pak nevýrazná režie servíruje sterilní blockbuster s nijak revolučními, za to okatě počítačovými triky, stupidními akčními scénami na efekt a nesourodým castingem. Arnie - ve filmu neustále opakující, že je starý, nikoli zastaralý, ačkoliv okolo pobíhají hned dva vyvinutější terminátoři - už se podle mě do role terminátora vracet neměl, byť byla jeho sešlost ve scénáři logicky vysvětlena, na Emiliu Clarke se sice dívá líp než na Lindu Hamilton, ale její Sarah Connor je dost otravná, Jai Courtney je tupé hovado, Jason Clarke řekněme a J. K. Simmons nemá co hrát. Kolem a kolem je to podobný průser jako SALVATION, které ale aspoň v trajlerech působilo cool. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Terminátoří Arnie je zpátky. Po dvanácti letech. A jestli někdo nedával jeho poslední (mimochodem výbornou) robotí štaci ve Vzpouře strojů, rozhodně nebude nadšený ani tentokrát. Cameronova sága se sice vrací ke kořenům, takže je všechno trochu špinavější a méně humorné, jenže to byla už čtyřka. A ta k tomu přidala alespoň hutnou akci, když už nic jiného. S čím přichází Genisys? Se spoustou celkem laciné nostalgie, překombinovaným a děravým dějem… no a s všeobjímající restartovací kanonádou, jejíž hrdinové jsou většinou jen odlesky postav z Cameronových filmů. Kdo to ustál nejlíp? Samozřejmě Arnie, kterému člověk fandí tak nějak z principu, a na malé ploše baví i J.K. Simmons. Zbytek snaživců ale jen klouže po povrchu, marně se snaží občas zahláškovat (hlavně Courtneymu to fakt nejde) a soustavně vysvětluje zápletku, nad kterou ve finále stejně jen mávnete rukou. Ještě že to je celé svižné a často se někdo mlátí. Takhle je z toho docela stravitelná letní jednohubka, která ale pořád nesahá cameronovkám ani po kolena. (6/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tech noir styl jedničky i akční kulervoucnost, osudovost či převratnost dvojky minul Taylor uctivým obloukem, vystačil si jen s vizuálními odkazy a alternativní realitou, v níž to pankáč Bill Paxton neschytá a dítě Sarah Connor si splete strany. Z prašnosti postapo čtverky nabídl jen pár minut boje proti strojům, takže mu asi přišlo, že nejlepší cestou bude Mostow a jeho parodické panoptikum. Já vám nevím, ale cenění ex-guvernérova pěstěného chrupu a upgrade terminátora na T-801 Frank Drebin není to, co může kultovnímu Cameronovu dítěti dělat společnost či ho nedej bože někam posunout. Když navíc nemáte inteligentní scénář, který by to všechno udržel pohromadě, akce je tristní (vrtulníky nad Friscem byly jak z Návratu Jediho) a modelové v čele s Khaleesi tápou, nezbývá nic jiného, než zlikvidovat čip. Nic proti Arniemu s robotickým Parkinsonem, on je v tom de facto nevinně, ale slovy Bohuše Stejskala mu je nutno vzkázat: „Už sa nevracaj..!“ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A příchod Windows 10 začíná budit novou vlnu obav... Zábavný mišmaš prošpikovaný akcí se zajímavým námětem, ale mizerným scénářem, který místy zabíjí toporné dialogy a nevyvážené triky. Celkově mám z pátého dílu lepší pocit než z trojky a čtyřky, protože se alespoň snaží provázat děj s Cameronovými majstrštyky, i když jim nesahá ani po malík na noze. Courtney je pořád mizerný, ale už méně otravný než v předchozích filmech, Clarkeovci zářili spíš někdy jindy, někde jinde, ale taky si svoje uhrajou. Dokonce bych řekl že jsme se dočkali nejzajímavější verze Johna Connora vůbec a ten v trailerech propálený twist považuju za jeden z největších kladů Genysis. Taťka Arnolda Schwarzeneggera je samozřejmě diváckým miláčkem a tím nejlepším co ve filmu uvidíte. Opakuje se, hláškuje tak jak to máme rádi, ale už to není ten Terminátor. Ten byl jenom jeden - respektive dva - od Camerona. Celkově ale překvapivě slušná zábava, která updatuje (velice podobně jako Jurský svět jen s diametrálně odlišnými výsledky - lidi nechodí), ale už ne plnohodnotný díl ságy, spíš přívěsek. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • Prvním návrhem na linii příběhu filmu bylo, že by byl Terminátor poslán do 50. let, kde by měl za úkol zabít rodiče Sarah Connorové. Zároveň by tyto lidi chránila postava ztvárněná Arnoldem Schwarzeneggerem (Ochránce), který by se posléze stal inspirací pro model T-800. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama