Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

ybuko 

všechny recenze uživatele

Serial (respektive zatim sedmidilna miniserie, ale uvidime co bude dal) za kterym stoji Reece Shearsmith a Steve Pemberton, polovina ctyrclenne skupiny zodpovedne za vyborny podobne ujety pocin League of Gentlemen http://www.csfd.cz/film/195203-league-of-gentlemen-the. Psychoville je taky dost nedefinovatelny zanrovy mix komedie s hororovymi a bizarnimi prvky a ma podobnou strukturu jako treti serie Ligy - prolinajici se cernohumorne pribehy nekolika podivnych existenci, ktere pak spoji dohromady ramcovy straslive tajemny pribeh, tykajici se davneho zlocinu, jez se jich vsech nejak tyka. Podobne jako Liga mne to chytlo az po nekolika (cca trech) dilech. U ctvrte epizody citujici Hitchcockuv klasicky thriller http://www.csfd.cz/film/4390-provaz-rope/ jsem uz ale byl plne lapen. Tresnicka nacerpana z wikipedie: serial se jmenuje podle japonskeho a korejskeho prekladu nazvu, pod kterym tam byla uvedena Liga gentlemanu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál. Černy humor a hororová atmosféra, pro britské seriály typicky rychlý děj (malý počet dílů je opět výhra) a neustálé se vysmívání hororovým klišé. Psychoville působí skvěle. I když mám pocit, že někdy mohl zajít ještě o něco dál a některé myšlenky jsou nedotažené, pořád je to seriál svou originalitou na hony před americkými konkurenty.___ Sympatičtí herci a hrdinové, bizarní svět připomínající hororovou verzi Pushing Daisies a nuda v nedohlednu. Lepší seriálovou jednohubku si neumím představit a jen doufám, že vznikne nějaká další řada, která zajímavý svět, který první série jen načrtá, rozvine a dovede dál. Hlavně bych potřeboval pořádné finále, protože to první řady není úplně perfektní. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím je seriál po 7 dílech a já doufám, že bude pokračovat. Vypadá totiž velmi slibně - absurdní, plný černého humoru a trochu zvrácený. To se mi líbí. Pecka pro ty, kterým se tradiční televizní tvorba nezamlouvá. Pět skvěle ujetých postav a záhadný příběh, který je spojuje. Zatím to vidím na 4*, ale do budoucna z toho může být jeden z nejzajímavějších TV počinů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto experimentu sa naozaj obávam o duševné zdravie scenáristov, ktorí dokázali skonštruovať tak excentrickú spletitosť šialených nápadov do pomerne komplexnej príbehovej línie. Na to pravé ocenenie tohto výtvoru ale asi potrebuje divák určitú dávku šialenosti v sebe samotnom a tak sa nečudujem, že sa mi to nakoniec páčilo. Pokus byť vtipný a strašidelný v rovnakom čase sa dnes pokúšajú snáď len bezduché a prvoplánové projekty série 'Scary Movie', ktorých podstata baviť a strašiť sa však stratila už po prvom diely a predstihla ju podstata zarábania doláčov. 'Psychoville' je iný, je divný, zábavný, takisto aj temný, s množstvom pocitov znepokojenia, ale aj tak máte po každej časti pocit, že ste odsledovali komediálny seriál. 80%. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

"Hororové prvky" jsou krásným černým a hlavně britským humorem podané tak, že jsem si sledování seriálu náramně užila (to jsem vůbec nečekala). David a jeho matka byly asi nejlepšími postavami, jejich tancování na místě činu, jejich drbání nebo když maminka Davidovi předžvýkala klobásu a držela ptáčka při čůrání; zkrátka s nimi byly nejlepší situace. Další krásně výranou postavou klaun Mr. Jelly mi hned padl do oka. Nicméně pravého britského (černého) humoru je tam až požehnaně, což já mám moc ráda! Druhá série byla v mnoha směrech překvapující, že děj vyústí až k takovému tématu jsem rozhodně nečekala. "Debbie, pohlídáš mi něco? - Kočku? Jsem alergická na kočky. - Ne, nic živého. - Mrtvou kočku?" Oblíbené postavy: David a jeho matka, Mr. Jelly.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)
  • Na začátku 3. epizody 1. série zasedá klauní soud se soudcem klaunem Pennywisem. Jeho jméno bylo převzato z horrorového románu „It“ od Stephena Kinga, kde ve městečku Derry vraždí ďábelský klaun Pennywise. (Elbarto08)
  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)

Reklama

Reklama