Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Som zástancom toho, že knižné spracovanie často predčí to filmové.. V tomto prípade ma však dostali (a preto mi to nedá neporovnať). Síce som skôr zahliadla film ako prečítala knihu, ale musím uznať, že kniha za moc nestála. Pri filme možno oceniť a patrične si vychutnať všetky krajiny, mestá, pamiatky, atď atď, ktoré Liz navštevuje (se vším všudy). Kniha síce obsahuje podrobný opis toho kde sa čo napr. na talianskom námestí nachádza a ako sa dostaneme k super známej fontáne xyz ale to si človek darmo bude predstavovať niečo, čo nemá do detailu opísané. Teda keď sa jedná o KONKRÉTNE pamiatky. A kto by to furt googlil, však? :D Inak Julia sa mi tu veľmi páči, za mojich mladých čias bola mojou modlou, teraz je síce viac v ústraní ale stále má svoje čaro s tým svojím veľkým bielym úsmevom. A mužské osadenstvo len posilnilo moje pozitívne ohlasy na tento kúsok! Neodporúčam pozerať ak ste hladní :D ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně HOLČIČÍ film. Nedokážu si představit, že by mohl chlap hlavní hrdinku obdivovat či s ní sympatizovat a jak tu některé komentáře dokládají, přijde jim jako husa, která nemá být vlastně proč smutná, když má prachy na to aby rok jenom jedla, meditovala a ach bože! líbala se s takovým mužem jako je Bardem. Jsem spokojená. Julia je krásná, cesta jakbysmet. Povznášející a inspirativní, zvlášť pro mě, když se nacházím ve zvláštním stavu mysli. Líbilo se mi, že jednotlivé země od sebe nejsou oddělené ničím zvláštním, pouze klasickým střihem. Žádnou Julii na letišti tedy neuvidíme, ani idiotský nápis Indie někde dole v rohu, to pro ty retardované, kteří na to nepřijdou sami. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Patrně největší problém je v tom, že se film bere tak vážně, protože kdyby tam byla nadsázka a nadhled, bylo by to o poznání stravitelnější. Degradace ženského pohlaví a myšlení na úroveň kdejakého přežvýkavce, přičemž premisy, v první třetině filmu představené jako základní, berou všechny na konci za své, protože se přece jedná o lásku. Malinko film zvědají herci ve vedlejších rolích, proto Jenkins, Bardem i Franco se chopili svých rolí o poznání lépe než Julia (ostatně to bude asi tím "výborným" scénářem a předlohou). Celkově neskutečně natahována ztráta času, která asi naštve hodně žen a možná občas potěší nějakou tu feministku. 3/10! ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

No jestli takovým způsobem lidé řeší problémy, tak to mě ... Představuji si pokračování: Svatba - neneplněnost- rozvod - milenec - Austrálie - metidace (vyzkoušet samozřejmě zase jiný druh) - zamilování ... A pořád dokola a dokola...Kdyby spíše Ryan Murphy natočil film o důsledcích takového chování, než jeho podporu... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zajištěná americká panička neví, co se životem. 1) Snímek vystihla komentátorka petite fille: ...dlhý a suchý exkurz do akéhosi moderného konzumného poňatia spirituality človeka... 2) Nejpůsobivější jsou lokace. Řím se z dusivého barokního města plného utrpení a temné minulosti mění v nádherné atmosférické uličky a kulinářské požitky. Indické Pataudi opájí svými barvami a meditační kulturou, zatímco Bali na závěr ukazuje joie de vivre. 3) Rovněž herecké obsazení je velmi slibné. Kapku moc zmalovaná, přišlo mi, 43letá Julie Roberts svůj šarm propůjčuje nepříliš sympatické postavě. Pro milovníky sladkých tváří je tu 32letý James Franco, kdo chce chlapy ad extremum, má tam 41letého Javiera Bardema. 45letý spoluscénárista a režisér, otevřený homosexuál Ryan Murphy se tu chová jako kuchař, který dodává oblíbené ingredience, přesto však je celková chuť mdlá jako thálí v indickém klášteře. Inu, Americans know entertainment, but they don't know pleasure. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Píseň "Samba Da Bencao" od Bebela Gilberta, která zazní v části, odehrávající se na Bali, se již objevila na soundtracku k filmu Na dotek (2004), ve kterém rovněž hraje Julia Roberts. (Karlos80)
  • Kniha je prý jedním z nejoblíbenějších románů Oprah Winfreyové, což také bylo jedním z důvodů, proč Julia Roberts projevila o nabízenou roli zájem. (Karlos80)

Reklama

Reklama