Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odpočúvací tím z Criminal Intelligence Bureau bol vyslaný. Vedený inšpektorom Leung Chun-Yiom (Lau Ching-wan), posilnený o veterána Yeung Jena (Louis Koo) a začiatočníka Lam Yat-Cheunga (Daniel Wu) sa infiltrujú do Feng Hua International, kde majú za úlohu nainštalovať odpočúvacie zariadenia a začať tak monitorovať firemné telefonáty. Po ich nainštalovaní sa títo traja policajti dozvedia firemné tajomstvá, to však ale ešte nevedia, koľko krvi a nebezpečenstva ich čaká... (DraganOne)

(více)

Recenze (24)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne patri do mojej 10ky tohoto zanru. Krute, vypate, dramaticke. Zobrazenie kazdodenneho zivota specialistov na odposluch jednej policajnej zlozky je verny a vyrecny. To ma mimoriadne oslovilo hned v zaciatku. Michael Wong, ktoreho som naposledy videl snad este v Red Force 3 ma tiez potesil, hoci v zapornej role. Ustredny traja kolegovia - priatelia su mi znamy a vedel som ze nesklamu ani tento-krat a toto trio si skutocne sadlo. Soundtrack plny osudovej hudby a citliva kamera umocnuju cely dej. Odporucam. Za povsimnutie stoji tiez kooperacia HongKongu Ciny a Singapuru, vdaka ktorej film vznikol. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem typičtější akčňárnu/krimi, kde se budou jako vždy vyjímat nebelvírská chrabrost a čestnost, a on mě ten trojlístek "hodných hochů" už ze začátku pěkně převezl. Snímek se zvrtne úplně jinam než jeho bratříčci, což ho osvěžuje. Ještě se rozhoduju, jestli se mi to celé líbilo, nebo mě jedno překvapení za druhým postupně zklamávalo (měla bych možná použít slovo "rozčarovávalo", zklamaná nejsem, zdrcená celkem ano). Nakonec beru Overheard spíš pozitivně, i když po něm zůstane pachuť. V tomhle žánru si plot-twistů cením. A Daniel Wu, jeho prostě uctívám. ()

Reklama

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Film, který začíná tak ale tak pozvolna, až mě fakt nudil. Bohužel, v první hodině se toho moc extra zajímavýho a zapamatováníhodnýho nestane. Zato poslední půlhodina, to je úplně jinej film. Takový tempo mělo být nasazený po celej film, nebo měli z mýho pohledu přidat alespoň něco, co by oživilo první hodinu. Herců jsem rozeznával asi 5, zbytek mi neskutečně splýval, protože byli vybraní snad podle jednoho klíče. Co mi sedlo, byla hudba, ta byla opravdu moc příjemná. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od svého času napjatě očekávaného "Confessions of Pain" s jeho odtažitě vycizelovaným stylem a překombinovaným scénářem je "Overheard" konečně plnohodnotným návratem (větší části) tvůrčího týmu stojícího za zázrakem jménem "Volavka". Forma ani scénář tu neexhibují a naopak nechávají veškerý prostor postavám. V souladu s tím a faktem, že ve filmu nejsou žádné akční a principielně ani dynamické žánrové scény, se role hlavní atrakce přenáší na skvostné herecké obsazení v čele s jedněmi z nejlepších herců působících v současném Hongkongu - Lau Ching Wan, Louis Koo, Daniel Wu a Alex Fong, kterým v menších partech sekundují Waise Lee, Michael Wong. Pozvolné vyprávění pečlivě buduje napětí překvapivě klasickými a nekřiklavými prostředky – důsledné předestření výchozí situace a její decentní stupňování, přičemž v obou fázích se staví na pečlivém rozzáběrování, které přehledně ukáže všechny prvky scény. Overheard překvapí svým stylem, který na jedné straně vychází z postupů současné hongkongské kinematografie orientované na zahraniční trh (hyperrealismus, opuštění osobitého spektakulárního stylu 80. a 90. let), ale současně se vyhýbá povrchní plochosti. Jestliže o jiných high concept filmech z Hongkongu posledních let (včetně zmíněného "Confessions of Pain") lze říci, že jsou jen nablýskané exotická cingrlátka určená k okouzlení zahraničních diváků, "Overheard" ukazuje, že v Hongkongu může vzniknout film globálního (chcete li hollywoodského, ve smyslu univerzální přístupnosti) ražení. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

prvnich dvacet minut jsem se v postavach a deji moc neorientoval..vedlejsi linie hlavnich postav byli ze zacatku hodne matouci..pak to do sebe zacalo zapadat a pribeh skvele gradoval..moc pekny konec, vse jak ma byt..jen me tam z pocatku hodne zarazela vznosna hudba a k tomu ty zpomalene zabery, ale nakonec ty byli tou nejdulezitejsi strankou filmu:) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama