Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (789)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Briti vbiehajú do finišu a... ja takmer nemám výhrad. Nestotožňujem sa s tvrdením, že je to z cornettovej trilógie najslabší kúsok, i keď o poznanie, ako to povedať... no, jednoducho je kvalitatívne niekde medzi geniálnym Hot Fuzz a Úsvitom mŕtvych, ktorý ma akosi nechytil. Najviac si film jednoznačne užijete, ak ste príslušník mužského pohlavia v strednom veku, radi obrážate miestne krčmičky a prenikavá farba zlatistého moku je vašim Svätým grálom, ste otvorený Wrightovým skvostným nápadom a odkazom a dokážete sa pri jeho úletoch so starou známou bandou (doplnenou o nemenej skvostného Considina a Marsana, ale zasa mi tu chýbal tradičný Nightyho štek) skutočne skvele baviť. V Na konci sveta sa Wright už neinšpiruje a neparoduje len iné filmy, ale dokonca svoje vlastné - šup akcia a preskakovanie plotov z Hot Fuzz, šup trochu hororových prvkov z Shaun of the Dead tam. A je toho viac. Dokonca ešte primiešava Asimovovskú esenciu bytostí, ktoré sa vlastne !!!SPOILER!!! snažia o naše blaho, ale spôsobom nie práve všetkým príjemným. Lenže drsný Gary nemá v pláne podrobiť sa vesmírnym šmejdom. Takže čo? VYLIŽTE SI!!! !!!KONIEC SPOILERU!!! Verdikt: 80% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

První půle vcelku pobaví + Pegg mi poprvé poletech nepřipadal tak úplně otravný, ale natahovaná druhá část filmu je naprosto nezajímavá, rvačky jako přes kopírák a vlastně ani ona Peggova ztracená existence, se kterou jste od začátku tak nějak sympatizovali, už Vás bavit taky nemůže. Další takový konec světa v letošních kinech byl pro mě o dost zábavnější... 50%. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

U Konce s nápady by byl dle mého férovější název. Duo Wright a Pegg už by si pomalinku mohli přiznat, že jim není dvacet a příště se držet témat, nadhozených v první půlce (třetině?) filmu, než se rochnit v nerdím bazénku a blahopřát si, že dokáží točit filmy s dospělými tématy a přitom nezradit své adolescentní alter ega. Uvědomuji si, že to o čem píšu je vlastně téma filmu samotného (postava Garyho), to ale nic nemění na tom, že se spolu tyhle dvě rovinu filmu hrozně bijou, či spíše navzájem se smrtelně otravují. Té druhé navíc chybí pořádná šťáva, vtip a tempo, takže nabízí víceméně jen nekonečnou sérii zaměnitelných bitek a naháněček vedoucí k závěrečnému opilému proslovu, který měl být - jak jsem pochytil mezi nálety mikrospánků - vtipný a zásadní, ale tak nějak spíš vyzněl jako něco, co si Pegg pět minut před tím naškrtal na papírový ubrousek. Jedno z trpčích zklamání za poslední dobu. 30% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jako by to bylo dnes - po nářezu v podobě Shaun of the Dead jsem zažil trošičku zklamání jménem Hot Fuzz. Nicméně to nemůžu říct teď 100%, protože tento film jsem viděl s dabingem před pár lety a chci si jej co nejdřív zopakovat pěkně v originále. A jak to souvisí s tímto filmem? Asi tak, že jsem se na něj po trailerech opravdu těšil a doufal jsem, že závěr této neoficiální trilogie bude našlapaný stejně jako její start a že mě nečeká podobné "zklamání", kdy jsem doufal v něco jiného. Nečekalo. The World's End je parádní komedie, u které jsem upřímně zasmál, zrelaxoval a na konci jsem byl i hrdý, že jsem člověk, který má právo na to být kretén. :-) Prostě a jednoduše, trefa do černého a už se těším, až si tuhle "Three Flavors Cornetto Trilogy" zopakuju. Nejlépe s cornettem v jedné ruce a pintou piva v druhé. 100 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po obstojnej Jednotke príliš rýchleho nasadenia a výbornom Súmraku mŕtvych prišlo veľké sklamanie. Simon Pegg bol skvelý to áno, ale duo Pegg-Frost tu proste nefungovalo. Alebo som neporozumel až príliš britskému humoru? O dutých porcelánových panákoch naplnených nejakou modrou brečkou ani radšej nehovorím. Celý príbeh je charakteristický jednou obrovskou nudou a kopcom vaty, ktorý sa zakladá na tom, ako chlapíci utekajú pred dutými prerastenými šmolkami zamaskovanými do podoby ľudí a pritom ešte stihnú navštíviť 12 krčiem a dať si pivečko. Tak to končí keď mám príliš veľké očakávania. 40/100 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Rovnako ako v predchádzajúcich dieloch Cornettovej trilógie, aj v tejto snímke pije Simon Pegg (Gary King) pivo z rovnakého pohára - takzvaného Nonic pint glass, ktorý ma objem 568 ml. (redwik)
  • Na všech parkovištích v Newton Haven stojí vozidla stejného typu, a to Opel Ampera. (Adrai)
  • Dívka, která sedí na začátku filmu vedle Garyho (Simon Pegg), je ta samá dívka, kterou Simon Pegg shodí na tyč na zahradě ve filmu Soumrak mrtvých (2004). (HellFire)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama