Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (788)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Briti vbiehajú do finišu a... ja takmer nemám výhrad. Nestotožňujem sa s tvrdením, že je to z cornettovej trilógie najslabší kúsok, i keď o poznanie, ako to povedať... no, jednoducho je kvalitatívne niekde medzi geniálnym Hot Fuzz a Úsvitom mŕtvych, ktorý ma akosi nechytil. Najviac si film jednoznačne užijete, ak ste príslušník mužského pohlavia v strednom veku, radi obrážate miestne krčmičky a prenikavá farba zlatistého moku je vašim Svätým grálom, ste otvorený Wrightovým skvostným nápadom a odkazom a dokážete sa pri jeho úletoch so starou známou bandou (doplnenou o nemenej skvostného Considina a Marsana, ale zasa mi tu chýbal tradičný Nightyho štek) skutočne skvele baviť. V Na konci sveta sa Wright už neinšpiruje a neparoduje len iné filmy, ale dokonca svoje vlastné - šup akcia a preskakovanie plotov z Hot Fuzz, šup trochu hororových prvkov z Shaun of the Dead tam. A je toho viac. Dokonca ešte primiešava Asimovovskú esenciu bytostí, ktoré sa vlastne !!!SPOILER!!! snažia o naše blaho, ale spôsobom nie práve všetkým príjemným. Lenže drsný Gary nemá v pláne podrobiť sa vesmírnym šmejdom. Takže čo? VYLIŽTE SI!!! !!!KONIEC SPOILERU!!! Verdikt: 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Potreti spolu, potreti zase neco jinyho a originalniho a opet totalni naklad. Pribeh je tak akorat vymastenej, aby dokazal bavit, ale zaroven si clovek nerikal, co to je za demenci, navic dej svizne odsejpa a vice nez pulku filmu zabiraj bitky s mimozemstanama. Foru tu je dost, jsou skvely, herci taky perfektni a Pegg tu snad podava svuj zivotni vykon. Co se tyce mimozemstanu, tak trikove super, coz je ale dany urcitou panakovitosti. Kdybych mel neco kritizovat, tak asi souboje, ty jsou super, o tom zadna, jen proste neverim, ze banda ctyricatniku po deseti pivech zvladne delat skoro az kung-fu vypady a bojovat jak nekde v Matrixu. Ale to neni nic, co by clovek neprekous. Proste skvela svizna zabava od zacatku do konce, se spoustou super scen i hlasek, sympatickejma hercema a naprosto mega ultimatnim zaverem, kterej me totalne rozsekal. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia vyrastených študentov sa po niekoľkých rokoch opätovne stretáva aby dokončili to čo nestihli za mlada. 12 pív v 12 krčmách malého mestečka, kde poslednou zastávkou je podnik s výstižným názvom "World´s End". Cesta k splneniu úlohy však bude ťažšia ako sa na prvý pohľad zdá. Garymu Kingovi a jeho najlepším priateľom z detstva sa do cesty stavajú mimozemské bytosti, ktoré chcú stoj čo stoj ovládnuť svet ľudskými replikami. Horor ani náhodou, sci fi trošku, pokiaľ komédia, tak veľmi chabá. Originalita príbehu sa nezaprie. Herecké obsadenie a výkony, slušné. Tu sa pre mňa kvalita filmu skončila. Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film ani nevystrašil, ani efektmi neohúril, ani ako alkoholika nepoučil, ani nijak extra svojim humorom nepobavil. To čo však nesadlo mne, môže sadnúť inému - 50%. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovej Paul se mi líbil o dost víc, ale i tohle nebylo špatný. Ten nápad s obráženim místních putyk se mi líbil, protože s kámošema jednou za rok taky pořádáme Tour de Újezd, kde máme kolem 20 hospod a nikdy se nám nepodařilo dát v každý pivo, takže jsem si říkal že to bude bezva, ale pak nějak s příchodem těch mimozemšťanů jsem si chvílema říkal, proč to tam cpou, když to mohla bejt skvělá chlastací komedie sama o sobě. I takhle scifi linie měla pár světlejch momentů, ale prostě mi tam nějak neseděla. Každopádně nejvíc válel Nick Frost, fakt jsem se gebil, když chtěl zlitej odejít z hospy a prosklil u toho ty dveře.....podobně laděná Apokalypsa v Hollywoodu se mi líbila víc. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi chutné završení "cornetto" trilogie. A hlavně další potvrzení neskutečného talentu Edgara Wrighta. Zejména pak jeho nebývalého citu pro zběsilé tempo (miluju jeho videoklipový styl střihu), drsný humor a brilantně nasnímané akční scény. Herci výborní, Pegg přímo neodolatený (a to si dokážu celkem snadno představit, že by jeho postava v podání jiného herce mohla velice snadno působit otravně, ne-li rovnou nesnesitelně). Konec je sice trochu rozporuplný, ale i tak je tahle roztomile trhlá sci-fi komedie nadprůměrná zábava. 70 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Luke Bromley (mladý Oliver) nosil nosnú protézu, aby sa dosiahla väčšia podobnosť s Martinom Freemanom (Oliver Chamberlain). (misterz)
  • V závěru filmu, kdy Andy Knightly (Nick Frost) sedí u ohně a vypráví příběh, který prožil, zmíní se o bratranci Paulovi, což je odkaz na film Paul (2011) kde Simon Pegg a Nick Frost hráli. (Yoshitsune)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno