Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí spolu vyrůstá ve škole bojových umění svého strýce. Wut, Kat, Pong a Woon tráví celé dny tréninkem thajského boxu, jen nejmladší Jib kvůli svému slabému srdci nemůže. Jednoho dne se všichni připletou do bitky a Jib dostane infarkt. Jeho jedinou nadějí je urychleně dostat nové srdce. Jenže nemocnici, ve které je jeho nové srdce právě připraveno k odeslání, přepadnou teroristi. Na operaci nezbývá moc času a proto se Wut, Kat, Pong a Woon rozhodnou dostat do nemocnice a přivézt Jibovi jeho srdce. (Raztubyl)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Film se začal natáčet již v roce 2005 a následujícího roku na sebe upozornil v Cannes. Poté se však během natáčení akčních scén zranili dva dětští herci, Sasisa Jindamanee a Nantawooti Boonrapsap, a projekt byl proto odložen. Než se však znovu začalo, povyrostli hlavní herci natolik, že většinu z původně natočených scén již nebylo možno použít. Byl proto povolán nový režisér, Krissanapong Rachata, který dostal za úkol natočit potřebné scény znovu a film dokončit. (Raztubyl)
  • Přepadení nemocnice z filmu je založeno na skutečné události z roku 2000. Tehdy vojáci křesťanské rebelské Boží armády barmského etnika Karen přepadli nemocnici v západním Thajsku a drželi jako rukojmí přes 800 lidí. Boží armáda byla v té době řízena dvanáctiletými dvojčaty Lutherem a Johnnym, o nichž jejich stoupenci věřili, že mají nadpřirozenou moc a nemůžou být zraněni v boji. Po 22 hodinách thajské ozbrojené síly nemocnici osvobodili a nikdo z rukojmích nebyl zraněn. (Raztubyl)

Reklama

Reklama