Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

První polovina je na poctivé čtyři hvězdičky. Velice svižný, brutální, přitom však napětím a nápady nešetřící explo...něco. (Navíc ještě lehce říznuté westernem.) Celkem jsem věřil, že si ten snímek udrží svou úroveň až do konce. Bohužel, v druhé půlce jde kvalita dolů, a ve finále je to pak už docela trapas. Škoda, docela jsem tomu filmu fandil. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Režisér je patlal, to už ale všichni víme. Gore bylo celkem slušný, ale tak vražedně nudný horor, jsem v životě neviděl. Navíc s totálně debilním koncem. A s tím šíleným tlakem na oběti jak Flipnic píše na mne nijak nepůsobil. To si raději pustím geniální Funny Games, kde ani krev nepotřebují a budu to prožívat i já. Tohle už nikdy. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době můžu opět s klidem říci, že jsem viděl parádní brutální exploitation. To napětí absolutně zbouralo všechny mé výtky ohledně chování postav. Ty výtky směřují především ke druhé polovině filmu, kde už to chování bylo opravdu za hranicí reálného pudu sebezáchovy. Ke všemu, jak už bývá zvykem, až na jednu výjimku, byly oběti opět neschopní dorazit mučitele. Já nevím, ale kdyby mně někdo mučil, zabíjel kamarády a ohrožoval můj život, tak ho přece ve vhodnou chvíli nepraštím jenom jednou, ale mlátím ho dokud by mi síly stačily, až by byl rozsekanej totálně na maděru. Samozřejmě tady to opět odflákly, aby mohl teror a děj dál pokračovat. Bohužel konec se povedl jen na půl: na jednu stranu nabídnul vynikající zvrat, na druhou stranu už to bylo dost zcestný a přehnaný. Nicméně nadprůměrná hororová a exploitová podívaná, takže šup s ní do mých TOPek. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Maminka má narozeniny a co lepšího jí k její oslavě dát, než večírek plný násilí a teroru. Ani nepoznáte, jestli má maminka radost nebo ne, ale její dva synáčkové se umí perfektně vyřádit na nebohých účastnících večírku, na kterém místo šampaňského poteče krev. Darren Lynn Bousman je jedním ze specialistů na hororový žánr a jeho subžánry. Překvapivě není to takový šílenec, jak by si někdo nezasvěcený o něm mohl myslet. Látku, která je remakem staršího filmu, který u nás není příliš známý, převedl do dnešní podoby velmi razantně, a s nikým se nemazlil ("nemazli sa s nima, hoši, tady se bude hulit jenom z komína!") tak to bylo z jiného filmu, ale přesto je znát, jak Bousman otálel s násilím prezentovaném v tomhle filmu. Není to až tak drsný film, jak bych od něj očekával. Občas mu chybí nadhled oproti originálu, ale zase umí udržet dynamiku a vést film do občasného extrému. Kdyby v něm setrval, byl bych nadšený ještě víc. Vybraní herci ok, Rebecca De Mornay celkem přesvědčivě "ujetá" dáma, ale přes "mírnost", jakou film nakonec dostal, ho rozhodně nedoporučuji slabším povahám ani lidem po infarktu. Bousman by se klidně mohl stát expertem na násilí, ale například na vyloženě šíleného kolegu Gense mu ještě něco málo schází, ale jinak si oba s klidem mohou podat ruce. 100% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V prvni rade: nejde o horor. Jako thriller Mother´s day docela funguje. Co mi vadilo ale nejvic, bylo nelogicky chovani hrdinu. Proc to nevyresili hned na zacatku? Co ta rvacka ve sklepe? Dyt to byla sance jak hrom... No proste tohle mi vadilo, takze jsem si nedokazala vychutnat velke (radoby horove) finale. Slabsi prumer, podruhe bych na to nekoukala. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama