Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Neplodná a navíc šílená. No to je kombinace doslova vražedná. Avšak přesně taková matka se v tomto filmu vyskytuje a když už děti nemůže rodit tak je alespoň aktivně krade z porodnic a vychovává z nich další psychouše. No a tyto její "dětičky" zpackaj loupež a jdou se k mamince schovat. Problém je, že ztratili mobil a nemohli tak mamince zavolat že přijedou (asi neexistují telefonní budky) díky tomu dorazí do baráku který už jim neříká PANE a novejm majitelům kteří zrovna kalej s přáteli tak trochu zkazej den. Nelogického chování je ve filmu hromada. Všechny postavy jsou totálně dementní s vyjímkou doktora. Ale film nenudí, záporáky jsem nenáviděl (obzvlášť toho uječeného blba s IQ tykve co pořád mává bouchačkou) a dočkal se i nějakého toho mordu i když nic extra to nebylo jelikož se k mé nelibosti hlavně střílí. Napětí to ale má hodně slušné a závěr byl také povedený takže za mě doporučuji. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Darren Lynn Bousman nám roste v celkem zajímavého režiséra, který až mimo sérii Saw ukazuje svůj pravý potenciál. Mother´s Day je totiž hodně zábavnou, atmosférickou a napínavou jednohubkou, která vás nenechá i přes svojí délku ani na chvilku vydechnout. Celou dobu se tu totiž něco děje a to už pomalu od prvních minut filmu. Bousmanovi navíc vydatně pomáhá výborná Rebecca De Mornay v roli totální psycho matky. Jen škoda, že ke konci už je to po scénáristické stránce až moc debilní. Některé postavy se chovají nelogicky a hodně jich musí zcela zbytečně umřít, protože se přece nesluší nechat v podobném filmu naživu příliš mnoho postav. I tak ale velmi příjemné překvapení a výborná žánrová jednohubka. 70% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela ujetý film z kategorie home invasion. Rodina zlodějů vtrhne do domu, kde kdysi bydleli. V něm už ale bydlí někdo jiný a mají tam sešlost. Hned jsou samozřejmě spoutáni a začíná peklo. Rodina hledá peníze a potřebuje se dostat pryč. Postupně se snaží štvát obyvatele proti sobě začne je zabíjet. Ve městě zároveň řádí tornádo, takže pomoc je v nedohlednu. Podaří se někomu dostat ze spárů této šílené rodiny? Hlavně teda jejich matka je nejvíc narušená. Hraje tam pár známých herců. "Jsem těhotná!" ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Slušný explo-napínák, který sice chvílemi hapruje v nelogičnostech, ale ty se dají narozdíl od jiných kousků ještě snést. Film každopádně nenudí a to je myslím v tomto případě to nejzásadnější. Proti úplnému konci mám ovšem velkou výtku, ten byl hrozně přehnaný. Sice překvapivý, ale naprosto nereálný a působící divně. 70% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama