Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zemřel bys pro ni?- Torture porno jehož necenzurovaná verze má tu správnou šťávu. Mladý pár je svázaný, ale ne skalpovaný, to oficiální text pěkně kecá. Než dojde na pilu, je čekání mučivě dlouhé, pak se vše rozjede. Náhrdelník z prstů připomene Univerzálního vojáka a uši, bradavky Fulciho Rozparovače, likvidace oka Andaluského psa a střeva dají vzpomenout na Statečné srdce a Celu. Gore efekty jsou vydařené a maniak správně cynický. Aki si ovšem nenechá jen tak něco líbit a její závěrečná řeč by rozzuřila i mrtvého. Kdysi jsem dal 3*, po dlouhých letech zvedám za splatterové finále - potěšilo a pobavilo. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak se přiznejte, jaký největší trapas se vám kdy přihodil na vašem rande? Určitě se shodneme na tom, že když do hry vstoupí třetí osoba, nikdy to nedopadne moc slavně, ale dvojice z tohoto příběhu dopadla přímo katastrofálně. Muž se zničeho nic probouzí svázaný a s roubíkem, ala florbalový míček v puse. Naproti němu stojí žena, do které se zamiloval a nyní do hry vstupuje neznámý zlý doktor. Po krátkém úseku s kecama a podobně se jde na věc a muž se musí dívat, jak doktor jeho vysněnou prstěním dovede až orgasmu s mohutnou ejakulací, přičemž jí olizuje a mačká prsa. Následně mu ho vyhoní a obsah nastříká na břicho ženy, a tak končí vzájemné sexuální ponížení, ta jemnější část celého filmu. Později přichází řada na předávání darů a suvenýry. Z prstů muže se stává náhrdelník na krku ženu, ale jelikož zlobivá žena odmítá tuto pozornost oplatit stejným dílem, končí za trest její bradavky ve špinavé chirurgické misce a její paže, bůhví kde... To byla jen malá ukázka z tohoto sadistického hororu. Jestli vám můj komentář přišel drsný nebo hrubý, určitě se filmu vyhněte velkým obloukem. Grotesque je snímek, vedle kterého vypadá hostel jako výbuch smíchu. Srovnávat ho v míře brutality dále se "Saw" nebo "Kostka" je nemožné a zcestné. Nejde ani o naturalistické detaily, na ty se tu moc nehraje. Jde hlavně o ledový přístup doktora, samozřejmost v jeho počínání a jeho nevyzpytatelně zvrácenou povahu. O to, že oběti od začátku vědí, že nepřežijí a jsou nuceni k razantním rozhodnutím a zvířecímu počínání. Je to hnusný psychologický experiment a jako takový dokáže také náležitě zaujmout. Ještě bych chtěl říct, že vždycky se tu najde pár blbců, kteří si vlastní komplexy z toho, že na něco nemají léčí tím, že urážejí druhé. Né, my příznivci těchto filmů nejsme žádná úchylná prasata a i kdybychom byli, je to pořád lepší, než být průměrná nudná sračka, která leze pod postel už při Addamsově rodině. Nevadí mi, že se to někomu nelíbí, vím, proč tomu tak je a jeho názor respektuji, ale vždycky mě nasere, když se nějaká vyjebaná nula naváží do těch, kteří mají lepší žaludky a víc vydrží. Sám vím, jak je občas těžké tolerovat názory druhých, ale pokud víte, že na podobně drsné filmy nemáte, tak si je nepouštějte a nekazte jim hodnocení. Jo a "Dragoni", řekni mamince, at' ti vysvětlí, jaký je rozdíl mezi sadomasochYsmem, jak píšeš a sadismem. Možná, že dostaneš přes držku a jako bonus zákaz sledování podobných filmů a konečně tu bude klid a mír. ()

Reklama

JAn 

všechny recenze uživatele

Omšelý tv look, tři aktéři a jedna velká perverzní řezničina. Gurotesku rozhodně patří k těm zábavnějším bizarnostem, které nedají nevzpomenout na klasické japan shocky, a ač se v rámci žánru jedná o to nejkvalitnější, co v posledních letech dálný východ vypustil do světa, k intenzitě a surovosti osmdesátkové tvorbě má pořád daleko. Doba přeci jen pokročila a Shiraishi ve svém novém opusu neporušuje žádné další společenské tabu, kterým by mohl dnešího diváka šokovat. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ochoten podstoupit, aby zachránil toho druhého? Opravdu kvůli němu chcete zemřít? Ochutnat tu strašnou a nesnesitelnou bolest, která vás připraví o zdravý rozum? Stojí vám to všechno utrpení za to? Asijská kinematografie mě stále překvapuje, podle tohoto kousku asi nikdy překvapovat nepřestane. Říkám si, co všechno jsou filmaři schopni do svých filmových počinů nacpat. Tady do sedmdesáti minut nacpali zvrhlost a zvrácenost. Až mě bude zase chtít někdo k podobnému kousku přemluvit, tak se radši budu věnovat Glenlivetu. Ta mi alespoň navodí příjemnější pocity. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Klasický exploitation,tentokrát od ne moc zaběhlých japonských tvůrců.Je pravda že lecos od svých asijských(čínských)bratrů odkoukali,ale i tak se stále mají co učit.Ultra brutální násilí a velmi realistické efekty nemění nic na tom,že do špiček žánru mají ještě hodně daleko.I tak ale celkem milé překvapení a udivení,že už i takovýhle film si koupíte za padesát korun v trafice... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama