Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charakterní herec i člověk, od jehož smrti uplynulo 15 let, ve vzpomínkách příbuzných, přátel, kolegů a žáků.  Dalším ze slavných, jehož životní příběh budete moci sledovat, je Jiří Adamíra, kterému osud dal do vínku mužný zjev a nádherný sametový hlas. A právě toto spojení bylo ideálním předpokladem k úspěšné divadelní i filmové kariéře. Pro své hlasové kvality byl však Adamíra bohatě využíván československým a později i českým rozhlasem, ať už v dramatizacích literárních děl, v přepisech divadelních dramat nebo při recitaci české i světové poezie. Na charakterního herce i člověka Jiřího Adamíru v dokumentu Jeleny Cingrošové vzpomínají příbuzní, přátelé, kolegové a žáci, např. H. Maciuchová, L. Benešová, M. Vančurová, J. Hartl, J. Kačer, J. Vinklář a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli byl dobře namíchaný, to je těžké takhle posoudit. Byl to především herec, a nic víc ani nic méně a právě i tenhle dokument je někdy důkazem, jak jeho herečtí kolegové zoufale hledají jak ho charakterizovat a přitom tlučou prázdnou slámu. Je zjevné, že dokument nebyl důkladně jeho režisérem připravený. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Báječný sametový hlas, mužný zjev, sympatický projev, úsporné herectví a zjevné charisma... Daly by se samozřejmě najít další znaky, jimiž bychom mohli charakterizovat osobnost Jiřího Adamíry, ale co o něm vlastně doopravdy víme? Že byl vynikající herec? Jistě, ale to nestačí. Tvůrci dokumentu se, jak už je nepsaným pravidlem, rozhodli upřednostnit opět spíše osobní stránku věci a proto se v dokumentu dojemně vzpomíná a vykládá páté přes deváté... Opomenuta je v zásadě Adamírova rozhlasová tvorba (!), z jevištních rolí je připomenuto jen několik málo inscenací (Maryša, Strýček Váňa). Škoda, takhle z toho vyšla zase jenom klasická dojmologie. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama