Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fernández je osamělý muž, jehož jedinou životní náplní je práce v železářství. To se ale změní, když poznává dívku svých snů... a její rodinu. (santiamén)

Recenze (3)

Dionysos 

všechny recenze uživatele

Latinskoamerický filmový (takřka) magický realismus, který pod nádhernou černobílou texturou nechává vtipně i tajuplně vyhřeznout šílenství a abnormalitu. Drama s prvky komedie a místy snad i hororu - neb postavy se vznáší v podivném pásmu mezi realitou a snem - těží ze skvělé práce s pohlednou černobílou kamerou a střihem, který ve spojení s příběhem zakřiknutého hrdiny a jedné narušené rodiny vytváří napjatou atmosféru, v níž nesmyslné drobnosti získávají znepokojující významy, detaily tváří a mizanscéna odpuzující cizost neznámého a kde se noční sen může nakonec změnit v denní noční můru. Film o touze a o podřízenosti jí. Film o touze zbavit se pána zabraňujícího našemu štěstí, jen abychom se dostali na jeho místo a nenašli jiné východisko, než skoncovat s celou hrou na marné čekání. Film někomu připomene práci Davida Lynche - může být. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

RIVER FILM FEST - Festival nad řekou 2009 - ARGENTINIAN CINEMA - Argentinský film - Šel jsem na tento film s tím, že zase uvidím trapný starý film (rok 1969) se směšnými hereckými výstupy... Chyba. Strašně sympatický režisér Diego Sabanés uváděl tento film s tím, že to jeden z filmů který ho v životě nejvíce zasáhl a nemluvil prý jen o Argentinských filmech. Říkal abychom si vychutnávali a všímali každé scény odehrávající se v zahradě... Měl pravdu, výstupy v zahradě a nejen ty byly skvostné, oba hlavní hrdinové zahráli skvělé role - sice na tuto dobu role s velmi podivným chováním... A závěr - to je z filmu to nej, tohle bych opravdu nikdy nečekal!!! - 90% ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Různé doby plodí různé magory, ale tady to se navíc nechutně vleče. Možná tak film pro festivalové intoše, co se ukájej na emocích skrytých v kilometrech nudných záběrů na kamenné ksichty, ale nic pro mě. ()

Reklama

Reklama