Reklama

Reklama

Tělo

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2007, 10 min

Obsahy(1)

Krásný letní den. Uvnitř rušného bloku činžáků leží na jednom z mnoha dvorečků nepovšimnuto tělo desetileté dívky. Co se jí stalo? A co ještě stane? (choze)

Recenze (55)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je amatérský a jako amatérský ho hodnotím. Zajímavý nápad s ležícím tělem zraněné dívky a s tím, jak jsou lidé neteční. Všude kolem je živo, ale nikdo nic nedělá. Tak to je, nevšímáme si světa kolem sebe nechceme mít problémy. Možná je to trochu přehnané, ale jako metafora je to dobré. Konec výborný, smysluplný. To, že jsou tu technické nedostatky, to je asi jasné, ale i s celkem nezáživným dějem má tenhle snímek co říct. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na stránkách Ludovicofilm je obsah popsán následovně: „Krásný letní den. Uvnitř rušného bloku činžáků leží na jednom z mnoha dvorečků nepovšimnuto tělo desetileté dívky. Co se jí stalo? A co se ještě stane?“ Největší problém celého snímku je, že na první otázku se odpověď nedozvíme vůbec a na tu druhou jen částečně. Sledování filmu vůbec nic nenastiňuje, nic nevysvětlu ani nedohaluje. Děj se v podstatě takřka vůbec nikam nepohne. Celkově to na mě působí, jako by to byl výřez většího a delšího celku někde z prostředka. Konec působí dost usekle, pár vteřin se tam mohlo ještě přidat a ostatně i ten začátek (co se stalo hrdince před začátkem filmu) mohl být alespoň nějakým flashbackem nastíněn. I přesto všechno má Tělo několik pozitivních a dobrých stránek. Celé stojí na minimalistickém pojetí (žádná hudba, žádné mluvení, z 95% hra pouze jedné herečky podávající poměrně dobrý a i uvěřitelný výkon) což se v tomto případě povedlo. Honosí se na amatérské spracování poměrně dobrou prací s kamerou a střihem. Na druhou stranu, zvuk by mohl být mnohem lepší. Měl-li bych to nějak shrnout, Tělo disponuje poměrně dobrým nápadem a částečně i jeho provedením. S budováním děje a příběhu už to je trošku horší. Dokáže vyvolat zájem a napětí, ale pak z toho moc nedokáže těžit. Ale můžu říci, že mě to zaujalo mnohem více, než o rok mladší Cyborg Cheerleaders. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Napotřetí konečně něco od tohoto autora, co se mi líbí, totiž jisté množství pěkných záběrů (už od prvního), momentek. Od začátku jsem ale frustrován jejich stříháním, druhý záběr měl být z větší dálky. Nakonec jsem ani nepochopil, proč jsou ty momentky spojeny do filmu. Nejlepší dojem jde z prvních vteřin, pak to kolísá a jakožto celek slábne a slábne. Podobné kydy, totiž jak mělo být něco jinak uděláno, by mě nenapadly u filmu, který by byl něčím víc než ukázkou autorovy řemeslné zdatnosti. Podobný pocit marnosti jako u Noci v Myší díře: chvílemi mám dojem, že se cosi ozývá (v obou případech mělo jít o hlas jakéhosi nezakotveného dění), ale vzápětí vždy zjišťuji, že se mi to jen zdálo. ()

Oxy 

všechny recenze uživatele

Eeej, takhle nee. Nuda, nuda, kapání krve (docela by mě zajímalo, odkud ta krev kapala :D), nuda, ale nečekaný konec. Výkon hérečky v některých částech pokulhával, v některých byla famózní Ty zvuky ze závěrečné scény už jsem někde slyšel. V CSku, nebo něčem takovém. Celkové hodnocení - "ale co, je to amatérský film :)" ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý český amatérsky/nezávislý pokus o krátkometrážny snuff poteší predovšetkým fanúšikov viac nahých ako oblečených žien, expertov na bosé nohy (no dobre, Tarantino to ešte nie je) a tých z vás, ktorí pred krvou v horore uprednostňujete skôr dobre vybudovanú, tiesnivú atmosféru. Je horúci letný prázdninový deň, sídlisko ospalo drieme, niekde v diaľke sa hrá tenis a tuná, ak pozriete nižšie, uvidíte plaziť sa zľahnutou trávou polomŕtve dievčatko. A tí, ktorí to začali, to idú dokončiť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Ženu sklízející na začátku filmu na balkóně prádlo si přes jistou nelibost zahrála režisérova matka. Ještě neliběji nesla, když se záběr musel později přetáčet, protože při něm byl zašpiněný objektiv kamery. (choze)
  • Po celý film nepadne od žádného z herců ani slovo. (boul)
  • Režisérovo cameo - kluk sbíhající schody v domě. (choze)

Reklama

Reklama