Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (607)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si snad celou první třetinu šlapala na vedení, páč jsem byla přesvědčená, že sleduju ratolesti Příšerek s.r.o. a ono prdík, film se vrací do minulosti a ukazuje, jak to všechno začalo. A co na to říct, začalo to teda naprosto suprově, film je celou svou stopáž neskutečně zábavný, párkrát mě i překvapil na to, že je předně pohádkou a závěrečná akce krásně prezentuje všechna klišé ze scary movies (teď fakt myslím žánr a né parodickou sérii). Druhý díl podle mě prostě nezůstal prvnímu nic dlužen, bavila jsem se královsky a těším se na 3D verzi. Nejzábavnější pixarovka od dob Toy Story 3. Edit: Po shlédnutí musím říct, že 3D: * je v tomto případě trestuhodně nevyužité, působí jen jako o malinko prostorovější 2D. Prostě jen nálepka na blu ray disku, která má tentokrát asi stejnou hodnotu jako když na nich bývalo napsáno "znáte z tv reklamy". 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se stává, že by "dvojka" byla lepší než "jednička". Zde dvojka možná nebyla lepší, ale svým způsobem jiná, ale stejně skvělá jako první díl. Příběh nijak nenavazuje na Příšerky s. r. o., ale jedná se v podstatě zas o něco jiného, jiné vedlejší postavy, prostředí děje apod. I ve svých 19 letech si myslím, že Univerzita pro příšerky má ambice stát se jedním z mých oblíbených filmů - a nejen těch animovaných. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ten třeskutě zpackaný závěr to docela ušlo. Přechytřelých kudlanek, jež přesně vědí, kdo na co má a nemá, čímž mu ze své neotřesitelné pozice ustřihnou křídla do budoucnosti, je všude přehršel. Ale vzhledem k závěru naprosto netuším k čemu je dobrá MU, když se lze do první ligy doškrábat skrze podatelnu!! Jestli je to žihadlo do světa intelektuálů či do všímprostupující korupce nebo se jedná o kostrbatou agitku na "jdi si za svým cílem bezohledu na cokoli" netuším a ponechám na volnomyšlence každého individua. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Plány na pokračování existovaly už od roku 2005, avšak jeho uskutečnění bylo potvrzeno až v roce 2010. (Flussmaister)
  • Sullivan (John Goodman) má na tele animovaných 2,3 milióna chlpov, z čoho každý z nich musel byť animovaný zvlášť. (metal.storm)
  • Film je datově tak obsáhlý, že by jej jediný počítač zpracovával 10 000 let. (jenik71)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama