Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (196)

choze 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem četl několikrát a i když má provokativní námět, zabavné postavy a napínavý děj, má i své masařky - zločinci jsou tu zobecnění jen na tupou šedivou masu, poslední díly celou ságu jen rozpatlávají... Narvat celou sérii do jednoho filmu za cenu brutálního osekání děje na to nejzajímavější by určitě mohlo fungovat, ale americká adaptace dopadla dle očekávání jako hloupoučký odvar s ještě hloupějším akčním finále. Představitel Lighta nakonec nebyl nejhorší, ale představitel L mě těžce zklamal (a nehraje v tom roli barva kůže). ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Death Note znám jako anime, které jsem si oblíbil, takže jsem se na novou hranou verzi těšil. Bylo by naivní si myslet, že film z něj obsáhne moje nejoblíbenější momenty, byť třeba z první poloviny seriálu. Ale stejně mě nemálo zaskočila odlišnost oproti tomu, co znám, a týkalo se to i charakterů. Když se na snímek zaměřím jako na samostatné dílo, tak výsledek není o moc méně rozporuplný. Bavil jsem se, Ryuk kraloval, ale kontroloval jsem i, za jak dlouho bude konec a vzpomněl jsem si například i na Nezvratný osud. A poslední střih přišel v pravý čas. (Netflix) ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wingard si po prokaučovaném Blair Witch napravuje reputaci. První půlka je zkondenzované anime, ale rychlost nemusí nutně znamenat uspěchanost. V druhé půli přichází americký Death Note s vlastními nápady, a rozhodně ne špatnými (různé podrazy, co vše se dá dělat s deníkem, směřování postavy L), nicméně závratné tempo zůstává a Wingardovým invencím je oproti převzatým motivům spíše na škodu. Hlavně zamrzí, když určité postavy přestanou používat mozek, a vy jim to tak úplně nemůžete věřit. Herci velmi dobří, zvláštní zmínku si zaslouží Dafoe (i když na menším prostoru) a Stanfield jako L. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

LOL :D Pravděpodobně asi nejpitomější film světa. Jako Death note je to na jednu hvězdičku, jako ujetá parodie je to místama i fakt vtipný. Scénárista ani režisér tutově ani nedočetli na wikipedii o čem byla předloha, takže paradoxně si film drží solidní tempo i napětí, protože drží diváka v nejistotě, jestli je to ten film jako myslí vážně, nebo ne :D. K tomu navíc s každou další scénou se diváci můžou těšit na nová překvapení v podobě ještě větších nesmyslných blbostí než ve scénách předchozích. Stojí za kouknutí už jenom kvůli vřeštícímu hysterickému Lightovi a kvůli faktu, že to má ještě ke všemu blooper reel :D. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Japonskou předlohou jsem netknutý, takže fandom hate už jen z principu se mě netýká. Můžu však s klidem říct, že Death Note nefunguje ani jako samostatné filmové dílo pro naprostého neznalce. Dívat se na Death Note je jako sledovat okolní přírodu z jedoucího auta. Všechno se hrozně rychle mění a hýbe kupředu, těžko se tak dá na něco pořádně soustředit, místy jsem si připadal jako kdyby to Adama Wingarda nebavilo točit a stříhat a tak to tam prostě nějak nasázel a šel o dům dál. Nakonec to celé totiž působí jako několik hodin děje vecpaných do 101 minut, chvíli je to high school film, pak najednou horor, pak zase detektivka a pak zase filozofický film o globálním zločinu, pak zase high school film a tak dále. Naprosto nulové budování charakteru postav má za následek oddělení diváka od děje, nepomáhají tomu ani herci v hlavních rolích Nat Wolff a Margaret Qualley, kteří hrají v naprosto prkené poloze, bohužel to nezachrání ani Keith Stanfield, který se sice snaží seč mu síly stačí, ale s tímhle scénářem by nepohnul ani tank. Jediným světlým místem je tak Willem Dafoe v roli Ryuka, který je šikovně přenesen do role vládce smrti a jeho prezence na scéně je vždy působivá. Death Note je až nechutně uspěchaný film a naprosté scénáristické peklo, které jen díky Adamu Wingardovi neskončilo jako naprostý propadák i když mi nepřijde, že i on tomu dal 100% svého umění. Velmi zajímavý námět, který má spoustu nadějných okamžiků, ty jsou ale často představeny v trestuhodně krátké sekvenci, celé to pak působí směšně a ploše. Říkám to málo kdy, protože nejsem zastáncem zbytečného natahování příběhu do více dílů, ale Death Note by si zasloužil rozdělení alespoň na dva filmy aby ukázal svůj plný potenciál. 45% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)

Reklama

Reklama