Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu přichází druhý díl, který místo aspoň oné atmosféry městečka vystřídala akce ve stylu Blade. Bohužel ženské hrdince jsem nevěřil ani minutu protože ta její drsnost byla k pláči. Navíc to její "chytám upíry protože mi zabily manžela" bylo dost chabé scénáristické vysvětlení. Jediné co mě tedy zaujalo byla krev které bylo poměrně dost a i efekty na to že se jedné o laciné pokračování nepatří k nejhorším. Ale je to strašně splácaná hovadina. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Prvotni velice slibne zabery se nakonec promenily v Dckovou patlaninu, co si pravem zaslouzila jit rovnou na DVD a neobtezovat divaky v kinech. Tam, kde Slade dovedl veskere zabery s upiry k dokonalosti, tam, kde navodil dokonale temnou atmosferu, tam, kde nam z ptaci perspektivy predvedl ta nejkontrastnejsi jatka v historii filmu, tam nesaha toto pokracovani ani po kotniky. Napeti a husi kuzi vystridala uboha akce, mnohdy naprosto nelogicka, upiri ztratili cuch na lidi, navlekli se do latexovych a kozenych hadyrek a rozhodli se plnit rozkazy infantilni Lilith, pripadne vykrvit zijici kolemjdouci...des. Ruce pryc. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak mě to zklamalo ještě víc než jednička. Představa třiceti dní dlouhé noci je pro upíra lákavá nabídka, ale tentokrát se děj přesune do Los Angeles a je to v prd.... Spousta tmy kolem, hrůzostrašné dialogy, docela mrtvá hudba a děj, no to je strašný. Tak jak jednička, tak i dvojka mají dobrou předlohu, ale filmové zpracování je odfláknuté. To, jak se statečně vrhnou na loď plnou upírů a pak začnou tvrdit, že mají málo nábojů a nic v zásobě, to už byl vrchol blbosti. U tohoto snímku jsem málem umřel smíchy. Ze Stelly ( Kiele Sanchez ) se stala Buffy ? CITÁT . Můžou znovu ožít - když mají hlavu. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo hned od začátku jasno, tenhle kousek nemá s jedničkou absolutně nic společného, jen přeživší z jedničky Stellu v podání Kiele Sanchez, která nahradila Melissu George... První díl považuju za jeden z nejlepší upírských filmů poslední dekády... Ale v době temna je všechno špatně... Toporní herci, debilní příběh, žádná atmosféra... Myslím, že je hodně smutné, když jediné co je na filmu k dívání, jsou flashbacky z předchozího dílu... ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po originálu s atmosférou, která se dá krájet (řezat, kousat, rvát na kusy... vyberte si) přichází bídné pokračování za málo peněz. Špatně (ne)vygradovaný film vyloženě nudí. Je tak zvláštně nepovedený, že béčková sexbomba Diora Baird se v něm dokonce neobjevuje v tradiční roli prsaté blondýny z Playboye. Fanouškům se doporučuje omrknout upíří královnu Miu Kirshner v traileru a jinak tuhle záležitost úplně přeskočit. 3/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)

Reklama

Reklama