Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že to bude takový provar, ale je to tak. Tento film nikdy neměl vzniknout. V jednom komentáři se zde objevuje názor, že pro fanoušky jedničky je to povinnost. Já si ovšem myslím pravý opak. Fanoušci skvělé jedničky by na to radši neměli vůbec koukat, protože si akorát pokazí dojem z prvního dílu. No radši to ani nenazývat prvním dílem a předstírat, že žádné pokračování nevzniklo. Nechápu, jak někdo mohl dovolit, že tento film ponese název "30 dní dlouhá noc". K filmu: Možná by se to ještě dalo snést, kdyby to bylo nějaké čtvrté nebo páte pokračování, které už stejně nikoho nezajímá, ale takhle? Nebudu vám tady vykládat, co všechno je ve filmu debilní, protože by to bylo ještě na hodně řádků. Když už se na to budete dívat, tak si udělejte sami obrázek o tom, jak se dokáže podělat jeden skvělý upírský horor. Akce divně a nepřehledně natočená, náhradnice Kiele Sanchez měla radši zůstat u "Dokonalého úniku", protože sem se nehodí, upíři ztratili tak 50% ze své děsivosti. Atmosféra je poměrně slušná, (jako nějaký samostatný film by to možná fungovalo), ale těch stupidních situací souvisejících s původním filmem je tam až moc a ke konci jich bohužel přibývá. Nejlepší hláška byla na začátku "Hit the lights", ale ke konci to naproto podělala myšlenka "They can come back". Pár scén a lekaček ušlo, ovšem úplný závěr ve stylu Romea a Julie tomu všemu nasadil ultratrapnou korunu. Tohle dílo by mělo být zapomenuto a mělo by se natočit nějaké důstojné pokračování a ne taková břečka, která dokáže těžit tak akorát z názvu. 25% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Špatný pokus. Je těžké pokračovat po jedničce, která se povedla tolik jako 30 dní dlouhá noc. První díl byl pro mě jedním z nejlepších hororů svého zaměření. Dvojka ovšem neměla s jedničkou prakticky nic společného. Mínusy: *Herci* Vyměnit Hartnetta, Melissu George a Hustona za nějaký ušmudlaný B-herce nebyl dobrý tah. Herci byli nezajímavý a ani jejich snažení na tom nic nezměnilo. *Akce* Jednoduše řečeno, ta chyběla. *Trapnost* Snaha nahradit děsivého upíra Dannyho Hustona byla také naprosto nedostačující. Upíří královna sice bylo jedno z mála pozitiv, ovšem nebyla tolik využita, aby ten film vytrhla. A že se i v tomto filmu snížili ke zbytečné "sexy" scénce jen dokazuje naprostou nemohoucnost celé výpravy. *Konec* Konec by nebyl špatný nebýt prvního dílu. Každý kdo ho viděl, tak ví, že takle Edenovo tělo nedopadlo. Plusy: *Hlavní upírka* Asi jediný pořádný plus celého filmu. Ta mě bavila, vypadala celkem děsivě, a přitom musela být pěkná ženská. *Jiný film* Kdyby tento film nebyl porkačováním 30 dní dlouhé noci, tak to není ovšem tak zlé. Bylo by to tradiční béčko, po kterém by nikdo nenadával a sem tam by se našel někdo, kdo by ho ohodnotil, jako poklidný film na dlouhý večer. Jenže tvůrci to nazvali, tak jak to nazvali a hlásí se k prvnímu dílu a to je první a zásadní chyba. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšného upířího nářezu. Děj se z polárního kruhu přenese do Los Angeles a odehrává se přesně rok poté, co hlavní hrdinka Stella přežila masakr. A už od začátku to působilo akčním stylem, zvlášť ta scéna na přednášce, jak Stella krásně vychcala ty dva upíry (možná nejlepší sekvence filmu). Řeknu to asi takto, nebýt luxusní jedničky a kdyby se to hlavně nejmenovalo, tak jak se to jmenuje, je to nadprůměrná práce s dobrým dějem a nejakou tou nechutinkou a já dám 4*. Bohužel to odkazuje na předchozí díl, jmenuje se taky po prvním dílu (i když ani nevim proč), a jako porovnání je to mnohem horší. Stejně jako většina tady taky musím souhlasit, že Kiele Sanchez se do té role Stelly fakt moc nehodila. Když ale nejakým omylem v úvodu neuslyšíte název filmu, možná si to užijete. Já jsem se celkem bavil. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)

Reklama

Reklama