Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Stella (Kiele Sanchez), jediná přeživší upírského řádění v malém Aljašském městečku Barlow se stále (podoba s hrdinčiným jménem vskutku náhodná) nemůže zbavit zlých snů, a tak se radši soustředí na přednášky (ehm) o tom, co se skutečně v Barlow stalo, ač jí nikdo, kromě samotných upírů nevěří. Jednoho dne ale dostane nabídku od skupinky (amatérských) lovců upírů, aby s nimi šla zničit upírskou královnu Lilith (Mia Kirshner). Možná toto bude znamenat konec zlých snů ? .. Původní film, ač přišel nečekán nezván, byl vskutku příjemným překvapením (a teďka lituji, že jsem jej zdrbal za obsazení Joshe Harnetta do hlavní role - radši sto filmů s Harnettem než toto). Kromě zajímavého začátku film nepřináší film lautr vůbec nic, proč by se na něj člověk měl podívat znovu (snad jen ona několikrát zde zmiňovaná erotická scéna). U čeho jsem se mohl docela potrhat smíchy, jak se z hlavní hrdinky během jedné akce stala totální akční hvězda, zatímco ze zbytku party, která dle svých slov vyčistila několikeré upírské hnízdo jen partička ubrečenců - zvlášť hysterická Amber byla toho zářným příkladem... Ach jo... ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně dokonalá ukázka průměru. Člověk se u toho nenudí, usekne se tam pár hlav, herci jsou snesitelní, upíří královna ukáže své přednosti ze zadní části těla, upírů bude hromada a budou nenávistně ječet, napětí si vezme dovolenou a závěr se pokusí být překvapivej. Nikdo mi tam nevadil a zároveň jsem ale ani nikomu nefandil a bylo mi úplně jedno kdo umře a kdo se konce dožije. Na jedno podívání ale určitě dobrá volba, člověk se u toho odreaguje. ()

Reklama

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se vlastně točí takováhle "pokračování" úspěšných hororů? Stalo se tu u Hory mají oči, stalo se to u 30 dní dlouhá noc a u nespočtu dalších. Vždyť se i při těch minimálních nákladech nemůže rozpočet takových brakových sequelů vrátit. Nebo snad ano? Pokud to tak je, tak asi odjíždím podnikat do Hollywoodu, jelikož tohle je jinak nad moje chápání. Abych se ale vrátil k tomuhle "dílu". Tvůrci evidentně během natáčení nevěděli, jak vlastně pojmout takovou bezvýznamnou věc, jakou je hlavní postava. Jak jinak si totiž vysvětlit, že v úvodu filmu je křehká a bojácná jak princezna z pohádky(nehledě na naprosté vypuštění kontinuity s předchozím dílem, kde si přeci jen něcím prošla a pár těch úpírů už sejmula), uprostřed filmu se z ní mávnutím kouzelného proutku stane rutiní vampireslayer, typu Blade a v závěru filmu se jí tvůrci snaží vykreslit ve stylu Alice z filmových Resident Evilů. Jinak celý snímek není až taková zrůdnost. Jen je to neskutečná nuda, v níž téměř nic nefunguje. A to od zbytečné milostné scény, přes nulové charisma vedlejších postav, hlavní záporačky a vlastně i hlavní hrdinky, až po použití roztřesené kamery, nebo obřích děr ve scénáři(příběh se odehrává v Los Angeles, hrdinové si zde chodí se samopaly a c4, jako by se nechumelilo, při střelbě neexistují svědci, policii má pod palcem jediný nastrčený agent FBI atd.). ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak zázrak se nekoná. I tohle pokračování trpí takřka všemi neduhy druhých (a dalších) pokračování nečekaně úspěšných filmů, snad komě Slintavky a Nadměrné kučeravosti vlny. Jen pro ukázku jsou to například: Náhrada hlavního hrdiny odpornou sockou(chronické), Nedostatek financí(léčitelné) a Scénáristický průjem(nakažlivé). Ovšem Absence charismatického záporáka je pro tohle pokračování smrtelná. Odporného hnusáka Marlowa nešťastně zesnulého na Aljašce nahradila Lilith(jak původní!), která má sice čtyřky zuby do dvojky huby, ale svým výkonem nevyděsí ani neurotickou čivavu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s jednotkou je snáď strata času - je to neporovnateľné!!! Toto je len ďalší z radov upírskych filmov, ktorému chýba náležité napätie i akčnosť a v ktorom inteligencia je len cudzie slovo. Rozdiel od iných takýchto filmov je len ten, že 30 dní dlouhá noc: Doba temna môže ryžovať na svojom názve pretože jednotka sa vryla do pamäti hádam každému priaznivcovi takéhoto žánru..... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno