Reklama

Reklama

Pohřben zaživa

  • Česko Pohřbený (festivalový název) (více)
Trailer 2

170 000 čtverečních mil pouště, 90 minut kyslíku. Není cesty ven. Tvůj osud není nikdy zpečetěn… Paul Conroy je civilním pracovníkem v Iráku, kde je unesen a pohřben zaživa - tak by se dal ve stručnosti shrnout strhující thriller z dílny španělského režiséra Rodriga Cortése. Příběh muže uvězněného pod zemí, kde má k dispozici pouze mobilní telefon a pár dalších věcí, je natočen velmi sugestivním a napínavým způsobem s místy až dokumentární přesností. Zdá se, že jeho osudem je být pohřben zaživa, ale s tím se nehodlá smířit a je rozhodnut bojovat do poslední chvíle… Logika děje je zde vztažena právě k žánru thrilleru a nikoliv k tomu, zda by k takové situaci mohlo v Iráku dojít. Vynikající představitel ústřední role, Ryan Reynolds, svým výkonem dokáže hodinu a půl udržet tempo i pozornost diváka. Ve filmu se objevují i zajímavé společensko-politické otázky vybízející k reflexi ozbrojeného konfliktu nejen v této arabské zemi. Již při svém uvedení na festivalu v Sundance se filmu dostalo nadšeného přijetí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (999)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle klaustrofobie pro jednoho herce mě nenadchla. Chápu, že Paul byl traumatizovaný, ve stresu a trpící úzkostnými stavy. Jenže svým chováním si mě nezískal, a tak mi byl jeho osud lhostejný. Jedna hvězda za kritiku společnosti a hamižných firem bez soucitu, druhá za konec, který potěšil. Příště dám ovšem přednost Předčasnému pohřbu podle E.A.Poa... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

wow, kdo by to řekl, že film, kde není ani jediná jedna scéna mimo rakev, a hraje v něm tedy vlastně jenom jeden herec, může být tak napínavý. To, že je taky hnusně depresivní, klaustrofobický a komorní samozřejmě překvapení není, ale bylo krásné sledovat, jak výtečná práce s kamerou dokáže tvořit atmosféru. A samozřejmě i s ozvučením. Reynoldsův doposud nejlepší herecký výkon a rozhodně nejlepší one man show za posledních x let. A nepříjemný drásavý pocit na pár dní 100% zaručen. I kvůli posledním neskutečným 10 minutám, které s divákovy nervy zametají jako s tím nejšpinavějším hadrem. Fuj, jak je krásné mít kolem sebe čisto (no...) a hlavně prostorno. Od tohoto filmu si toho začnu asi opravdu cenit. PS: úžasné úvodní titulky ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když se zatloukalo víko rakve, někdo tam kromě napětí, úzkosti, paniky, originality a Reynoldse zapomněl šoupnout ještě fištrón. Zajímalo by mě třeba to, proč si Paul jako Američan sice nastaví telefon do angličtiny, ale stejně jako pohunek z chicagské FBI mluví španělsky? To jako výraz díků, že USA film koprodukovala? V tom případě mohla být rakev vyvedená ve francouzské trikolóře. No ale jinak to ovšem byla podívaná neuvěřitelná! Už aspoň trochu vím, jaké to jednou bude pod drnem a jestli se do povinné výbavy přidá ještě kávovar nebo rotoped, snad se tam budu i těšit. Byl bych docela rád, kdyby se filmový Paul Conroy skamarádil se skutečným Aronem Ralstonem (127 hodin), protože jejich společný čundr, to by teprve byla prča. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $1,044,143Tržby Celosvetovo $19,152,480║ Poctivo vybudované napätie a sklučujúci pocit na minimálnom priestore, potvrdenie že aj Ryan Reynolds vie dosť slušne hrať, vďačný námet využitý takmer k dokonalosti, záver prekvapí. /80%/ ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Reynolds u mě poslední dobou stoupá v ceně a Buried to jenom potvrzuje... Kdo by čekal, že se bude při téhle jednohubce s předvídatelným závěrem nudit, je na omylu. Čeká Vás velmi dobře rozehraná psychologická hra, odehrávající se na 3x1 metru plném nefalšované hrůzy a beznaděje - 80%. PS: Pokud trpíte klaustrofobií, nedívejte se na film v menších prostorách, protože při sledování tohoto výtvoru, se Vám udělá ouzko i na otevřeném prostranství ;). ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Rozpočet filmu je menší ako 2 milióny dolárov. (Shakers)
  • Jedná se o film natočený na nejmenším prostoru. (luxik007)
  • Film měl původně trvat pouhých 60 minut, ale když byla práva na film zakoupena studiem Lions Gate Entertainment, muselo se dalších pár desítek minut donatáčet. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Nadpřirození De Niro a Weaverová

Nadpřirození De Niro a Weaverová

06.11.2010

Španěl Rodrigo Cortés si thrillerem Buried, ve kterém si Ryan Reynolds 90 minut poleží v rakvi šest stop pod zemí, udělal dobré jméno. A na dobré jméno se lepí opravdové hvězdy. V jeho mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama