Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 2

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (546)

castor 

všechny recenze uživatele

Ani já nijak netrpěl.. co jsem očekával, to jsem dostal a jen si zas a znovu uvědomil, co za génia Jackson byl!! Sic se pod kůži nezaříznul tak, jak bych si asi přál a jasně, tohle poslední loučení mělo zabírat místo spíš jako bonusový materiál na disku z velkolepého koncertu, žel, osud tomu chtěl jinak a na comeback už nezbyl čas. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je takové staré známé pravidlo, že umění narůstá na hodnotě po smrti autora. Tak tomu bylo i v případě tohoto dokumentu, který působil jak nafouknutá bublina právě po smrti Michaela Jacksona, bez které by možná ani nevznikl nebo by alespoň nepůsobil, tak kultovně jak se tomu stalo. Ve své podstatě se nejedná o tolik zajímavé dílo, jak by se mohlo na první pohled zdát a o Jacksonovi (kterého mimochodem považuji za opravdového umělce a mistra v oboru, tudíž se nejedná o nějakou zaujetost proti jeho osobě) se divák nedozví nic nového, jelikož se dokument zaměřuje pouze a jen na přípravy jeho turné a zaujmou jen nové verze jeho známých hitů. Tvůrci si určitě nahrabali neuvěřitelné množství peněz díky mánií, která kvůli Jacksonovi nešťastné smrti ještě více vzrostla ale rozhodně to nebylo, kvůli kvalitě tohoto filmu, která je průměrná a na informace chudá. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Je zcela zjevné, že se mělo jednat o bonusový materiál k DVD záznamu koncertů z turné Michaela Jacksona, This is it. Je třeba říct, že dívat se na to dá (což platí hlavně pro ty, kteří v devadesátkách Majkla občas poslechli). S poslechem už je to horší, protože se jedná o záznamy ze zkoušek, takže Jackson zpívá na nějakých 80%, do toho hodně kecá.. ať už o tom, že tady a tam chce mít něco jinak, nebo že nám má všem žehnat Bůh. :-! Překvapivé pro mě však bylo jeho nasazení, smysl pro detail a megalomanství - netušil jsem, že Jackson není vůbec taková troska, jakou ho podala média - naopak, byl velmi aktivní, což jenom záhadně obestírá důvod jeho úmrtí.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiteľný film, ak vôbec o film ide. This Is It naozaj pripomína skôr bonusy ku koncertu, ktorý by bol na DVD... Lenže tým, že vystúpenia zo skúšok sú zostrihané tak, že máte celé pesničky, celkom dobre to funguje ako náhrada záznamu koncertu. Navyše si môžete vychutnať skvelé scény, ktoré mali byť na koncertoch premietané. Jacksonov spevácky ale hlavne tanečný výkon je obdivuhodný. Na mňa to fungovalo... ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Bude to už víc než rok, co jsem naposled viděl hudební dokument (Rolling Stones). A tentokrát je to jiné. Velkolepé, fascinující, oslnivé, úžasné, nepředstavitelné a mnoho dalších pozitivních superlativ. Z dokumentu je citelně znát, že se mělo jednat o velkou událost, která by předčila veškerá očekávání fanoušků. Michael Jackson sice nezavršil svoji slávu chystanými koncerty, ale díky tomuto dokumentu se alespoň částečně splní sen jemu, tak i jeho fanouškům. Zapíše se tak do historie i do našich srdcích. "God bless you!" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Při písních „I Want You Back a Stop!“ a „The Love You Save“ žvýká Michael žvýkačku. (Polinecka)
  • Na pozadí při písni "Smooth Criminal" je napsáno "MJ Air". To mělo být jméno letecké společnosti v nedokončeném 3D závěru koncertu, ve kterém měli Michael a tanečníci nastoupit do letadla a vzlétnout nad publikum. (Polinecka)

Reklama

Reklama