Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiteľný film, ak vôbec o film ide. This Is It naozaj pripomína skôr bonusy ku koncertu, ktorý by bol na DVD... Lenže tým, že vystúpenia zo skúšok sú zostrihané tak, že máte celé pesničky, celkom dobre to funguje ako náhrada záznamu koncertu. Navyše si môžete vychutnať skvelé scény, ktoré mali byť na koncertoch premietané. Jacksonov spevácky ale hlavne tanečný výkon je obdivuhodný. Na mňa to fungovalo... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Hudba má tu úžasnou vlastnost, že je věčná. Michael, ať byl jakej byl, měl tu snahu lidi napravovat. Jako jeden z mála stavěl písničky na myšlence, že ať jsme z jakýkoli společenský vrstvy, můžeme něco udělat, něco změnit. Když umřel napadlo mě, že je to pro nás, líný pokolení, výzva. Že bychom to mohli zkusit. Earth Song nenapsal pro nic za nic, má neuvěřitelněj potenciál stát se něčím víc, než dobrým songem. Pak vyjdete na ulici, vidíte svoje vrstevníky, kterak citují včerejší díl Ordinace a přepadne vás lítost. Jak můžeme něco dokázat, když jsme všichni narcističtí pancharti? Při sledování This Is It, mě přepadla nálada, jakou zažívám u Heal the World. Michael tam stojí a svým pohybem, hlasem, mi dává naději. Nešel jsem na tenhle film, kvůli monstr show. Chtěl jsem naposledy vidět člověka, kterej mě provázel celým dětstvím. Člověka, kterého jeho životní styl vyždímal, ale s jehož názory na světový problémy, se plně ztotožňuju. U Michaela není smrt překážkou, ba naopak. Kdo si víc zaslouží tenhle hudební epitaf, než on? Karel Gott, který přes svou sebezahleděnost dokazuje, jak málo ví o světě? Nebuďte směšní! Já svůj názor řekl a uzavírám tím jednu kapitolu.... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Hudobny dokument, ktory skor chyti za srdce fanusikov perfekcionistu Michaela Jacksona, ako ludi, ktori si tento dokument pozru len zo zvedavosti a pritom ho moc v laske nemaju. Ti sa budu skor nudit. Ja som sa nenudil, pretoze nielenze som jeho fanusik, ale vzdy som tuzil vidiet, ako sa pripravuje na koncert, teda nieco za kulisami. Skoda, ze sme prisli o tak skvely zazitok, ked sa pokusil natocit specialne pre koncert nove videa na Thriller, Smooth Criminal alebo Earth Song. Z tohto dokumentu skutocne citit, ze Michael bol velmi dobry clovek, mal rad aj nasu Zem a preto sa pokusal aspon takymto sposobom varovat.... 05.11.2009 ______ Videl v kine 03.11.2009 ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Obrovská mediální událost a bublina doprovázená neskutečným humbukem o auře něčeho vyjímečného konečně dorazila do kin. Jen 2 týdny promítání, předem vyprodané lístky, dosud neviděná stopáž posledního nedokončeného megakoncertu popového krále, davy nedočkavých a smutnících fanoušků. Co víc si může člověk stojící za tím vším přát? Pokladnička obrovských rozměrů je na světě, i když se jedná o pouhý dokument o již padlé popové ikoně, fanoušků je pořád dost, stejně jako SW fanatiků :) Tak proč nevydělat nějaký ten peníz navíc?...Jistě, že můžete tvůrce oprávněně obviňovat, že film vznikl jen z finančního hlediska (což také zákonitě nemusí být pravda), ale z toho, co jsem viděl na plátně, tomu tak možná není. Because This is it. This is film made only for fans. Pro nikoho jiného. Každý právoplatný cynik či škarohlíd odsuzující podobný styl hudby shodí film jako komerční hloupost o nějakém zpěvákovi a nechápe, proč kolem toho dělají všichni takový humbuk. Jenže on to byl fakt někdo, protože jinak by na něj nepřišlo tolik lidí. Celá stopáž je poskládána z Michaelových nejslavnějších kousků, které bohužel, dle jeho vlastních slov, nezpívá naplno, protkáná minirozhovory s různými členy štábu a zidealizovanými mladými komparzisty, kterým se spnil životní sen. A všichni k Michaelovi vzhlížejí. Jakmile se objeví na scéně, nenajde se nikdo, kdo by mu odporoval, všichni s ním souhlasí, podporují ho, mají dobrou náladu a jsou sami součástí něčeho velkého. Sice Michaelovy slova : ,,God bless you. We're all family." a podobné řeči o sjednocení světa díky lásce mohou působit trapně a vyumělkovaně, ale vůbec se tak nejeví, protože nejsou součástí nějakého scénáře. Víte, že je Michael myslí vážně. Během některých momentů opravdu zamrazí v zádech, jako například při písni Earth Song, kde se všechna ta slovní prohlášení spojí do krásného kontextu jedné skladby. Ač je stopáž na dokument možná příliš dlouhá, neztrácí tempo a dokáže díky bravůrnímu prostříhání materiálu umocnit pouhé "rehersal" skladby na velmi dobrou posluchovou a stravitelnou úroveň. Vím, že je mé hodnocení zřejmě umocněno tím, že Michaela poslouchám kudy chodím, ale film je velmi dobrým zavděčením se fanouškům, kteří budou celou tuhle maškarádu žrát i s navíjákem. Já ji osobně žeru, ale naviják pořád spolknout nemůžu:) Přesto je má subjektivita na nejvyšší možné úrovni. A rozhodně je pozitivní. Heal the world! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak to chodí v dnešním světě populární hudby? Naleštěná hvězda vyleze na pódium, párkrát otevře pusu na playback, předvede pracně nadřený kotrmelec nebo smyslně zakroutí zadkem a publikum se může zbláznit. Všichni jste viděli, že Michael byl jiný. Byl to profík, kterého nikdo neobelstil, vše na pódiu si řídil dle vlastní představy, přesně věděl, co a jak chce. Jeho hudba měla poslání, a to i přesto, že se pohyboval právě v popu. Tedy v tom hudebním žánru, který je především o komerci. Občas mě zarazilo, že s ním spolupracovníci mluvili jako s malým dítětem, vzpomněl jsem si na jeho údajné pedofilní skandály, hvězdný manýrismus. Na každém si však můžete něco najít. Pro mě zůstane Michael navždy geniálním hudebníkem, tím pravým a jediným králem popu. Na závěr bych si rád rýpnul do těch z vás, kteří v komentářích remcají nad formou filmu. Vždyť bylo přeci od samého začátku jasně upozorňováno na to, že se jedná o záznamy z příprav koncertu. Co jste tedy čekali? Pokud se vám to prostě a jednoduše jen nelíbilo, beru. I když nechápu. Ale je přeci skvělé, že se k nám dostalo něco takového. This is it! P.S: Byl to hezký večer, Alčo... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Na pozadí při písni "Smooth Criminal" je napsáno "MJ Air". To mělo být jméno letecké společnosti v nedokončeném 3D závěru koncertu, ve kterém měli Michael a tanečníci nastoupit do letadla a vzlétnout nad publikum. (Polinecka)
  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)
  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)

Reklama

Reklama