Reklama

Reklama

Máma XXXL

(TV film)
  • USA Half Ton Mum
USA / Velká Británie, 2008, 50 min

Obsahy(1)

Obézní matka Renee Williamsová si uvědomuje, že pokud se sebou něco neudělá, nebude se schopna starat o své děti a hrozí jí vážné zdravotní potíže. Je rozhodnuta zhubnout a podstoupit riskantní operaci…  Amerika čelí obrovskému problému, kterým je obezita obyvatel. Dva miliony občanů váží více než 250 kilogramů a čtyři sta tisíc ročně v důsledku obezity zemře. K bojovnicím s nadváhou patří také Renee Williamsová. Je jí teprve 29 let a už váží 400 kg. Je upoutaná na lůžko a není schopná starat se ani o sebe, ani o dvě dcery. Už jako dítě milovala jídlo a schovávala si je do skříně. Vdávala se jako patnáctiletá, v šestnácti měla první dceru. K fatálnímu zlomu došlo po autonehodě. Byla upoutaná na lůžko a přibírala raketovou rychlostí. Poslední šancí je operace žaludku. Problém je však v tom, že lékařská zařízení nejsou na tak obézní pacienty vybavená. Ani v houstonské nemocnici se nikdy nesetkali s nikým tak velkým a těžkým. Přesto se rozhodli, že pomůžou. Spojili dva operační stoly a hlavní operatér si vyrobil jakýsi jeřáb, aby se tým dostal, kam potřebuje. Hrozí infarkt, selhání ledvin, problémy s ventilací. Renee ví, že jde do obrovského rizika, přesto je chce podstoupit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Dokument, ne - citově vydírající sračka sázící na primitivní emoce. Informační hodnota: 0. překvapilo mě třeba, že v tom "dokumentu" nezaznělo, že fastfoody (jídlo) jsou extrémně nezdravé. Ta Američanka jedla třeba 8 hamburgerů, milovala rychlý občersvení a čokoládový sušenky. A nikdo se nad tím nepozastavoval! To jim snad ve škole neříkají, že je tohle jídlo nezdravý? ()

ic 

všechny recenze uživatele

Podle údajů, které nám tento 'dokument' přinesl je že průměrně jeden ze 150 američanů trpí morbidní obezitou (to jest více než 250 kg). Takový člověk ovšem ve většině případů není schopen sám chodit, a sehnat si jídlo, za předpokladu že je dále než metr od něj. Proto za další přírůstky jeho váhy může vždy nějaký krmič, nebo tým krmičů. Pro ně snad jen naše vesnické pořekadlo: dobré prase tloustne z brambor. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Amíci žrali, žerou a žrát budou. Pak to takhle dopadá. Vždyť naše republika se jim pomalu, ale jistě přibližuje. Stačí se zajít podívat do obchodních center. KFC jsou plné a odpoledne, nejenom, že si nesednete, ale ono se tam nedá ani stát!!! Takže prosím, kroťte svoje chutné vášně a běžte sportovat. Sami po pár dnech uvidíte, jak vám to prospěje a vaše peněženky budou těžší:-) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi tendencne natoceny televizny dokument, skoro by som povedala, ze je to az reklama na bypass zaludku, aby prilakal cim viac ludi, tym lepsie, ved nemocnica musi predsa z niecoho zit :) Je velka skoda, ze tato tema nie je spracovana lepsie, napriklad v nejakom celovecernom dokumente, ved tak ako aj globalne oteplovanie, tak aj obezita u ludi, a co je horsie uz u malych deti, nabera sialene obratky. Ano, chapem, ze na tucnych ludi asi nebavi nikoho sa pozerat, ale ak by sa na ludi s nadvahou, podotykam ze tym myslim 10, 15, 20 kg, nie morbidne obeznych, s takym hnusom a odporom, urcite by nemuseli mat psychicke problemy, ktore by ich k dohnali az k takemuto stavu. To plati najma pre mladych ludi, s ktorymi sa to potom vezie cely zivot. Aj fyzicke, aj psychicke problemy. Nech si kazdy mysli co chce, ale obzerstvo je taktiez len ista forma riesenia svojich komplexov. Tak ako niektori ludia fajcia, ini beru drogy, dalsi zase piju, pripadne spachaju rovno samovrazdu, tak tito ludia sa ujedia k smrti. Co sa dokumentu tyka, 45 minut je velmi kratky cas na to, aby bola problematika komplexnejsie spracovana, takze to vnimam len ako pribeh jednej zeny, ktory ma vsak par vaznych nedostatkov a je len dobre cielenym utokom na city, ci uz vo forme sucitu alebo odporu k Renee. ()

amyth odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto trapné obhajování tlustého, líného čuníka, který nebyl několik let nejenom v práci, ale dokonce i mimo postel ..... Kvůli takovým jako ona příroda zavedla pravidlo přežití nejsilnějšího jedince. Žádná vůle sama něco změnit, pouze ležet a skuhrat, že jí nikdo nepomáhá a čekání až se někdo slituje a jako kuriozitu odoperuje. Nechť je tento "dokumentární" paskvil varováním pro rodiče, kteří dovolují dětem celé dny se někde válet a ládovat se tyčinkama a colou. Pak chybí jakákoliv vůle a chuť něco měnit nebo se sebou něco dělat. To je to co odlišuje člověka od ostatních tvorů - sebekontrola a schopnost si říci ne, neposlechnu instinkt a nepřežeru se k prasknutí. Co v životě asi takový tvor může chtít dokázat? VELKÉ NIC! ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama