Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (213)

uiu 

všechny recenze uživatele

Netuším, co se stalo s frančízou Paranormal Activity, protože první díl byl o tom, že bubák straší a nejste v bezpečí u sebe doma v noci. Jednička byla něco nového, jednička byla super, jednička mě nadchla a zaujala. Jenže pak si někdo řekl, že se z toho koně vymlátí víc a scénáře se ujali nějací fištróni, co z toho udělali směs čarodějnictví a únosy dětí. Navíc trailer nabízel, že rodina bude přímo komunikovat s holkama přes televizi a nakonec je film o něčem úplně jiném, takže dobrá podpásovka (ovšem trailer na trojku byl taky úplně jiný než samotný film). A vůbec dalo se to na to dívat, kameru většinou nedrží epileptik s roztroušenou sklerózou, takže se na to i dobře dívá, lekačky se tam najdou, ale prostě to už není Paranormal Activity, ale parazitování na jméně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem čekala o něco lepší podívanou. Překvapil čerstvý nápad s podivnými fantasy prvky, které dělají tento díl o něco jinačím a výjimečnějším než předešlé díly. Nemůžu ale říct, že by to byl zrovna nejlepší kousek z celé té nekonečné FF ságy. Bohužel, strašení nebylo příliš přesvědčivé. Ani kino atmosféra mu na kráse moc nepřidala, téměř jsem se nebála. Spíš jsem se přistihla při tom, jak se častěji směju než bojím. Musí se tomu ale nechat jistá originalita a pěkná snaha o něco nového. Takže aspoň kvůli tomu, že si budu tento díl pamatovat o něco lépe než třeba druhý a čtvrtý, dám ty slabší tří. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do nového domu, ale zabudne si zistiť informácie o tom, kto v ňom žil predtým. V dome nájde otec kameru, ktorú tu zanechali predchádzajúci obyvatelia. Na páskach sú zobrazené zvláštne experimenty s dvomi malými dievčatami, ktoré v tomto dome v minulosti žili. Znenazdajky sa však rapídne zmení správanie jeho malej dcéry. Tá začne tvrdiť, že má nového neviditelného kamaráta Tobyho, a v tej chvíli je fanúšikovi hororov jasné, že začína ďalší diel Paranormal Activity. - Ďalší diel celosvetovo odsudzovanej série je tu a napriek slubovanému velkolepému finále sa žiadne velké prekvapenie nekonalo. Znova dominuje pomalý dej, čomu nepomáha ani Found Footage forma, ktorá je kvôli absencii hudby ešte viac ubíjajúca. Ďalej tomu nepomáha ani značne nesympatické herecké obsadenie s výnimkou jednej osoby, ktorú spomeniem ďalej. Občasné lakačky by mohli byť celkom funkčné, avšak len pre menej skúseného hororového diváka. Kamera bola naprosto katastrofálna. Niekolko minút sa používala otrasná zastaralá kamera, bez ktorej by som sa úplne jednoducho zaobišiel. Rovnako mi vadila kamera v obývačke, ktorá snímala obrovský priestor a ja osobne som netušil, kam sa mám v danej chvíli pozerať. Tvorcovia našťastie v závere objasnili väčšinu vecí, a tak mi nezostala kopa otázok ako napríklad po slubovanom poslednom diele Saw. Najviac ma potešil herecký výkon Olivie Dudley. Tento rok mi výrazne prirástla k srdcu v The Vatican Tapes, u ktorého som v komentári chválil jej charizmu a prirodzenú krásu, ktorá ma oslnila aj tentokrát. Hororovým fanúšikom odporúčam pozrieť si aj tento diel, pretože v ňom všetko zapadne do seba a mnoho vecí z predchádzajúcich dielov začne dávať zmysel. Screenshot, na ktorom má tento horor 86%, si určite nechám ako pamiatku. + herečka z The Vatican Tapes + herečka z Paranormal Activity 3, The Lords of Salem, Starry Eyes, Hansel Vs. Gretel a Agoraphobia + herec z Paranormal Activity 4, Cooties a The Boy + dve herečky z Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity: The Marked Ones + herečka z The Possession of Michael King ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série? Rozhodně. Nadprůměrný žánrový výplach, který přináší do všeobecně globalizovaného hororového trendu něco nového a obsahově osvěžujícího? Bohužel.... Pro zatracovanou a vinou stále dokola omílaných motivů značně vyhořelou sérii "nočního režimu" každopádně ohromná vzpruha, solidně gradovaná, vizuálně přesvědčivá a v hlavní roli s partičkou více než sympatických postav s trefným smyslem pro humor, jimž rozhodně nic zlého nepřejeme. Titulní bubák sice klasicky postrádá jakýkoli zapamatování hodný charakter a postupem času je znát, že prostor, kam chtěli tvůrci s jejich tentokráte velmi seriózními ambicemi šlápnout, je zkrátka už hodně tenký, ale přesto se jednak vytrvale bojíme, a hlavně se i více než uspokojivě bavíme - žádná nuda, žádné jalové dialogy, pouze dokonale sladěná a fungující recyklace těch správných a stále ještě přitažlivých motivů, které mě osobně takhle moc jako zde dlouho neimponovaly... 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chvalme Satana! Po pěti mlaskavých šlápnutích do hovna konečně někdo udělal z Abnormálních pasivit aspoň trochu Paranormální aktivity a splácal asi nejlepší péovéčko od RECu 2. Hnusné neherce vystřídali sympatičtí herci, kteří se nebojí i vzít kameru do ruky a sem tam se s ní projít, no a démonek tentokrát dělá solidní bordel a posedává ostopéro, a ne jen při úmorném cyklování CCTVéčka jednou za film rozhoupe lustr a jednou strašlivě vrzne dveřmi. No vida, jakmile od toho odstavili unylé židácké bubukomando ve složení Orál Feli a Persil Šulimán, rázem to dostalo koule i předkožku. To však velmi překvapivě nerozdýchala zdejší kohorta nevkusných maďarských teplometů a centurie artových pražským bukvic, co tu u předchozích homodílů předváděly cákací spartakiádu, a jedinému kulantnímu pokračování hystericky kurví rejtyng. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)
  • Film existuje v dvoch verziách s alternatívnymi koncami. Verzia, ktorá bola uvedená v kinách v ČR a SR, má o dve minúty viac ako verzia s alternatívnym koncom. (BoredKid)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama