Reklama

Reklama

Henry (Antonio Sabato Jr.) byl vždy obklopen násilím, už od jeho neútěšného dětství v Blacksburgu ve Virginii, až po jeho brutální zabíjení, společně s jeho nejlepším přítelem Ottisem Toolem (Kostas Sommer.). Když se spolu toulali napříč jihem a také s jeho mladou snoubenkou Becky (Kelly Curran). Neexistoval problém, který by nevyřešilo násilí. Ale když si na něho zákon konečně "došlápnul", Henry vytáhnul ještě ďábelštější řešení. Přiznal se k tisícům vražd v zemi. Tím frustroval právníky, kteří se snažili vyznat v jeho lžích. Bohužel se jim to příliš nedařilo a tehdejší právní systém hrozil, že by Henry mohl být osvobozen! (TV Barrandov)

(více)

Recenze (20)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ta druhá hvězda je stejně jen za zábavnou montáž ("Dancing Ghoul"), bez které se žádný kvalitní film neobejde. Jinak nepříliš dobře natočený pohled na zajímavou otázku k osobnosti a "kariéře" Henryho Lee Lucase. Segrestor dobře poznamenává, že po stránce podobnosti se skutečnými charaktery tenhle film poněkud zkresluje, potože ani Henry, ani Ottis zde jako retardovaní vidláci moc nevypadaj. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som si pozrel snímok "Šedovlasý pán". Bol o americkom sériovom vrahovi Albertovi Fishovi. Forma jeho filmového spracovania na mňa však neurobila dojem. Dal som mu len dve hviezdičky. Tak som si dnes chcel napraviť chuť ďalším snímkom o americkom sériovom vrahovi. Pustil som si teda film o Henry Lee Lucasovi. V roku 2009 ho natočil režisér Michael Feifer. Žiaľ ani tento krát to nedopadlo tak aby som mohol byť spokojný. A pritom o takýchto psychopatických vrahoch by sa dali natočil oscarové filmy. ** ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Sfilmovaný príbeh tohto sériového vraha nieje dostatočne strhujúci ale ani vyslovene nudný. Ak by chcelo byť toto spracovanie psychologickou sondou zo snahou priblížiť divákovi myšlienkové pochody a príčiny jeho konania, neobstojí skrz prílišnú plytkosť. Tvorcovia mohli tiež staviť na brutalitu jeho činov bez snahy vysvetľovať, avšak na to sú Henryho skutky málo explicitné. Film sa snažil byť niekde uprostred, a skrz to prináša z každého rožka troška ale v globále viac menej nič. Respektíve aby to nevyznelo príliš hrubo, tak nič nové alebo šokujúce. Nevidel som iné spracovania tohto príbehu tak nemôžem porovnávať, ale verím že existuje aj kvalitnejšia verzia. Tak zaujímavá postava si to určite zaslúži. 55 % ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jeden z nejrozpolcenějších filmů co jsem viděl. Docela povedené scény se střídají se scénami naprosto trapnými (kino, texas rangers). Doteď přemýšlím, jestli se mi postava Henryho matky zamlouvala (herecky, obsazením, charakterem) nebo ne, ona ta herečka má jisté charisma a jde vidět, že se snažila, občas jí se to ale moc nevedlo, a teď je otázkou, zda to byla vina její, nebo scénáře. Filmy o sériových vrazích si jsou podobné jako vejce vejci, jde tak zpravidla jen o přístup k dané tématice a problematice a tohle je prostě nevyvážené a rozpolcené. Navíc, kdo viděl geniální, až na hranici nechutnosti, dílo Johna McNaughtona Henry: Portrait of a Serial Killer, jakékoliv jiné zpracování případu Henryho Lee Lucase u něj asi neuspěje. Jedno je jisté, tohle moc důvěryhodně nevyznívá. Ale Henry nebyl zahrán špatně (i když ne moc podle předlohy). ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptácie biografií amerických sériových vrahov ma vo všeobecnosti nikdy moc nebrali a zásadný obrat u mňa v tomto smere nenastal ani po pozretí filmu Drifter: Henry Lee Lucas, aj keď na druhej strane má táto serial killer story na rozdiel od mnohých iných podobne ladených kúskov miestami aj celkom bavila. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama