Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 074)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Námět zní dobře. Ripleyová mezi vězni. Jenže ono to není normální vězení, ale jakási zapomenutá slévárna, kde zbylo pouhých 25 lidí. Všichni jsou plešatí a až na výjimky nevýrazní, takže je vám ňák jedno, že je vetřelec postupně kydlí. Není to žádná velká zábava a o napětí nemůže být řeč. Finále to trochu vytáhne, ale prostě průměr, který mě navíc nasral tím, jak odepsal přeživší ze dvojky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $55,473,545Tržby Celosvetovo $159,773,545║ Režisér David Fincher tiež čo to vložil zo svojho vizuálneho a vyprávačského umenia do tejto temnej série. Dejovo výborne gradujúce, neustále napätie, triky možno trošku kolísavé čo je škoda, zato to vynahrádza s pestrou zmeskou väzňov a ich pohnutkami. Sigourney Weaver ako vždy v danej úlohe bravúrna. Ďalší skvelý prírastok do tejto série! __/85%/ (kino verzia) __/90%/ (rozširena verzia) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování sice nedosahuje ani zdaleka kvalit dvou předchozích dílů, ale i tak je to pořád nadprůmrnej horor. Je dobře že v podstatě ač je to pořád o tom samým, tak je každej díl jinej, což je určitě dobře a i tady to vězení neni rozhodně špatný místo pro vetřelce, ale jak už sem řek, na předchozí díly to jednoznačně nemá ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Každého z prvních tří Vetřelců dokonale charakterizuje jedno přídavné jméno. Jednička byla napínavá, dvojka akční a trojka úchylná. Jak jinak taky, když Ripleyová ztroskotá na vězeňské planetě obydlené těmi nejzvrhlejšími sexuálními devianty, kteří neviděli ženskou dýl než pevnou stolici. Ale je tu ještě jeden host do domu – alien. I když vlastně ne jen jeden. Spíš jeden na třetí. Nebo na druhou? David Fincher netočí tak docela normální filmy a když už, tak ne o docela normálních lidech. A netočí špatně, pokud zrovna... netočí špatně! Vetřelčí zářez na jeho pažbě nejspíš nebude moc hluboký, respektive neměl by být. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že tentokrát natáčel pod tvrdým tlakem z vnějšku, je to hodně mainstreamové a hodně neosobní (až na pár chutných honiček v závěru). Chvílemi hrůzně zmatené, jako by Fincher utíkal před vetřelcem a jindy tak klišovité, jako by zrovna vylezl z hibernátoru. Dokonce i ta pověstná fincherovská depresivní nálada tu chybí. Ale byl to jeho první vážnější počin na poli celovečeráků, což část křivd ospravedlňuje. A ten zbytek vydá maximálně na ***. 60% Zajímavé komentáře: ScreamJay, JohnnyD, MIMIC, PALINO, mr.kliky ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Každý díl je jiný, co režisér, to unikát. A v tomto případě to platí víc než kdy jindy. Fincher opět zabodoval (jeho kouzla s kamerou jsou tu opět přítomna v míře vrchovaté...aby také ne, když má k dispozici zvířátko které dokáže lézt rychlostí ve všech směrech smrtící...vertigo 4ever, zdravíme hráče AvP:)) ... a H. R. Giger ostatně taky zaperlil, konečně uvidíme, že při vývoji Vetřelce je klíčová DNA hostitele (myšlenka, kterou naplno rozvinul až čtvrtý díl)... ()

Galerie (118)

Zajímavosti (59)

  • Záběry celého vetřelce nebyly vytvořeny s použitím CGI (až na několik výjimek, zejména závěrečné scény u pecí). Zčásti se jedná o loutku, zčásti o tvůrce speciálních efektů Toma Woodruffa Jr. v kostýmu. (baronGrga)
  • Speciální edice nabízí mimo jiné i rozšíření dramatické štvanice na vetřelce, v jejímž závěru je skutečně lapen. Bohužel pouze dočasně. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama