Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (855)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zadna komedie roku nebo neco takovyho se ani omylem nekona. Proste stokrat omletej pribeh o nesourody dvojce, v tomhle pripade vecne zamracenej architekt a vymletej herec s coklem, ktery jsou donuceny nekam cestovat a samozrejme se musi postupne sblizit. Takze je to takovej sled scenek ultimatni kokotina, hadka, udobreni a tak furt dokola. A popravde receno, celkove tu tech foru zas tak moc neni a tech ultimatnich jeste min. Film se ale nastesti muze oprit o skvelou dvojku, Downey se k Galifianakisovi dobre hodi a skvele si nahravaj na jednotlivy fory. Takze ackoliv sem se nijak zvlast nenasmal, tech 90 minut se u toho da v pohode zabavit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Podivná road movie. Pařba ve Vegas byla fajn, ale donekonečna z ní nejde těžit... Galifianakis se tak nějak zasekl v rolích dementů a mně moc nebavil. Zasmál jsem se jen párkrát a měl jsem dojem, že dát tohle individuum vedle Downeye Jr. bylo by to podobné jako by nekdo nutil ve filmu Anthonyho Hopkinse ve filmu prdět a krkat... Celkem jsem se na film těšil, ale to co jsem očekával nepřišlo. Dávám za dva kufry. * * ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud pojedete do Mexika na pláž, dejte pozor, ať neroztáhnete deku na benzince patřící jedné nejmenované ropné společnosti.. Cestovat z bodu A do bodu B to je navazování nových přátelství, vzdáleností od domova způsobená anonymita podporující uvolněnost k nekalé činnosti, související nedbání na důsledky a získávání doživotních zážitků. Zkrátka road movie. Vděčné to téma pro T.Phillipse, který v crazy/civilním hybridu Due Date i přes pár úliteb pro pubescentní mládež dozrál a dokázal v rámci žánru využít herce, kteří jsou zrovna v kurzu. Tzn. Tony Stark bez brnění vs. ganja Grizzly se záluskem na pupeční šňůru, který by jinak v méně tolerantním nefilmovém světě letěl obloukem hned z prvního mostu směr Mississippi a za ním plechovka s instantním tátou.. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ten film trpí klasickým neduhem nových amerických komedií. I Due Date působí, jako kdyby jeho scénář vznikal ještě během natáčení, někde mezi Dallasem a Grand Canyonem. Film tak ve výsledku připomíná surovou hmotu, kterou nestihl opracovat ani scénárista, ani režisér a ani dramaturg, ale producenti ji již posílali do kin. Chybí tomu kontinuita, návaznost a nakonec to graduje do ztracena (výlet k mexickým hranicím jde zcela mimo mě). Snímek navíc ve finále přiváží i pachuť z toho, že tvůrci měli sakra málo střelného hláškovacího prachu na stominutovou komedii. A ten prach vystříleli sakra rychle... Zach Galifianakis se (zatím) neokoukal a (zatím) neleze na nervy, jeho postava pak doslova žadoní o vlastní spin-off (Aldous Snow pro rok 2010?), Robert Downey junior potom sice potvrzuje status lídra hollywoodské ligy, v roli Petera ale trochu tápe a nepropůjčuje ji skoro žádnou osobitost. Na doraz na oraz funguje. Jen ta křivka zábavnosti padala hodně hluboko a pak se do výšin vracela jen sporadicky. Jedem dál... 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo jsou poslední dobou v USA schopní scénáristi, kteří dokážou napsat dobou komedii na zavolání. Protože si nemůžu pomoct, ale těch dobrých komedií tam teď vzniká nepochopitelně dost a všecky jsou se stejně podobným humorem, který mi příjde na Ameriku dost v pohodě. Taky za to ale může nová řada herců v čele se Zachem Galifianakisem, kteří do amerických komedií přinesli parádní závan novoty. Do toho ještě vždycky dobrej Robert Downey Jr., výborná spolupráce, pár nezapomenutelných scén a máme tu jasnou čtyřhvězdu, kterou už připisuju bůhví kolikátý komedii. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Do kin byl snímek dodáván pod krycím názvem Maternity Day. (oje)
  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama