Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný a pekný film z dostihového prostredia. Keďže viem, čo je kráľovská Trojkoruna, tak som film hltal aj s filmovým kotúčom. Len ma prekvapuje schopnosť niektorých ľudí (neviem či je to v USA taký zvyk, alebo viac "fantázia" filmových tvorcov), ako sa rýchlo dokážu pozviechať zo straty svojich najbližších ľudí a hneď prejdú k majetkovým otázkam. Toto ma naozaj dosť rušilo, predovšetkým zo začiatku, ale, našťastie, sa tento istý druh ľudskej hlúposti strácal postupne do ústrania a filmovému zážitku vládol pocit zadosťučinenia. Vyzdvihol by som najmä prekrásne exteriéry, v ktorých sa dej odohráva (skutočná pastva pre oči) a, netradične, hodnotím veľmi kladne filmový plagát (resp. obal na DVD). Mimochodom, všimli ste si jockey-a na konci a jeho panenskú čistotu športového úboru a tváre po najnáročnejších pretekoch Trojkoruny? Divné, že? Veď po predošlých pretekoch by ste mu nedali ani pusu na líčko zvonom na zapchatý záchod :) ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Pekný film založený na silnom skutočnom životnom príbehu so slušnými hereckými výkonmi, ale s neprimerane dlhou stopážou. Pre normálneho (do témy moc nezainteresovaného ) diváka môže pôsobiť táto téma pri aktuálnej dĺžke trošku nezáživne. Celkový dojem však napráva samotný koniec, ktorý sa síce nesie v duchu celého filmu, ale je o čosi viac intenzívnejší a zanecháva veľmi príjemné "disneyovské" pocity. [3 a pol *] ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Penny dozví o smrti matky a těžké nemoci svého otce, rozhodne se sama převzít správu na rodinnou farmou zaměřenou na chov závodních koní. Bez zkušeností, jen s láskou ke koním a úctou k těm, kteří v oboru něco dokázali, společně s výstředním trenérem Lucienem Laurienem (John Malkovich), pozná talent v mladém koni pojmenovaném Secretariat. Na jeho budoucnost se rozhodne vsadit úplně všechno ... Na filmu je vidět, že pochází ze studia Walta Disneyho - je to totiž taková pohádka. Přes všechny klady, které film má (kamera, hudba, herecké obsazení) je to stále jen pohádka - od prvního okamžiku víte, jak celý film dopadne, a že onen koník všechny závody hezky vyhraje (omlouvám se těm, kteří čtou můj komentář a fakt netušili..). Takže to máme absenci jakékoliv zápletky, napětí či něčeho podobného - film se ubírá po nalajnované trase až do očekávaného závěru a titulků. Na druhé straně jej nelze úplně strhat, protože po technické stránce je natočený úžasně - ať už jde o sympatické scény v zákulisí velkého sportu, a nebo právě velmi akčně natočené dostihy. A kapitolou sama pro sebe je i herecké obsazení, které je také výborné - John Malkovich, Diane Lane, ale třebas i v menší roli Scott Glen... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Možnože to vyzerá ako obyčajný film o koňovi. Lenže Diane Lane... Ona je skrátka skvelá a dodáva filmu na dojemnosti. Randall v úlohe režiséra už tiež pochytil pár funkčných grifov ako vyvolať napätie a dunivá hudba Glennie-Smitha dorobí zvyšok. Navyše film dobre funguje aj ako sedemdesiatkova štýlovka... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " Vysmívá se strachu, neboje se ničeho. Před mečem se neobrací, aniž pokojně stojí k zvuku polnice ..." ----- Nemohu nevzpomenout na snímek "Phar Lap" z roku 1983. Jenomže jeho režisér Simon Wincer se nebál a šel ve svém dramatu víc do hlouky - až na dřeň: S citem a s neobyčejným nasazením vyprávěl o lidech, kteří byli nějakým způsobem spjatí s legendárním neporazitelným koněm - a přitom se soustředil na JEHO příběh ... na dojemný příběh nádherného ušlechtilého ryzáka s velkým srdcem, který toužil po vítězství a bojoval navzdory všem protivenstvím. Randall Wallace se naproti tomu drží pravidel "rodinného" filmu - je měkčí a uhlazenější ... největší rozdíl ale spočívá v přístupu k tématu: Vypráví sice o koni, ale věnuje pozornost spíš jeho okolí - trenérovi, žokejovi ... a v první řadě vždy pečlivě upravené, tvrdohlavé majitelce, která se nevzdává, ale zoufale potřebuje, aby hřebec vyhrál ... samozřejmě poznáte i její rodinu. Teprve s odstupem mnoha koňských délek se dostává ke slovu Velký Ryzák ... ovšem když mu necháte volný prostor, je to paráda - takže tu čtvrtou * mu prostě nelze odepřít ... ;-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Otto Torwath, Secretariatův žokej, je opravdu žokej, stejně jako ostatní, kteří se ve filmu objevují. (Anchi)
  • Trofej za víťazstvo v "The Triple Crown" použitá vo filme nebola kópia, ale skutočný originál, ktorý pre natáčanie požičalo múzeum z Kentucky Derby. Trofej však musela mať špeciálny dozor počas celého natáčania a prevozu z múzea i späť. (U_S_O)

Reklama

Reklama